Sinds onze vakantie vorig jaar in Canada ben ik op zoek naar welke sport bij mij past op dit moment. Mijn zoektocht heeft mij, via het hardloopproject waaraan ik meedeed, nu toch weer naar de sportschool geleid. Voor nu heb ik mijn kansen weer teruggezet op Body Balance!

Hardlopen
Het hardloopproject was ik gaan doen omdat ik heel graag buiten wil sporten. Hierbij ben ik in 10 weken van 0 tot 5,7 km gegaan en heb ik de afsluitende wedstrijd helemaal uitgelopen! Ik was super trots op mijzelf. De laatste weken van dat project had ik alleen wel last van de aanhechting van mijn kuit naar mijn knieholte. Na een paar bezoekjes aan de fysiotherapeut leek het weer ok en ben ik in januari weer begonnen met een nieuw hardloopproject. Helaas bleek mijn blessure toch echt niet weg en toen ben ik weer gestopt met hardlopen. Mijn gedachte was toen dat ik het wel weer in kleine stapjes op zou gaan starten nadat we terug zouden zijn uit Lapland. Maar helaas, ik heb mij er nog steeds niet toe kunnen zetten. 😉

Body Balance
Body Balance is een groepsles in sportscholen, waarbij Tai Chi, pilates en yoga gecombineerd wordt. Je wordt er soepel en krachtig van!

Gestopt met Body Balance
Voor het hardloopproject moest ik 3 keer per week hardlopen. Daarnaast doe ik ook al ruim 2 jaar een yoga en meditatie les. En deed ik nog een Body Balance les bij een sportschool. Dus dat werd wat veel, waardoor ik mijn abonnement bij de sportschool heb opgezegd.

Rugklachten
Door mijn gekneusde ruggenwervel een jaar geleden heb ik nog steeds regelmatig last van mijn rug. Toen ik een paar weken gestopt was bij de sportschool werd ik enorm stijf en ging mijn rug weer meer pijn doen… Maar omdat ik aan het hardlopen was heb ik het even laten gaan.

Spierafbraak
Ik merkte ook dat mijn lichaam weer minder vorm kreeg. Hardlopen helpt namelijk niet om spieren aan te maken, vandaar dat de meeste fanatieke hardlopers zo slank zijn. Ik vind dat niet mooi bij mijzelf. Ik wil juist een beetje spiervorming, aangezien het met vetvorming niet wil lukken. 😉 Bij yoga of Body Balance kan je best wel wat kracht zetten als je de oefeningen een beetje fanatiek doet en ik merk dat mijn lichaam dan meer vorm krijgt.

Terug bij Body Balance
Blijkbaar heb ik de Body Balance nodig om mijn rug op orde te houden en niet mega stijf te worden. Dus ik ben nu 3 keer weer naar de Body Balance gegaan. Vanaf volgende week word ik ook echt lid. Dit keer weer bij een andere sportschool, de goedkoopste van Maassluis/Maasland. Ze hebben de goede les op de goede dag, dus die kwam gewoon het beste uit. En dat deze goedkoop is is ook mooi meegenomen natuurlijk! Het is dus weer niet buiten, maar ik wandel ook veel, dus daar haal ik mijn buitenlucht dan wel vandaan. 🙂 Eigenlijk zou het goed zijn als ik thuis ook wat oefeningen zou doen. Maar op de een of andere manier krijg ik dat niet voor elkaar. Ik kan mij er niet toe zetten. Tips zijn welkom! 😉

Opbouwen
Ik ga rustig aan weer iedere week naar de Body Balance en ik hoop dat ik uiteindelijk ook weer andere lessen kan doen zonder pijn in nek, rug, knieën en polsen. Ooit deed ik ook XCO en dit hebben ze bij deze sportschool ook. Dat was supergaaf! Je krijgt er keiharde buikspieren van. Maar is ook een belasting voor je nek, dus ik wacht nog even tot mijn lichaam weer op orde is door de Body Balance. Body Combat lijkt mij ook heel cool om eens te proberen. Maar ook dat is dus toekomstmuziek. Eerst maar eens rustig aan opbouwen, zodat ik niet weer over een paar weken alweer in de kreukels lig. 😉

Heb jij nog een goede tip voor een leuke les? Als je in de buurt van Maassluis woont mag je natuurlijk ook met mij mee naar de Body Balance! 😉 Dinsdagavond 19:00 uur. Gezellig!

Toch weer Body Balance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *