Ik heb er een soort sport van gemaakt om in de supermarkt op zoek te gaan naar producten met een kortingssticker. Op sommige dagen ligt het vol met producten met kortingsstickers, het moment om je slag te slaan! Maar waarom zou je daarnaar op zoek gaan?

Welke kortingsstickers?

Bij de Albert Heijn zijn het de rood/blauwe 35% stickers en bij de Lidl zijn het oranje 30% stickers. Bij andere supermarkten kom ik niet of zie ik ze niet vaak. Dus daarvan weet ik niet welke kleur en percentage ze hebben, maar alle supermarkten maken er wel gebruik van. De stickers worden geplakt op bijvoorbeeld vleesproducten die nog 1 of 2 dagen houdbaar zijn. Ook gesneden groenten of sla zijn nogal eens het doelwit van de stickers. Daarnaast zijn er zelfs ook lang houdbare producten die een sticker krijgen! Bijvoorbeeld omdat het een oude verpakking is of omdat het product uit het assortiment gaat.

Wat gebeurt er met verlopen producten

Ik heb eens gelezen dat grote partijen verlopen producten nog wel eens aan de voedselbank gedoneerd worden. De afgelopen weken zag ik echter bij de Lidl waar wij altijd komen een hele hoop scones van de pasen liggen. Deze waren langzaam aan het verlopen en kregen uiteindelijk een kortingssticker. Ik denk dus dat deze Lidl in ieder geval niet aan donatie doet, want dan hadden ze daar al weken de tijd voor gehad.

Verder wordt er gezegd dat verlopen producten naar kinderboerderijen gaan. Ik weet van de bakker waar ik een bijbaantje had tijdens mijn studie dat die alle overgebleven brood en gebak inderdaad naar de kinderboerderij bracht. Maar ik durf niet te zeggen of supermarkten dit ook echt doen. Ik vraag het mij af…

Ik denk dat het meeste van het verlopen spul gewoon weggegooid wordt. En dat is natuurlijk heel erg zonde en een goede reden om dat tegen te gaan!

En als je dan toch producten weg gaat gooien, kijk dan even in mijn blog over hoe je je afval goed kan scheiden! 😀

Waarom zou je dit willen?

Ik heb een aantal redenen om op zoek te gaan naar deze kortingsstickers. Goede redenen voor mijn eigen portemonnee, maar ook voor het milieu:

 • Leuk voor je portemonnee! Vaak koop ik producten met een kortingssticker die ik toch al nodig had, dus dan is het heel fijn dat het goedkoper is.
 • Genoeg vlees op voorraad in de vriezer. Vlees wat bijna over de datum is kan je nog heel goed invriezen. Dus ik koop vaak ook vlees wat ik niet nu nodig heb, verdeel dat in porties die wij gebruiken en doe het in de vriezer. Zo heb ik altijd vlees op voorraad.
 • Je eet ook eens iets wat je niet zo vaak eet. Soms koop ik door de stickers producten die ik nooit eet, maar op deze manier mooi eens kan proberen of de variatie er wat meer in brengt.
 • Dingen die je normaal misschien te duur vind worden leuk te betalen met 30% korting, zoals groene aspergetips. Super lekker, maar best prijzig!
 • Het is beter voor het milieu om bijna verlopen dingen te kopen dan dat het wordt weggegooid. Het heeft zo geen extra vervoer nodig en hoeft niet te worden vernietigd.
 • Zeker met vlees is het ook een beetje jammer voor het dier wat het leven heeft moeten laten als het vervolgens in de prullenbak verdwijnt.
 • Het is gewoon een leuke sport om zoveel mogelijk kortingsstickers eruit te kunnen pikken! Soms moet ik mij inhouden om niet 3 pakken kip mee te nemen. Onze vriezer is daar te klein voor. 😉

Mooie oogst!

Dit was mijn oogst van een aantal weken terug. Mooi een scharrelkip en een kalkoen gered van de vuilnisbak. Rucola sla wilde ik toch al hebben. De roerbakmix kwam wel handig uit, omdat we een dag hadden met weinig tijd. 😀

Kortingsstickers Lidl

Misschien gooi ik nu mijn eigen glazen in als veel Maassluizers dit lezen. Dan zijn straks alle kortingsstickers al weg tegen de tijd dat ik in de supermarkt kom. Maar goed, dan wordt er in ieder geval niks weggegooid! Ga jij nu ook op de stickers letten? Of deed je dat misschien al?

Wil je meer lezen over hoe je kunt besparen? In mijn blog over hoe wij geld overhouden om te reizen lees je nog meer bespaartips!

Algemene banners
De jacht op kortingsstickers in de supermarkt
Getagd op:            

6 gedachten over “De jacht op kortingsstickers in de supermarkt

 • 19 juni 2019 om 16:10
  Permalink

  Ik graaf inderdaad ook altijd tussen de groente en andere kort houdbare producten. Bij mij gaat het vaak wel op, en scheelt weer ‘normale’ boodschappen, en onnodig afval!

  Beantwoorden
  • 19 juni 2019 om 15:12
   Permalink

   Heel goed! Hoe meer mensen dit doen hoe minder er wordt weggegooid 😃

   Beantwoorden
 • 12 augustus 2019 om 21:43
  Permalink

  Doe dit ook veel heb een menulijstje bij maar dit kan veranderen in de supermarkt omdat ik dan iets vind wat goedkoper is.

  Beantwoorden
 • 31 augustus 2019 om 14:54
  Permalink

  Dag Linda,

  Ik heb opgemerkt dat sommige producten nooit in de ene Lidl een sticker krijgen maar in de andere wel. Ook vraag ik mij af wanneer deze geplaatst worden in de dag?

  Beantwoorden
  • 31 augustus 2019 om 15:24
   Permalink

   Hi Carol, ik weet niet waar het beleid hiermee is bij Lidl. Wel weet ik daar ik ze eerst altijd stickers zag plakken op zaterdagmiddag, rond een uur of 3. Toen waren ze op zondag nog niet open en wilden ze dus van veel spullen af op zaterdag. Wij gingen dus vaak op zaterdag na 15:00 naar de Lidl 😉 Nu heb ik het idee dat 2 dagen voor vlees verloopt er een sticker op gaat. Of ze dat in de ochtend of middag doen weet ik niet. Van de week had ik in ieder geval kip 2 dagen voor de datum met een sticker gekocht in de ochtend. Als je het precies wilt weten kan je natuurlijk altijd even iemand aanspreken lijkt mij😃

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *