https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=G-HESP0X0EK3

Reizen is iets wat wij erg graag doen. En hoe leuk is het dan om een wereldkaart aan de muur te hebben hangen? Toen ik een mailtje kreeg van wereldkaarten.nl of ik een wereldkaart op canvas wilde uitzoeken, in ruil voor een blog, zei ik daarom meteen ja! Wat ik van deze webshop en van de wereldkaart vind lees je in deze blog.

Keuzestress!

Ik mocht een wereldkaart op canvas uitzoeken van 150 x 100 cm. Een enorm ding dus! Dan is het wel handig om er eentje te kiezen waar we ook echt wel een tijdje tegenaan willen kijken. 😉 Er zijn heel veel soorten. Van hele abstracte, tot gedetailleerde kaarten, zoals je ze waarschijnlijk wel kent van school. Ook voor kinderen zitten er hele leuke kaarten tussen, met dierplaatjes erop bijvoorbeeld. Genoeg keus voor iedereen! Wij hebben gekozen voor de gekleurde inkt splash. Dat Hawaii er niet op staat, nouja, dat vind ik dan nog ok. Maar dat Nieuw Zeeland er niet op staat is wel een dingetje, aangezien we hier ook zijn geweest en het gewoon een bestaand land is! Dus die moet er toch wel op staan! Daardoor vielen er al een aantal af, waarbij Nieuw Zeeland er niet op stond. Maar bij de gekozen plaat natuurlijk wel. 😀

Bestelling plaatsen

Als je dan eenmaal weet welke wereldkaart je wilt kun je heel eenvoudig de goede maten aanklikken en de canvas in het winkelmandje stoppen. Hier werkt het verder zoals iedere webshop. Je vult je gegevens in, checkt alles, doet de betaling en je bestelling is geplaatst. Er werd mij verteld dat je ook een ophangsysteem kon meebestellen, maar dit kon ik niet vinden. Ik dacht dat het er dus misschien standaard bij zou zitten, maar dit bleek niet het geval toen de kaart bezorgd werd. Het ophangsysteem is daarom later nog toegestuurd. Het zou wel aan te klikken moeten zijn tijdens het bestellen, maar tot nu toe heb ik het nog niet gevonden.

Verzending

Op de website staat dat de wereldkaart binnen 5 werkdagen verzonden wordt. Dit was bij mij niet het geval. Na 1,5 week (8 werkdagen) heb ik een mail gestuurd hoe het ermee stond en toen zou het zo snel mogelijk komen. Weer een week later had ik echter nog steeds niks, maar toen was de reactie dat hij net was geprint. Weer 4 dagen later had ik de wereldkaart dan eindelijk in huis. De levering heeft bij mij dus 3,5 week geduurd. Ik heb meerdere malen gevraagd waar die vertraging door kwam, zodat ik dat jullie kon vertellen, maar ik heb hier geen antwoord op gekregen. Ik ga er van uit dat het niet altijd zo lang duurt, maar ik kan dus helaas niet vertellen waarom het bij mij mis is gegaan. De gekozen kaart is nu niet meer te krijgen in het formaat wat wij nu hebben, dus misschien was er iets mis mee en hebben ze ook meteen besloten deze maar uit het assortiment te halen.

Bezorging

Maargoed, toen hij er dus eindelijk was werd hij netjes bezorgd, goed verpakt in bubbeltjesplastic en karton. Netjes zonder beschadigingen kwam hij dus bij ons aan.

wereldkaart canvas

De wereldkaart

De plaat is mooi gedrukt op de canvas. Mooie resolutie met scherpe lijnen, zoals je hier op de detailfoto’s kan zien.

wereldkaart canvas

wereldkaart canvas

Het ophangsysteem bestaat uit deze haakjes die je achterop kan schroeven. Wij hebben een railsysteem aan de muur en het haakje daarvan past netjes in het ophanghaakje.

wereldkaart canvas

Wat ik wel gek vind is dat er geen extra latten lopen aan de achterkant voor extra stevigheid. Zelfs onze zebra van de Ikea, die kleiner is dan deze wereldkaart, heeft 2 extra latten aan de achterkant voor extra stevigheid en veel dikkere houten latten rondom. Die zebra kostte vrijwel niks en deze wereldkaart kost €189,95. De tijd zal uitwijzen of extra stevigheid nodig was geweest of niet. 🙂

Conclusie

Daar hangt ie dus, aan onze groene muur! Hij hangt er mooi bij.

wereldkaart canvas

De levering gaf wat problemen, de reacties op mijn vragen duurden lang en voor de prijs had ik wel een wat steviger frame verwacht. Maar de print ziet er mooi uit en ik vind het leuk dat er zoveel keus is. Wereldkaarten.nl verkoopt nog veel meer soorten wereldkaarten, zoals op hout, aluminium en foto op plexiglas. Ook hebben ze nog andere dingen met wereldkaarten erop, zoals tassen, paraplu’s en puzzels. Dus als je eens op zoek bent naar iets met een wereldkaart, dan is dit wel de website om eens te gaan bekijken.

* In ruil voor deze blog kreeg ik de wereldkaart. Dat betekent echter niet dat deze blog daardoor beïnvloed wordt. Alles wat ik schrijf is mijn eerlijke mening, ongeacht of ik er wel of niet iets voor terug krijg.*

Review: Wereldkaart op canvas
Getagd op:

4 gedachten over “Review: Wereldkaart op canvas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.