De volgende verre reis is geboekt! We gaan 20 dagen naar Madagaskar! Waarom? Wanneer moet je gaan? Dat lees je in deze blog. 😀

Waarom?

Madagaskar had voor mij altijd al iets magisch. Door de dieren die daar leven! Er zijn daar veel dieren en planten die nergens anders te vinden zijn. Dus die wil ik zien! Zoals vele soorten lemuren en bijzondere kameleons. En ook het spookdiertje, met zijn grote ogen. Ik hoop echt dat we die ook mogen gaan zien, ook wel de muislemuur genoemd. Verder heeft Madagaskar ook mooie natuur natuurlijk en tijdens onze reis zullen we door verschillende landschappen komen, waar we veel gaan wandelen, op zoek naar de dieren.

Waar?

We zullen het zuidelijke deel door gaan reizen. Dit zal de route zijn:
Antananarivo – Andasibe – Antsirabe – Ambositra – Ranomafana NP – Fianarantsoa – Tsaranoro – Isalo NP – Ifaty – Antananarivo

Routekaart Madagaskar

Hoe?

We gaan met een auto met chauffeur, want je mag daar niet zelf rijden. Een enorme 4WD, super cool! De chauffeur is ook meteen de gids. In de nationale parken zullen we plaatselijke gidsen hebben. We zullen overnachten in kleine bungalows, sommige midden in de natuur, anderen in leuke stadjes. Naar aanleiding van onze wensen is door een reisorganisatie deze individuele reis op maat samengesteld. Zij regelen verder alles. Wij hoeven alleen nog maar te betalen (helaas 😉 ) en op de goede dag op Schiphol te staan. Heerlijk!

Wanneer?

De beste reisperiode is april tot juni en september tot december. April tot juni komt niet zo goed uit dit jaar, dus we gaan lekker in het najaar, wanneer het in Madagaskar dus lente is.

Hoe lang?

We gaan totaal 20 dagen, inclusief vliegreis. Dit in verband met de hoeveelheid vakantiedagen van Frank 😉 en ook omdat dit wel weer genoeg kost. En in deze periode kunnen we met deze route op ons gemak alles doen, dus het komt prima uit zo!

Natuurlijk heb ik weer een reisverslag bijgehouden!

We gaan naar Madagaskar!
Getagd op:        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *