Notitieboekjes! Ik weet niet waar het vandaan komt, maar ik hou er echt van! De een vind ik nog mooier dan de ander! Gewoon van papier of van steen, ik vind ze allemaal mooi.

Mijn verzameling

Dit is dus mijn verzameling aan notitieboekjes. Wat vind jij? Is het heel erg? Als ik het zo bij elkaar zie vind ik het eigenlijk nog wel meevallen! Natuurlijk wel meer dan genoeg als je je bedenkt dat ik hiervan maar 3 ook echt gebruik op dit moment. De rest is voor als die anderen vol zijn. 😉

notitieboekjes

Rockbooks

Op dit moment ben ik enorm fan van de Rockbooks. Notitieboekjes gemaakt van steen. Vooral de hardcover boekjes vind ik geweldig! Duurzaam, omdat er geen bomen voor nodig zijn en het schrijft echt goddelijk! Zo zacht en soepel! Omdat het steen is en geen papier kan je hier zelfs in de regen op schrijven schijnt. Ik heb dit nog nooit geprobeerd, want ja, wie gaat er nou in de regen staan schrijven? 😉

Als je een envelop in de achterkaft van je boekje plakt kan je daar kaartjes en andere briefjes in doen! 😀

En als je hem dan ook nog de goede kant op plakt valt er ook niks uit. 😉

Zonde om in te schrijven

Ondanks mijn liefde voor notitieboekjes ben ik wel selectief met wat ik erin schrijf. Want ik vind het altijd zonde om erin te gaan schrijven! En ik heb zelfs onderscheid in wat ik in welk boekje schrijf. Mijn mooie, wat duurdere, boekjes gebruik ik voor “belangrijke” dingen. Hersenspinsels, geniale ideeën, uitspraken van mensen die mij inspireren, enz. Die boekjes wil ik dan ook echt alleen houden voor bijzondere dingen. Andere boekjes gebruik ik voor gewoon wat gekrabbel, cursussen of workshops of van sessies bij een therapeut of fysio. Herken jij dit? Dat je niet zomaar alles in een bepaald boekje wilt schrijven? Haha. 

En dan nog een mooie pen

Ik heb natuurlijk ook zo mijn favoriete pennen als ik wil schrijven in 1 van mijn boekjes! Meestal gewone balpennen. Maar ken je dat nog van de basisschool? Dat je met een vulpen moest schrijven? Ik had er altijd ruzie mee, omdat ik altijd lekke vulpennen te pakken had. Of ik duwde te hard, misschien was dat het haha. Ik kneep er ook altijd te veel in. Bang om hem los te laten denk ik. 😉 Maar als ik deze Pelikan vulpen zie dan word ik toch wel weer erg nieuwsgierig naar schrijven met een vulpen! Die kleur ook! Prachtig. Past ook super goed bij het groen op mijn website. 😀

Hou jij ook zo van notitieboekjes? Of heb jij een andere aparte verslaving? Laat het hieronder weten, dat vind ik leuk! 😀

Deze blog is tot stand gekomen via een samenwerking.

Mijn liefde voor notitieboekjes
Getagd op:        

4 gedachten over “Mijn liefde voor notitieboekjes

 • 15 december 2018 om 08:28
  Permalink

  Neem een Correctbook voor de schrijfsels die je niet hoeft te bewaren. Uitwissen en opnieuw beschrijven. Ze zijn er in verschillende maten, en in blanco, met stipppen of lijntjes,en als to-do-boekje.
  De jongens van Correctbook helpen kinderen in arme landen ook nog eens gratis aan dit schrijfmateriaal, zodat ook die naar school kunnen!
  Nee, ik heb geen aandelen, ben alleen fan (heb er drie, een voor werk, een voor to-do (a5) en een (a4) voor gewonr schrijfsels.

  Beantwoorden
 • 20 december 2018 om 22:44
  Permalink

  Wat leuk dat je zo enthousiast bent over notitieboekjes! Voor ik aan de slag ging met Bullet Journals, was ik ook erg van de notitieboekjes, maar nu heb ik er eentje en daarnaast een paar Bullet Journals en een agenda.

  Ik herken de neiging om per thema een ander boekje (in mijn geval Bullet Journal) te gebruiken; er gaat zo veel door mijn hoofd dat één gewoon niet genoeg is. Sommige onderwerpen horen ook meer bij de vormgeving van een bepaalde bujo.

  Oh en pennen, die krijg ik altijd bij workshops, evenementen, lidmaatschappen en dergelijke. Allemaal met een ander logo.

  Beantwoorden
  • 21 december 2018 om 11:34
   Permalink

   Haha fijn te lezen dat ik hier niet de enige in ben. 😉 Sommige dingen zijn nu eenmaal minder belangrijk of bijzonder dan andere dingen en daar wil ik mijn “belangrijke dingen” boekje dan niet mee vervuilen hihi.
   Op veel plekken worden pennen uitgedeeld ja! Die liggen dan ook overal in huis. 😀

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *