Met een Facebook actie van Happy in shape won ik het boekje On the go van Rens Kroes. Een kookboek met recepten om mee te nemen. Hier lees je mijn review.

Eerste indruk

Het boekje is vrij klein en daardoor lekker handzaam! Het ziet er vrolijk uit met de rode zijkanten en ook binnenin is veel kleur te vinden. Een boekje wat uitnodigt om in te gaan bladeren.

De inhoud

Het boek is opgedeeld in verschillende delen: ontbijt; brood; lunch; snacks en drinks. Zo kan je makkelijk zoeken tussen de recepten van het moment van de dag dat jij op dat moment nodig hebt. Daar omheen staat nog wat algemene informatie over de ingrediënten en dips en hoe het boek is opgebouwd. Er is namelijk gebruik gemaakt van recepten die veel bereidingstijd nodig hebben (“Sunday prepping”), recepten die de dag van tevoren gemaakt kunnen worden (“Day before”) en de snelle recepten (“Last minute”). Ik vind dit zelf heel handig! Zo zie je snel of dit recept een zondagklusje, een avondklusje of een even-snel klusje is.

Positieve punten

Wat ik erg fijn vind is dat bij ieder recept wordt aangegeven hoe lang het houdbaar is en waar je dit kan doen, zoals in de vriezer of koelkast. Veel receptenboeken geef dit niet aan en ik heb geen idee vaak. Dus dit vind ik erg fijn!
Ook staat de bereidingstijd erbij en wat je nodig hebt, zoals een bakvorm of een spiraalsnijder.
Op alle pagina’s staat ook aangegeven of het recept vegan, glutenvrij en/of vegetarisch is. Het valt mij dat er hele gezonde ingrediënten gebruikt worden en dat volgens mij dus alle recepten glutenvrij zijn! Heel positief dus voor mensen die geen gluten willen of kunnen eten.

Geprobeerd door mij

Ik heb zelf natuurlijk een aantal recepten geprobeerd!
Onder andere de Coffee muffins. Dit viel onder het kopje “Sunday prepping”. Ik heb hier geen foto meer van. Ik vond ze een beetje droog. Maar ik denk dat als je veel van koffie houdt, je ze erg lekker zult vinden!

Verder probeerde ik de Dadel-speculaasballetjes. Ook “Sunday prepping”, al is dit een enorm makkelijk recept. Deze zijn om te smullen! 😀

Tijdens mijn Hello Fresh week had ik lunch nodig en maakte ik de zalm-quinoa salade (“Day before”) en de munt-granaatappelsalade (“Last-minute”). Beiden vond ik lekker. Ik had nog nooit zelf een granaatappel gekocht, dus dit kon ik mooi eens proberen. Behalve dat het een enorme klus is om die pitjes eruit te halen, is het wel erg lekker! Hier zie je de zalm-quinoa salade:

Zoals je op de foto ziet heb ik nog wat papiertje hier en daar zitten van dingen die ik nog wil proberen, maar dit is er nog niet van gekomen. 😉

Conclusie

Gezellig en handig boekje met recepten waar je echt iets aan hebt als je niet thuis werkt en dus niet alle tijd hebt om alles op je gemak te gaan maken tijdens de lunch. En de snacks zijn ook heeeel lekker! Leuk ook voor traktaties of gewoon lekker bij de koffie bijvoorbeeld. 🙂

Boekreview: Rens Kroes – On the go
Getagd op:                        

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.