Noorderlichtreünie op zaterdag en de dag erna met noorderlicht reisleider Ruben op zoek naar kikkers in het gebied Tösch-Langeren in België. Goed plan! Toen de e-mail met deze uitnodiging kwam hebben we vrijwel direct ingeschreven en een overnachting geboekt om ook mee te kunnen met de wandeling. Mocht je een keer in de buurt zijn, ga daar dan zeker ook eens wandelen. Er leven namelijk boomkikkers! Super leuk! En er is nog veel meer moois te zien.

Tösch-Langeren

Dit natuurgebied ligt dus in België, tussen Neeroeteren en Maaseik, ten westen van Wurfeld. Het staat bekend om zijn boomkikkers, maar het is sowieso een heel mooi gebied om doorheen te lopen. Wij overnachtten in Kasteel Wurfeld. Hier was ook de noorderlichtreünie, dus dat was lekker makkelijk.

Op zoek naar de boomkikkers

Zo fanatiek als we waren om het noorderlicht te kunnen zien tijdens onze reis in Lapland, zo fanatiek waren we ook met z’n allen om een boomkikker te zien. Best hilarisch eigenlijk hoe we met z’n allen (stuk of 20-30 mensen?) in de bramenstruiken staarden om een kikker te spotten. 😉 Je wilt ze zien of niet hè… En ja hoor, op een gegeven moment kwam er van 1 kant het bericht dat er eentje gespot was! Toen bleek dat hij ook gewoon rustig bleef zitten konden wij er allemaal heen gaan om hem ook te bekijken. Super leuk! Dit is hem:

boomkikker tosch langeren

Hij zat best diep in het groen, dus erg knap dat iemand hem heeft gevonden! We hebben nog wat verder gezocht, maar we hebben er na deze niet nog eentje kunnen vinden. Maar we hadden er 1 gezien! Dus de missie was geslaagd.

En er is meer

Naast de kikkers is het gebied ook gewoon heel mooi om doorheen te lopen. Uiteindelijk zijn we 2,5 uur onderweg geweest en hebben we 8 km gelopen. Er zijn allerlei routes die je kunt volgen, mocht je er een keer heen willen gaan. Volgens mij hebben wij niet echt een bepaalde route gevolgd. Hier zijn nog wat mooie plaatjes van dingen die je ziet als je hier gaat wandelen:

Knuffelende bomen 😉

boom knuffel

En hoe een dode boom ook heel mooi kan zijn!boom tosch langeren

Mocht je dus nog een natuurgebied zoeken om te wandelen, ga dan hier eens kijken!

Heb jij nog tips voor mooie gebieden in Nederland of België waar je leuk kan wandelen en misschien ook op zoek kunt gaan naar leuke dieren? Laat het mij weten! Wij vinden het nooit erg om een stukje te moeten rijden om ergens te gaan wandelen. Desnoods maken we er meteen een weekend van.

*Relaxed gezond, dat is pas gezond!*

Kikkers zoeken in Tösch-Langeren
Getagd op:                    

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.