Misschien heb je het gelezen in mijn reisverslag van onze reis naar Madagaskar, tijdens een wandeling vond ik stenen. Ze glommen wel erg goed en de gids zei dat het edelstenen waren. Terug in Nederland ben ik het gaan vragen bij Edelstenenwinkel De Verrijking. En inderdaad, het zijn Golden healers! Hoe cool is dat! 😀

Wandeling de berg op

Tijdens een wandeling liepen we vanuit het dorpje Betafo met een gids langs huisjes van de lokale bevolking de berg op. Het was best een klim, zeker omdat ik wat ziekig was en niet veel had gegeten. Maar bovenop was het uitzicht prachtig! Boven op de berg waren ook wat graven te zien, waar de gids het een en ander over vertelde.

Een rots trekt aan mij

Terwijl de gids aan het vertellen was werd ik eigenlijk alleen maar de hele tijd naar een rots toe getrokken die boven op de berg lag. Een hele rare rots, die op onverklaarbare wijze daar is blijven liggen:

rots madagaskar

Toen we erbij stonden bleek hij zo’n 3 man hoog te zijn. De gids vertelde dat niemand weet hoe deze hier is gekomen. En omdat het zo’n bijzondere rots is komen veel lokale mensen hier om contact te maken met hun voorouders. In Madagaskar geloven ze heel erg in de kracht van hun voorouders. Er lag zelfs een klein pannetje onder, waar mensen wierook in branden. Dat pannetje wordt gewoon door iedereen gebruikt en wordt ook niet gestolen, ondanks dat het een enorm arm land is. Cool dat ik iets voelde bij die rots!

Stenen rapen

Op de weg naar beneden aan de andere kant van de berg zag ik hier en daar wat stenen glimmen. Er liggen wel vaker ergens glimmende stenen natuurlijk en als ik ze dan opraap blijkt het vaak niks te zijn. Maar deze bleven mij bezighouden. Dus toch maar besloten om er eentje wat verder uit te graven en toen bleek het toch echt iets te zijn! De gids vertelde dat het witte kwarts is! Dus ik heb er nog wat meer gepakt, waaronder ook 1 grote, van zo’n 5 cm. Dit zijn ze:

De golden healer

Ik ben dus terug in Nederland gaan vragen wat het is en het blijkt de Golden Healer te zijn. Inderdaad witte kwarts, maar dan met goudgeel erdoor. Het blijkt een hele bijzondere steen te zijn! 😀

De werking hiervan is onder andere reinigend en bevordert de doorstroming van energie en ruimt hierbij blokkades op. Het helpt contact maken met de gouden Goddelijke energie van de bron. (Sorry als het nu te ver gaat, dit is de energie waar bijvoorbeeld met Reiki en meditatie mee gewerkt wordt) De steen bevordert innerlijke rust en vertrouwen en geeft een gevoel van welzijn en vrede. Het helpt je om jezelf, je situatie en de wereld te accepteren. Golden healer werkt ontgiftend en heeft een positieve werking op het immuunsysteem. (1)

Klinkt goed, niet waar? Als je mijn blog van vorige week hebt gelezen kan je het er vast mee eens zijn dat het geen toeval is dat ik deze steen gevonden heb. 😀 Ik kan wel wat vertrouwen, innerlijke rust en acceptatie gebruiken. 😉

Door er regelmatig mee te gaan zitten kan ik kijken of het iets met mij doet. Ik ben benieuwd! 😀

Bron:

(1) http://www.edelstenenenmineralen.nl/golden_healer.html

Gevonden in Madagaskar: De golden healer
Getagd op:                             

3 gedachten over “Gevonden in Madagaskar: De golden healer

  • 25 november 2017 om 08:54
   Permalink

   Hi Jose, Tegelijk met dat ik vroeg aan Leonieke wat dit zou zijn had ik ook een auraliet bij haar gekocht en die heb ik nog niet los willen laten. 😉 Ik ben dus nog niet bewust met deze golden healers bezig geweest. Wanneer de auraliet klaar is met zijn werk ga ik zeker met deze golden healers aan de gang! ?

   Beantwoorden
  • 25 november 2017 om 08:56
   Permalink

   Owja ik ben 8 oktober terug gekomen, maar ben begin november bij Leonieke langs geweest ?

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *