Wat kan je doen als je een midweek in Drenthe bent? Om precies te zijn, in Ees? Ik had mij van tevoren niet echt ingelezen, omdat we dit nogal last minute geboekt hebben. Wat wij hebben gedaan is dus ter plekke bedacht. 🙂 Het oorspronkelijke plan was een week safari in Zuid-Afrika en twee weken eilandhoppen op de Seychellen. Zoals iedereen weet liep dat even anders. Op dit moment mogen we als Nederlander uit Zuid-Holland zelfs niet naar Duitsland en België, zonder14 dagen quarantaine, dus gelukkig hadden we bedacht om in Nederland te blijven.

Ik keek er wel erg naar uit om even weg te gaan, omdat we dit jaar pas 1,5 week weg zijn geweest. Vier dagen naar Disney, nog net toen het nog mocht eind februari, en in juni een week naar de Veluwe. We hebben gekozen voor een bungalowpark en niet een hotel, zodat we in principe alleen een supermarkt nodig hebben als alles weer in een lock-down zou gaan.

Dag 1, Aankomst in Drenthe

Vanochtend moesten we eerst nog even wat anders doen, waar ik waarschijnlijk in een latere blog nog over zal schrijven. En een huisje op een bungalowpark mag je toch pas om 15:00 in, dus vroeg weg gaan heeft geen zin. Om 13:00 vertrokken we richting Drenthe. Naar Ees dus, waar we een 6-persoons huis met sauna hebben geboekt op Landal Land van Bartje. 😀

We hebben een klein rondje over het bungalowpark gelopen om even de benen te strekken. Frank is daarna meteen de sauna gaan uitproberen, ik moest nog even tot de volgende dag wachten. Verder hebben we weer een stapel boeken mee, dus daar hebben we de avond mee gevuld. Ik ben begonnen in Voel je beter van Willem van der Bend. Niet een boek om in 1 keer door te lezen, dus tussendoor zal ik nog een andere lezen.

Dag 2, Wandelen en Emmen

In de ochtend hebben we een rondje van een half uur rond het park gelopen, waarna we nog even in het huisje gingen lunchen.

De maatregelen dreigen allemaal weer aangescherpt te worden en ik heb kleding nodig, dus vanochtend naar Emmen gegaan. Achteraf gezien waren we hier al eens geweest tijdens een kleine roadtrip waarin we Wildlands aandeden. Op internet staat dat Emmen het grootste overdekte winkelcentrum heeft met alle winkels. Toplocatie dus als het regent en je kleding nodig hebt. Nou, mocht je het overwegen, doe het niet! Echt geen gein aan en heel weinig kledingwinkels. Als ik de beschrijving mag geloven dat alle bekende winkelketens er zitten, dan hebben we een groot deel gemist. Maar Google Maps zag ook niet meer dan dit, dus we hebben echt ieder stukje gehad als het goed is.

Terug in het huisje zijn we heerlijk de sauna in gegaan! Daarna hebben we rustig aan gegeten en de avond met de tv en een boek doorgebracht. Dit keer Filosofielessen voor avonturiers van Erling Kagge.

Dag 3, Veel wandelen en uit eten

Vandaag was een dag met veel wandelen, aan het eind van de dag had ik 18.000 stappen gezet! In de ochtend zijn we naar Hunebed de Papeloze Kerk (D49) geweest, die ligt in Sleenerzand. Dit hunebed is gerestaureerd, waardoor je kan zien hoe het er origineel uit zag. Andere hunebedden zijn gelaten zoals ze zijn en zijn dus vaak deels ingestort. We kwamen op het idee om naar dit hunebed te gaan door een boek wat ik van collega’s voor mijn verjaardag had gekregen, Capitool reisgids onverwacht Nederland, een boek waarin alternatieve bestemmingen staan voor bekende plekken.

Wandelroute Archeologie van Staatsbosbeheer van 2,4 km loopt langs dit hunebed, dus die we hebben we gelopen. Vast wel toen ik klein was, maar ik had al heel lang geen hunebed meer gezien, dus het is wel leuk om eens iets te zien wat bij ons thuis in de buurt niet te vinden is.

Hunebed Papelse Kerk

Na de wandeling zijn we naar Borger gereden, waar we hebben geluncht bij Restaurant De Weme. We konden lekker buiten zitten, want het was een lekkere dag vandaag! Ik heb een vissalade gegeten, die erg lekker was, met gerookte zalm, paling en garnaaltjes.

Na de lunch zijn we naar het Hunebedcentrum in Borger gereden. Hier kan je kijken bij het grootste hunebed van Nederland. Je hoeft er niet voor naar binnen bij het museum, want je kan erlangs open en dan het hunebed bekijken en door de keientuin lopen. Het is inderdaad wel een groot hunebed! Leuk om gezien te hebben nu we hier toch zijn.

Terug bij het huisje konden we nog lekker buiten zitten. Frank wilde nog een rondje lopen op een wandelroute dicht bij waar we zitten, dus zijn we nog op zoek gegaan naar een mammoet met de wandelroute In het spoor van de mammoet van 5 km. We hebben geen mammoet gevonden, maar de omgeving was wel heel mooi! Het laatste stuk ging door een gebied waar veel bomen waren omgevallen en waar mossen overheen gegroeid waren. Dit vond ik er mooi uit zien met het frisse groen. Overal waar we lopen zijn trouwens ook veel verschillende paddestoelen te vinden.

Paddestoelen

Na deze wandeling was ik wel echt op. Ik ben lekker in bad gegaan. Het is een bubbelbad, maar dat vind ik irritant. Ik had uit een oude Jouwbox nog Dode zee badzout liggen, dus dat kon ik mooi eens gebruiken.

’s Avonds hebben we heerlijk gegeten bij El Zorro in Buinen. Echt een aanrader! De lamsbout was top! Na het eten weer naar het huisje gereden en toen was ik wel klaar voor de rest van de avond. Ik heb heerlijk geslapen!

Dag 4, Wandelen en sauna

Eerst heb ik meteen toen de receptie open was een muntje gekocht voor de wasmachine en heb ik de vieze kleding en handdoeken weer schoon gemaakt om morgen mee te nemen naar nog een weekje Brabant. Dat moet helaas ook gebeuren. Normaal met rondreizen die wij doen is er altijd wel ergens een mogelijkheid om je kleding in te leveren en die krijg je dan gewassen en vaak zelfs gestreken weer terug. Nu moeten we (lees: ik) dat zelf doen. 😉

De weersverwachting voor vandaag was de ochtend droog, de middag regen. Dus vanochtend zijn we weer gaan wandelen. Dit keer op een klein stukje rijden, de wandelroute Zevenheuveltjes. Bij de start ligt weer een hunebed, die toch een stuk minder indrukwekkend is als je de andere 2 gezien hebt. De wandeling was 5 km en loopt door een mooi bos. Met veel kerstbomen en mooi fris groen mos en plantjes over de bodem. Leuke wandeling om te doen als je hier in de buurt bent.

Zeven Heuveltjes

We hebben even boodschappen gedaan in Exloo en toen in het huisje geluncht. Frank is daarna nog gaan hardlopen en ik heb dit getypt. 😉 Daarna hebben we de sauna weer opgestookt. ’s Avonds lekker met een boek op de bank relaxen.

Dag 5, Verplaatsen naar Oost-Brabant via een tussenstop

Vandaag is het einde van de midweek in Drenthe. Het was een mooie omgeving en we hebben mooie wandelingen gemaakt, maar ook goed ontspannen. Het huis lag heerlijk in het groen en de sauna was heerlijk. Vandaag gingen we, met een tussenstop bij een vriendin die op de route lag, door naar Landal De Vers in Overloon, Oost-Brabant. Lees hier verder voor het verslag van wat we doen in Oost-Brabant.

Overzichtje genoemde boeken

Voor het overzicht hier de genoemde boeken op een rijtje 🙂

Ideeën voor een midweek Drenthe
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *