Afgelopen weekend ging ik met mijn moeder naar Groningen. Een weekendje shoppen, wat bezienswaardigheden bekijken en lekker eten! Hier lees je welke eet- en drinkgelegenheden wij probeerden en een aanrader zijn als je gezond wilt blijven doen tijdens je weekendje weg.

Diner bij Brasserie Groen

In mijn oproep op Facebook en in andere blogs las ik meerdere keren dat Brasserie Groen erg lekker is. Op de website staat dat ze alleen biologische- en streekproducten gebruiken en dat alles huisgemaakt is en vers bereid wordt. Klinkt goed! Dus hier hebben we de eerste avond gegeten. Ik had als voorgerecht carpaccio van rode biet met geitenkaas. Dit was heel lekker! Leuk ook dat er macadamianoten overheen zaten. Dit bracht mij weer even terug naar Hawaii. 

Brasserie Groen Groningen

Als hoofdgerecht nam ik runderhaas medaillons met pastinaak crème. De runderhaas was super mals en ook de pastinaak crème was heerlijk. Zelfs de patatjes die erbij zaten waren heel lekker. Er zaten wat kruiden overheen. Gelukkig zat er niet te veel bij. 😉 Er lagen ook wat groenten onder, zoals peultjes, lenteui en volgens mij een groene aspergetip. Met de salade erbij was het allemaal prima in balans.

Brasserie Groen Groningen

Als ik een toetje neem dan is dat altijd iets met chocolade. Alleen chocolade vind ik het waard om “te zondigen”. Oh wat haat ik dat woord. maar ik kan geen beter woord verzinnen. 😉 Brownie, chocolade mousse en chocolade ijs. Heerlijk toetje! 😀 Ik ben voor het 80/20 principe. 

Brasserie Groen Groningen

Lunch bij Feel Good

De volgende dag aten we onze lunch bij Feel Good. Alles hier wordt vers bereid, is overwegend biologisch en er worden geen geraffineerde suikers gebruikt. Dus deze plek moest ik even proberen! Ik nam de Feel Good burger, met salade ipv brood (dit is een keuze op de kaart, goed over nagedacht dus dat niet iedereen brood wil!). Dit is een quinoa-notenburger en ik zag ook linzen erdoor. Het was echt super lekker, met rucola, veel pitten en noten erbij en een lekkere harissasaus.

Feel good Groningen

Ik dronk hierbij een warme haver cappuccino (koud hebben ze ook). Ik vond cappuccino altijd best lekker, maar omdat dit altijd met koemelk gemaakt wordt en ik hier niet best tegen kan nam ik die nooit meer. Hier hebben ze een cappuccino gemaakt met havermelk (of kokosmelk, hebben ze ook), dus eindelijk kon ik ook weer een cappuccino nemen! Heerlijk!

Feel good Groningen

Diner bij De Drie Gezusters

De tweede avond had ik geen inspiratie meer voor restaurants die zeggen dat ze gezond en/of biologisch eten serveren. Andere restaurants die ik had opgeschreven bleken namelijk alleen ontbijt en/of lunch te serveren. Na wat kaarten bekeken te hebben zijn we bij De Drie gezusters gaan eten. Ik zat nog vol van de burger van de lunch, dus het voorgerecht heb ik overgeslagen. Als hoofdgerecht had ik op de huid gebakken zeebaars. Ik had wel zin in een visje vandaag! Het was heerlijk zacht, er zaten wat groenten onder verstopt en ook hier zaten weer heerlijk gekruide patatjes bij. (Excuus voor de slechte foto, het was er heel donker…)

Drie gezusters Groningen

Tiramisu = chocolade = dus mijn toetje van deze dag. 😉 We waren vandaag zo goed bezig geweest dat dat echt geen kwaad kan. Sowieso niet omdat we maar 3 dagen (2 nachten) op pad waren en thuis weer normaal gaan doen. Enne 80/20. 😀

Drie gezusters Groningen

Pauze bij Doppio

Tussendoor moesten we ook af en toe even rusten van het lopen. 😉 We zijn 2 keer bij Doppio wat gaan drinken. Deze zit ook in Maassluis en ik wist dat ze daar ook andere soorten melk gebruiken dan koemelk. En inderdaad hier ook! Ik had de ene keer een heerlijke Chinese thee en de andere keer Chai latte, met havermelk. Chai latte is een kruidige thee met melk. Ik ben zo blij dat restaurants steeds vaker andere melk dan koe- en sojamelk gebruiken!

Doppio Groningen

Ontbijt in het hotel

We sliepen in een hotel van Best Western, aan de rand van het stadscentrum. Super goede locatie. Niet te druk, maar wel dichtbij. Het ontbijtbuffet had de normale dingen, zoals brood, gebakken en gekookte eieren, spek, pancakes, yoghurt, fruit, cornflakes, etc. Maar wat ze ook hadden was best wel veel fruit, meer dan ik normaal zie, en ook gebakken courgette en lekker zonnebloem- en pompoenpitten. Het ontbijt was dus ook best verantwoord te houden met een lekker eitje, courgette en fruit. Omdat het Turkse yoghurt was en ik daar net wat beter tegen kan dan gewone yoghurt heb ik daar ook nog een beetje van genomen met een lading pitten.

Eten onderweg op de A6 bij Hajé

Onderweg met de auto heen en terug kwamen we langs de Hajé op de A6. Ik had gelezen dat ze hier super lekker eten hebben en zoveel mogelijk biologisch en zo min mogelijk suiker, zout en kunstmatige stoffen gebruiken. Super geschikt dus om de 2,5 uur durende rit te onderbreken. Heen had ik een speltbroodje met lekkere oude kaas en rucola en terug had ik dit heerlijke broodje. Ook weer spelt en nu met gegrilde groenten en hüttenkäse. Het was echt mega lekker!

Haje

We zagen op de kaart ook huisgemaakte bananenijs. Met allerlei icoontjes erbij dat het suikervrij, glutenvrij en lactosevrij is. Dus die moesten we natuurlijk even testen! En ook dit was heel lekker. Het was duidelijk qua smaak gepureerde banaan. Het was ook niet zo koud als je bij ijs zou verwachten. Maar wel mega lekker. En met cacaonibs en stukjes kokos erop. Later vroegen we nog hoe ze het maken. Het antwoord was een beetje een vaag verhaal. Het lijkt erop dat ze wel een klein beetje appelsap gebruiken om de banaan te kunnen pureren. Ik hoop dan maar dat het pure appelsap is en niet uit een pak. Dat moet wel, anders mogen ze geen icoontje suikervrij erbij zetten eigenlijk. 😉

Haje

Ik hoop dat je iets hebt aan deze tips als je ook eens in Groningen bent! Of onderweg bent op de A6! Heb jij nog meer tips voor gezonde eetgelegenheden in Groningen? Wie weet ga ik er nog wel een keer heen of heeft iemand anders die dit leest ook iets aan jouw tips! 😀

Tips voor gezonde restaurants in Groningen
Getagd op:                             

22 gedachten over “Tips voor gezonde restaurants in Groningen

 • 8 september 2018 om 15:05
  Permalink

  Dat ziet er allemaal lekker uit! Mocht ik ooit eens in Groningen komen weet ik nu waar ik moet zijn 🙂

  Beantwoorden
 • 10 september 2018 om 10:41
  Permalink

  Nou woon ik in Den Haag en kom ik niet echt snel in Groningen. De drie gezusters ken ik natuurlijk wel (wie niet :P) en Doppio hebben we hier in Den Haag ook. De lunch bij Feel Good ziet er echt super lekker uit :O Daar ga ik zeker even langs als ik een keer in Grün ben 🙂

  Beantwoorden
  • 10 september 2018 om 10:44
   Permalink

   Ik was ook nooit in Groningen geweest, maar dan is het juist leuk als weekendje weg! 😀 Die lunch bij Feel good was echt super lekker! Doppio hebben we ook hier in Maassluis en daarom wist ik dus al dat ze daar meer dan alleen koemelk hebben. Alleen in Maassluis geen havermelk 😔

   Beantwoorden
 • 10 september 2018 om 11:57
  Permalink

  Het ziet er allemaal heel lekker uit! Ik ben een tijdje geleden in Groningen geweest en wij aten bij Wereldburger. Niet zo gezond, maar echt super lekker. Ik zou er best nog eens willen eten, haha.

  Beantwoorden
 • 10 september 2018 om 12:05
  Permalink

  Lekker hoor, al dat eten! Ik krijg er honger van! Groningen is nogal uit de richting, maar wel een hele leuke stad om te bezoeken!

  Beantwoorden
  • 10 september 2018 om 12:48
   Permalink

   Leuk idee misschien voor een weekend weg? Ik vond het een leuke stad! 😊

   Beantwoorden
  • 10 september 2018 om 20:06
   Permalink

   Ja, zeker een leuke stad! Wie weet kom ik er nog eens en dan kan ik die restaurants eens gaan proberen 😀

   Beantwoorden
 • 11 september 2018 om 16:26
  Permalink

  So, dat ziet er allemaal heerlijk uit! Waar ik zeker een bezoekje wil brengen als ik in Groningen ben, is Brasserie Groen. Die gerechtjes zijn ware kunstwerkjes. Lekker, hoor.

  Beantwoorden
  • 11 september 2018 om 16:27
   Permalink

   Ja Leuk hè 😃 En ze hebben een 3gangen menu optie en zelfs een 4gangen all in optie!

   Beantwoorden
 • 14 september 2018 om 12:16
  Permalink

  Dit zijn een aantal favorieten van mij in mijn woonplaats Groningen! Ik was woensdag nog bij Feel Good, zo’n fijn restaurant! Bij Brasserie Groen heb ik alleen geluncht (aanrader!) dus ik wil er zeker nog eens gaan dineren!

  Beantwoorden
  • 14 september 2018 om 12:21
   Permalink

   Wat lekker zeg dat je daar woont! Bij mij in de buurt zitten niet van die gezonde restaurants helaas…

   Beantwoorden
 • 14 september 2018 om 21:36
  Permalink

  Begin 2018 stelde ik een bucket list Nederland 2018 op en daar stond Groningen ook op. Helaas tot op de dag van vandaag nog niet geweest. Heb nog een aantal maanden en dan komen deze tips zeker goed van pas. Dank voor het delen.

  Beantwoorden
 • 16 september 2018 om 12:59
  Permalink

  Zooo dat ziet er heel lekker uit! De volgende keer als ik weer in Groningen ben, pak ik jouw tips erbij 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *