Tijdens de warme zomerdagen wil iedereen wel een ijsje eten. Maar als je liever zo vaak mogelijk gezond eet wil dat nog wel eens een uitdaging zijn. Met dit gezonde bananenijs met chocolade kan jij zonder schuldgevoel een ijsje eten! 😀
Ingrediënten voor 2-3 personen:
- 3 rijpe bananen
- 1 eetlepel geitenyoghurt
- 1 eetlepel honing (liefst rauw, anders biologisch)
- 5 walnoten
- 2 blokjes hele pure chocolade

Zo maak je het bananenijs:
- Doe de 3 bananen in een kom
- Doe daar de geitenyoghurt en honing bij (mocht je geen honing willen gebruiken, gebruik dan een paar Medjool dadels voor de zoetigheid)
- Mix dit tot een gladde massa met een staafmixer
- Breek de chocolade in wat kleinere stukjes en voeg deze samen met de walnoten toe aan de bananen
- Zet de staafmixer nog even op de walnoten en de stukjes chocolade
- Ga hiermee zolang door als je zelf lekker vindt. Je kunt de stukjes helemaal fijnhakken, maar je kunt ze ook wat groter houden, zodat het een soort stracciatella-ijs wordt
- Doe het geheel in 2 of 3 bakjes of glaasjes en zet het in de vriezer
- Laat het ongeveer 4 uur in de vriezer staan om uit te harden. De tijd is afhankelijk van de glaasjes die je gebruikt
- Haal je het er te snel uit, dan is de binnenkant nog wat zacht, maar wel koud, dus niet heel erg. Laat je het te lang staan dan wordt het heel hard en krijg je een soort schaafijs. Ook lekker, dus kijk wat voor jou de optimale tijd is!
- Eventueel kun je het ijsje nog versieren met bosbessen of ander fruit en klaar is je bananenijs!
Laat je mij weten wat je ervan vindt? 😀
Wil je nog meer lekkere ijs-achtige recepten? Kijk dan ook eens naar mijn heerlijke acaibowl! 😀
Credits voor dit recept gaan naar mijn moeder, die met dit recept kwam tijdens de week in Frankrijk!
Recept: Bananenijs met chocola