Wat is nou handig om op voorraad te hebben aan producten om ’s avonds een gezonde maaltijd op tafel te zetten? Hier laat ik je mijn la zien met voorraden voor eigenlijk vooral de koolhydraatbron van de maaltijd. En nog wat andere dingen.

Wat ligt er in de la?

Hier zie je een van de lades in onze keuken. Ik heb hem natuurlijk even een beetje heringericht, zodat alles een beetje te zien is. 😉

Voorraad la avondeten

Glutenvrije producten

Het zal je misschien opvallen dat er best veel glutenvrije producten te zien zijn. Ik zal nooit zeggen dat ik glutenvrij eet, want dat is gewoon niet zo, ondanks mijn orthomoleculaire achtergrond. Ik wil gewoon niet te vaak producten met gluten eten, dus heb ik een hoop glutenvrije alternatieven. De bekendere producten zijn quinoa, zilvervliesrijst en mihoen (van rijstmeel). Daarnaast heb ik ook best wel wat minder doorsnee producten die glutenvrij zijn. Zoals bijvoorbeeld rode en groene linzen, pasta van rode linzen en pasta van kikkererwten en ook boekweit, wat ik eigenlijk best vies vind, dus dat ligt er al een tijdje. 😉 Daarnaast heb ik nog jackfruit, wat ik echt eens moet gaan proberen. Dit heb ik eens gewonnen, maar ik weet niet zo goed wat ik ermee moet!

Producten met gluten

Naast glutenvrije producten liggen er ook zat producten met gluten, alleen eten we die dus minder vaak. Bijvoorbeeld volkoren pasta, volkoren wraps en bulgur. Bulgur is super handig voor de lunch om mee te nemen naar je werk. Je zet 1 deel bulgur in 2 delen gekookt water in een bakje de avond ervoor en de volgende dag is het goed om je bakje dicht te doen en in je tas te stoppen.

Producten om dingen te bakken

Bijvoorbeeld pannenkoeken, wat mijn vriend vaak ’s ochtends eet. Ik neem er de tijd niet voor, maar hij wel. Zo gebruiken we voor pannenkoeken havermoutmeel, de meest gezonde optie van wat we hebben. Maar soms heeft hij geen zin in die smaak en gebruikt hij speltmeel. Die zak volkoren tarwemeel gebruiken we eigenlijk niet meer…

En nog wat overige dingen

Naast de genoemde producten zie je nog een aantal dingen die nog niet benoemd zijn en eigenlijk gewoon in deze la liggen omdat hier plek is. Zoals bijvoorbeeld uien en knoflook. Wij gooien echt overal uien en knoflook doorheen. Heerlijk! Daarnaast heb ik natuurlijk ook amandelmeel op voorraad voor als ik een bananenbrood wil bakken. En verder zilvervliesrijstwafels en een heeeeleboel clipjes. 😉 Ow en nog een zakje rucolazaadjes. Op een kweekschaaltje kan je deze zaadjes laten ontkiemen. Kiemen zijn namelijk super gezond. Binnenkort maar weer eens doen! 😀

Volgens mij heb ik nu alles benoemd. Wat vind je ervan? Wat ga jij nu ook eens proberen wat je eerder niet kende? Of mis je iets waarvan je vindt dat ik het moet hebben? Laat het weten! 😀

Volgende keer mijn kastje met voornamelijk ontbijtspulletjes. 😀

Kijkje in mijn keukenkastje: voor het avondeten
Getagd op:        

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.