Na onze trip naar Kreta zijn we weer aan het bedenken waar de volgende reis heen gaat! Afgelopen jaar zaten we te denken aan Nepal, maar dit heeft het toen uiteindelijk moeten afleggen tegen Hawaii. Maar nu is Nepal toch weer terug in ons hoofd! Nu wil ik graag tips van jullie welke gebieden we echt niet over moeten slaan! Brand maar los in de reacties. 😀 Hier in ieder geval onze wensen.

Groepsreis

Veel mensen hebben een mening over groepsreizen, maar ik vind het zo nu en dan heerlijk! Ik moet er niet aan denken om altijd een groepsreis te doen, maar voor bepaalde landen vind ik het een verademing. Daar valt Nepal ook onder, vanwege de notenallergie van mijn vriend en het gebrekkige Engels in Nepal. Verder heb ik nog wel eens een zwak darmgestel in andere landen, dus in Nepal met de curries vind ik het gewoon fijn om iemand bij je te hebben die dingen kan regelen. En ik vind het ook super leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en hun verhalen te horen! 😀

Trekking door de bergen

Ja! Ik wil een trekking door de bergen maken. Ik hou enorm van bergen. Ik ben wat dat betreft echt in het verkeerde land geboren! Ik zag dat je naar Everest Basecamp kan lopen, maar de meeste reizen beslaan dan meteen 2 volle weken lopen. Ik denk dat ik dat niet trek. In mijn hoofd kan ik zo de Mount Everest helemaal op klimmen, maar mijn lichaam wil zo’n lange trekking gewoon niet. En daar moet ik mij dan maar eens bij neerleggen. Een trekking van max een dag of 6 lijkt mij wel super leuk en ook nog steeds een uitdaging! Dus welk gebied is daar dan het meest geschikt voor? Dan zoek ik naar een reis die daarlangs gaat. 😀

Nepal tips

Chitwan national park.

Ik kan het natuurlijk niet laten om op zoek te gaan naar dieren als ik weet dat ze er zijn. Neushoorns, olifanten en zelfs tijgers! Al zijn die laatste lastig te vinden, maar hé, we hebben vaker gehoord dat iets zeldzaam is en het dan toch gevonden! Dus ik ga ervoor! Dit lijkt mij een super mooie junglebelevenis! Met hotels die voor het ontbijt yogalessen geven! Gaaf!!

Kathmandu

Natuurlijk wil ik Kathmandu bekijken. Maar dat zit in alle reizen wel, dus dat komt goed. Heb je tips welke plekken we niet over mogen slaan in Kathmandu? Bijzondere spirituele plekken ook misschien?

Meer ideeën?

Ik ben benieuwd naar meer tips! Ik denk dat het er komend jaar echt van gaat komen dat we naar Nepal gaan. Maart/april schijnt een mooie periode te zijn. Dat komt ons ook mooi uit. 😀 Nepal is ook lekker goedkoop! Dat haalt onze gemiddelde reisuitgaven weer een beetje omlaag na Hawaii. 😉 En als het goed is hoef ik er geen malariatabletten te nemen. Dat wil ik niet meer, want ik word echt ziek van die dingen… Bah!

Nou, ik ben benieuwd! Brand maar los! 😀

Tips gezocht voor reis naar Nepal!
Getagd op:        

2 gedachten over “Tips gezocht voor reis naar Nepal!

 • 1 november 2018 om 07:20
  Permalink

  Hoi Linda,
  Allereerst super leuk om naar Nepal te gaan!
  Op mijn blog vindt je meer informatie over een trekking in Nepal. Wij hebben diverse treks achter elkaar gedaan en dat vond ik achteraf ook net iets te zwaar/te lang. Ik vond het eerste deel, Gosaikunda echt prachtig en dit is ook in een paar dagen te doen! Daarnaast schrijf je over Chitwan national park, wij hebben dit bewust niet gedaan omdat er op elk informatiefolder een foto stond van 4 mensen op een olifant. Oftewel, dierenmishandeling. We willen dat soort dingen niet sponsoren. Als je toch gaat, lees dan goed over de toerisme met dieren en het dierenleed wat hieraan voorbijgaat en m’n tip: rij niet op een olifant. 😊 Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt en sowieso heel veel plezier!

  Beantwoorden
  • 1 november 2018 om 08:20
   Permalink

   Leuk! Ik ga zeker even kijken. Dat van Chitwan wist ik niet. Zou dat nog steeds zijn? Ik ga sowieso niet op een olifant zitten! Inderdaad mishandeling! Als we een reis zien die ons aanspreekt zal ik de organisatie in ieder geval even vragen hoe ze ermee omgaan. 😊 Dank voor de tip!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *