https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=G-HESP0X0EK3

Je kent ze wel, vooral vrouwen in ieder geval. Die waszakken die je gebruikt om je BH in te wassen of andere kleding die wel wat bescherming kunnen gebruiken in de wasmachine. Hartstikke handig voor gebruik bij je was dus! Maar ook op reis zijn ze enorm handig!

Het ontstaan van het idee

Ik gebruikte altijd allerlei hoesjes en zakjes door elkaar om dingen als sokken, onderbroeken, bikini’s, BH’s, etc uit elkaar te houden en vooral per soort bij elkaar te houden. Maar dit was zo’n mengelmoes aan verschillende soorten zakjes die ik door de jaren heen had verzameld dat het overzicht ver te zoeken was. Veel waren ook dicht, dus dan moet je onthouden dat in de zwarte je onderbroeken zitten en in de groene je sokken. Ook niet heel handig dus.

Ik had al wel eens naar zogenaamde packing cubes gekeken, maar die zijn echt veel te duur! Dus tobde ik lekker voort met mijn verschillende zakjes. Totdat Frank het geniale idee kreeg om mij 2 sets van 3 waszakken te geven! Met verschillende formaten en verschillende kleuren van de ritsen! Hij kon het blijkbaar niet aanzien, al die verschillende zakjes en had bedacht dat dit super handig zou zijn voor mij. 😉

Deze om precies te zijn:

Waarom deze gebruiken?

Het handige aan waszakken met van dat gaas is dat je er doorheen kan zien wat erin zit! Dan hoef je dus niet te onthouden in welke kleur wat zit! Dat scheelt een hoop zakjes open doen voordat je de goede hebt. Het leuke aan deze specifiek vind ik dan ook dat er verschillende kleuren ritsen aan zitten. Het ziet er gezellig uit en je kunt hiermee onderscheid maken. En mocht je het beter onthouden dan ik, dan weet je dus ook als je je sokken nodig hebt dat die bijvoorbeeld altijd in de roze rits zitten. 😉 Ook is het fijn dat deze zakken ademen door het gaas. Mocht je er dus dingen in doen die gevoelig zijn voor het ontwikkelen van een muffe geur, dan gebeurt dat dus niet. 😀 Daarnaast maken ze ook geen herrie, zoals gekraak van plastic zakken.

Wat ik er allemaal in doe

Ik heb dus 2 grote, met een blauwe rits, en 4 kleine, met een roze en gele rits. Frank en ik wisselen altijd 1 set kleding in de ruimbagage voor het geval dat 1 van de tassen niet op de plaats van bestemming aankomt. Dan heb je in ieder geval iets voor de eerste dag. Om dat set een beetje bij elkaar te houden en dus makkelijk te kunnen pakken als we op de plaats van bestemming zijn heb ik die bij elkaar in 1 zo’n grote waszak. Op Hawaii is dit uiteindelijk altijd een set gebleven, omdat we daar om de paar dagen weer gingen vliegen. Dus telkens weer terugpakken en in mijn eigen tas doen was een beetje omslachtig.

Daarnaast heb ik altijd een set van een shirt, ondergoed, sokken en, afhankelijk van het land van bestemming, een bikini erbij in mijn handbagage. Dat had ik dus ook als set in 1 grote waszak onderin mijn handbagage rugzak. Het gaat op deze manier niet dwalen door je tas en het raakt ook niet beschadigd door de rest wat in je tas zit. Handig voor als je ergens strandt wat niet je bestemming was of als beide tassen niet aankomen. Gelukkig nog nooit meegemaakt! Maar je zal net zien dat als we een keer denken dat het wel goed komt en dus niks wisselen, dat het dan dus mis gaat. 😉

De kleinere waszakken gebruik ik om de volgende dingen apart te houden. De sokken bij elkaar, onderbroeken bij elkaar, bikini’s, die van die tierlantijntjes eraan hebben die nogal kwetsbaar zijn tussen andere bagage en het vierde zakje was werkloos. Reserve ofzo. 😉 Ik weet niet eens meer wat ik daarin had. Misschien had ik hem zelfs wel thuis gelaten.

Goedkope oplossing voor een geniaal idee

Dus heb jij ook altijd dat je moet zoeken naar je sokken in je tas of koffer of ben je klaar met krakende zakjes? Dan zijn waszakken echt een geniaal idee! En ook nog eens veel goedkoper dan originele packing cubes! 😀 Een mooie lifehack dus. 😉

Waarom waszakken ook enorm handig zijn op reis!
Getagd op:            

12 gedachten over “Waarom waszakken ook enorm handig zijn op reis!

 • 24 augustus 2018 om 15:32
  Permalink

  Dit is zeker heel erg handig! Ik heb wel packing cubes en ik ben fan. Ik kocht de mijne via aliexpress dus daarom zijn ze niet duur. Maar inderdaad je kan er niet doorheen kijken, wat best onhandig is. Ik heb er een waar je wel wat doorheen ziet en de rest herken ik inmiddels aan het formaat, haha. Maar mijn backpack is nu altijd heel overzichtelijk en ik kan alles snel vinden.

  Beantwoorden
  • 24 augustus 2018 om 15:33
   Permalink

   Van Aliexpress is inderdaad wel een goed idee ja! Dat waszakken eigenlijk altijd doorzichtig zijn vind ik wel heel erg handig. En ze zijn heel flexibel natuurlijk, dus je kunt ze overal tussen proppen. 😉

   Beantwoorden
 • 25 augustus 2018 om 11:28
  Permalink

  Dat is eigenlijk wel ideaal ja. Ik heb ook altijd van die losse zakjes mee haha.

  Beantwoorden
  • 25 augustus 2018 om 11:39
   Permalink

   Mijn vriend kon mijn “systeem” niet meer aanzien haha. Dit is echt top nu!

   Beantwoorden
 • 25 augustus 2018 om 22:09
  Permalink

  Super handige tip! Mijn dochter vertrekt volgend weekend voor een rondreis naar India. We kunnen meteen met dit idee aan de slag.

  Beantwoorden
  • 25 augustus 2018 om 22:17
   Permalink

   Ow gaaf! Nog precies op tijd dan 😉 Wens haar veel plezier!

   Beantwoorden
 • 26 augustus 2018 om 14:34
  Permalink

  Haha handig! Wij gebruiken de packing cubes van Eagle Creek, door de verschillende kleuren prima uit elkaar te houden wat erin zit 😉

  Beantwoorden
  • 26 augustus 2018 om 14:54
   Permalink

   Owja die heb ik eens gezien! Die vind ik dus best wel duur. En ik merk ook wel dat ik het fijn vind om erdoor te kunnen kijken😃

   Beantwoorden
 • 26 augustus 2018 om 17:28
  Permalink

  Haha waar een mens allemaal wel niet bezig mee kan zijn. Waszakjes, ech nog nooit zelfs maar aan gedacht…. 😁😁

  Beantwoorden
 • 27 augustus 2018 om 21:33
  Permalink

  Waszakjes gebruik ik niet, maar wel handig om wat basiskledij in je handbagage te hebben. Ik moest ooit drie weken op een koffer wachten. Gelukkig was het op de terugreis. Ik denk dat mijn koffer tijdens die drie weken de halve aardbol heeft gezien. En wie weet – wie liep er rond in mijn lingerie ;D!

  Beantwoorden
  • 27 augustus 2018 om 21:35
   Permalink

   3 weken? Wauw! Haha jammer dat je heen GPS tracker in je koffer had. Wie weet waar hij allemaal is geweest 😃

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.