Ik hou van kokos! Vaak zie ik recepten voor havermout muffins voorbij komen, maar ik heb ze nog niet gezien met kokos erin! Dus ik heb wat geprobeerd en dit is er uit gekomen. Ik vind ze heerlijk! Je kunt ze maken wanneer je wilt en met het ontbijt heb je dan een snelle hap. Als je ze niet binnen een paar dagen op wilt eten kun je ze invriezen. Als je ze dan de avond tevoren uit de vriezer haalt heb je de volgende ochtend een lekker ontbijt. Maar ik vind dat je ze ook gewoon als tussendoortje kunt eten hoor 😉 Als ontbijt is 1 niet genoeg, dan heb je er wel een paar nodig. Je kunt ze ook eten met bijvoorbeeld yoghurt erbij.
Ingrediënten voor 10 muffins:
- 2 rijpe bananen
- 3 eieren
- 75 gram havervlokken
- 25 gram kokosschaafsel
- 2 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
Voorbeelden voor de topping:
- 85% pure chocolade
- Noten
- Notenpasta
- Rozijnen
- Gedroogd fruit
Dit is hoe je ze maakt:
Verwarm de oven voor op 180 graden
Mix alle ingredienten, behalve de topping, met een keukenmachine. Ik had het niet helemaal glad gemixt, zodat het wat grover bleef. Dit kun je naar eigen smaak natuurlijk zo fijn malen als je zelf wilt.
Verdeel het mengsel over de muffin vormpjes. Ik deed dit met een sauslepel, omdat het mengsel wat vloeibaar is. Dat ging erg goed!
Leg de gewenste topping bovenop en duw die er een beetje in. Ik had dit keer een aantal met 85% pure chocolade en een aantal met walnoten en amandelen. Het geeft allebei net een andere smaak. Zo smaken ze niet allemaal hetzelfde! Je kunt natuurlijk ook de topping door het beslag spatelen als je dat makkelijker vindt.
Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar. Check of ze gaar zijn door met een sateprikker erin te prikken. Als deze droog eruit komt zijn ze gaar.
Eet smakelijk! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!
Ik laat de rozijntjes weg. Lijkt me heerlijk!
Dat kan natuurlijk ook 😀 Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!