Als je naar een “moeilijk land” gaat (zoals Jelle Brandt Corstius dit noemt in zijn boek “Universele reisgids voor moeilijke landen“, echt een geniaal boek!) moet je nogal wat pillen meenemen. Tenminste, je kan het ook niet doen natuurlijk, maar de kans is dan toch wel aanwezig dat je ze gaat missen. Hierbij laat ik je mijn pillenverzameling zien die mee gaan naar Madagaskar! En ik vertel er natuurlijk ook bij waarom ik wat meeneem.

Hier zie je ze allemaal:

pillen op reis

Paracetamol

Tja, dat lijkt me duidelijk. 🙂 Paracetamol kan altijd van pas komen. Als het niet voor jezelf is, dan wel voor een reisgenoot, zoals in Costa Rica bleek. Zelf hadden we ze toen niet nodig, maar de halve bus was ziek en een aantal hadden er niet aan gedacht. In Madagaskar hebben we geen direct reisgezelschap, dus dat zal niet het geval zijn dit keer, maar vooral jezelf meenemen is ook altijd een goed idee.

Diarreeremmers

In Tanzania werkten deze niet voor mij, maar normaal gesproken werkt Loperamide prima. Dus essentieel als je naar een raar land gaat en ineens heftige diarree krijgt. Vast niet heel natuurlijk, dat weet ik wel. Maar wel werkzaam. Normaal gesproken dan tenminste… Een paar jaar terug werkten ze in Zuid-Afrika wel. Ik heb geen idee waarom ze in Tanzania niet werkten.

Probiotica

Om nou te voorkomen dat ik die diarreeremmers nodig heb neem ik probiotica mee en 2 keer per dag neem ik dan een capsule. Ik heb gekozen voor Bio-Kult. Deze heb ik al eens eerder gehad en toen beviel het goed. Er zitten 14 stammen in, behalve cellulose zitten er geen rare vulstoffen in en ik vind de prijs fijn. Ik hoop dat deze mij gaan beschermen tegen diarree dit keer!

Multivitamines voor op reis

Je weet nooit wat je te eten krijgt en de ervaring leert dat je nooit zoveel voedingsstoffen binnen krijgt als thuis. Dus wat extra vitamines kan geen kwaad. Ik heb de multi van Bonusan, omdat ik die ooit aanbevolen heb gekregen van een orthomoleculair arts. De discussie is gaande over dat er in multivitamines veel te veel van de vitamines en mineralen zouden zitten, waardoor je juist teveel van alles binnen zou kunnen krijgen. Maar aangezien ik ze alleen op vakantie slik, maak ik mij daar geen zorgen om.

Magnesiumcitraat

Ik heb de laatste tijd weer wat kramp in mijn kuiten en dan weet ik dat ik weer wat magnesium kan gebruiken. Kramp in mijn kuiten is ook niet handig als we hele eindes gaan wandelen, dus deze gaan ook mee. Iedere dag 1 en dan gaat de kramp vanzelf weer weg. Magnesium neem ik normaal niet continue, maar alleen als ik merk dat ik even wat meer energie kan gebruiken of als ik veel stress heb. En dus ook als ik weer kramp heb, een teken dat ik weer een magnesiumtekort heb. Ondanks de pure chocolade die ik eet. 😉

Malarone

Atovaquon/Proguanil, dat zijn de stofnamen. Malarone is een merknaam. Malariatabletten dus. Daar ontkom je niet aan in Madagaskar en ook veel andere tropische landen. Malarone heb ik vaker gehad en hier heb ik nooit last van. Niet heel natuurlijk en het schijnt dat er ook alternatieven zijn, zoals veel knoflook eten. Maar ik wil gewoon het risico niet nemen dat ik straks ineens malaria krijg, omdat ik geen pilletje wil slikken. Malarone is de mildste variant qua bijwerkingen zoals hallucinaties, dus als je voor de keuze staat, neem dan deze zou ik zeggen.

Nou, dat was het. Mijn pillenverzameling voor een reis naar een tropisch land. Hiermee kom ik vast weer gezond thuis. 😉 Heb jij nog aanvullingen?

Pillenverzameling op reis
Getagd op:        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *