De feestdagen zijn weer voorbij. Dagen van gezelligheid, niet hoeven werken, cadeautjes en eten. Het waren gezellige dagen, maar toch ben ik ook wel weer blij dat het voorbij is.

In de week voor de week van kerst had ik 3 kerstdiners en 2 kerstborrels  in 4 dagen…. 4 van mijn werk en 1 kerstdiner van het werk van mijn vriend… Heel gezellig natuurlijk, maar je kan het overdrijven! 😉 Ondanks dat ik er altijd wel op let om niet te veel te eten van dingen waar ik eigenlijk niet zo goed tegen kan tijdens etentjes en borrels, kom ik er niet altijd onderuit en soms is het ook gewoon te lekker om te laten liggen en krijg ik teveel binnen van dingen die mijn systeem in de war schoppen. Na die week waren mijn darmen dus al niet heel blij. Daarna kwamen de kerstdagen zelf nog, vrije dagen waarop we nog uit eten zijn geweest en ook nog oud en nieuw, wat op loopafstand was en waar ik dus ook 2 glaasjes alcohol op had (normaal drink ik geen alcohol, vanwege mijn lever issues) en 2 oliebollen van speltmeel (! Hoe cool is dat! Hij had het voor zijn zus met speltmeel gemaakt, maar toch leuk dat ik daar ook van mee kon profiteren, even niet denkende aan de olie waar het in gebakken is, enz… 😉 ) Daarnaast had ik dus ook weinig tijd om te gaan sporten, omdat ik dus naar die feestjes ging en tijdens de feestdagen was de sportschool dicht en ging de yogales niet door, dus heb ik in die weken ook maar 1 keer per week gesport.

Die 3 weken van weinig regelmaat, te weinig gezond eten en weinig sporten hebben er in gehakt! Ik merkte vorige week ineens dat ik huilerig was, geen zin had om iets te gaan doen, werd moe wakker, mijn nek deed weer meer pijn en ik kreeg ook puistjes in mijn gezicht. Bah, balen! Gelukkig ben ik ook maar een mens, dus ik kan de theorie nog zo goed weten, ook ik ga wel eens de mist in! Nu is het normale leven weer terug! Ik ben weer gewoon aan het werk en ik eet weer zoals normaal! Ik kan ook weer normaal gaan sporten, dus nu kan ik weer 4 uur per week actief bezig zijn! Body pump, body balance, pilates, yoga/meditatie, het is allemaal weer terug! Ik merk al heel snel dat ik mij een stuk beter voel! Mijn darmen zijn weer tot rust en ook mijn hoofd is minder druk. Ik wist al wel dat gezond eten en regelmatig sporten echt wel effect hebben, maar af en toe zo’n bevestiging van dat ik goed bezig ben is toch wel heel fijn!

Hoe valt het eten en de ontbrekende regelmaat bij jullie tijdens de feestdagen?

Pura Vida!

Back to normal!
Getagd op:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *