In meerdere boeken die ik de afgelopen tijd heb gelezen werd dit boek Miracle Morning genoemd en mijn vriend had er ook interesse in (want die heeft veel van diezelfde boeken ook gelezen 😉 ), dus hebben we dit boek gekocht om mee te nemen naar het weekje Veluwe. Het idee is dat je veel te vroeg je bed uitgaat en daarmee je leven beter maakt. Je hoort het er al een beetje doorheen denk ik, ik heb zo mijn bedenkingen voordat ik dit boek ging lezen, omdat het in mijn hoofd niet past dat ik nog vroeger dan 6:30 de wekker zet. Lees je mee wat ik nu achteraf van dit boek vind?

Hal Elrod

Hal Elrod is een Amerikaan, en ja dit boek is dus ook lekker overdreven Amerikaans geschreven. Maar soms heb je dat nodig om in actie te komen, een beetje weg van de Nederlandse nuchterheid. Hal kwam terecht in een auto-ongeluk en was bijna dood. Vervolgens werd hij zelfstandig ondernemer, kwam in 2007 de economische crisis in Amerika en kwam met hoge schulden te zitten. Om weer uit de put te komen ging Hal op zoek naar een methode die veel succesvolle mensen gebruiken en hieruit werd de Miracle Morning geboren die hij introduceerde bij zijn coachingscliënten en succesvol bleek te zijn voor veel mensen.

Miracle Morning - Hal Elrod

De inhoud van Miracle Morning

Zoals ik al zei is het wat Amerikaans geschreven. Lekker overdreven en hier en daar wat schreeuwend. Maar ik heb het niet persé als irritant ervaren. Goed wordt uitgelegd waarom het leven fantastisch mag zijn en je niet in middelmatigheid hoeft te blijven hangen. Een voldoende kan goed genoeg zijn, maar waarom zou je daarmee genoegen nemen als het leven ook fantastisch kan zijn? In overzichtelijke teksten, waarbij je niet te veel tekst op 1 pagina hebt (daar hou ik namelijk helemaal niet van, die lange lappen tekst) legt Hal uit hoe zijn methode werkt, met hier en daar wat voorbeelden van hemzelf en van anderen.

De Miracle Morning methode

In het heel kort uitgelegd is het idee achter de Miracle Morning dat je een uur eerder je wekker zet, er meteen uit springt (hahahaha) en gaat doen waar je normaal geen tijd voor hebt, om zo aan je persoonlijke ontwikkeling te werken en dus wel tijd hebt om je leven fantastisch te maken. Ik merk dat ik nu zelf ook lekker Amerikaans overdreven ga typen haha. Excuus daarvoor, dat is de invloed van dit boek. 😉

Dat uur extra wat je dan hebt is tijd om de volgende dingen te doen (maar je hebt echt het boek nodig om dit goed toe te kunnen passen, dit typ ik hier meer voor het idee; geen verkooppraatje, is gewoon zo 😉 ), Life S.A.V.E.R.S:

  • Stilte
  • Affirmaties
  • Visualisaties
  • Beweging (Exercise)
  • Lezen (Reading)
  • Schrijven (Scribing, “Writing” paste niet in S.A.V.E.R.S 😉 )

Als je al deze dingen doet in je Miracle Morning uurtje, kan je bouwen aan een beter leven, dingen waar je anders niet aan toe zou komen en kan je niet meer zeggen dat je geen tijd hebt voor persoonlijke ontwikkeling, meditatie, yoga of sport!

Hal geeft veel diepgaandere informatie over deze onderwerpen en legt ook uit hoe je inderdaad meteen met de wekker je bed uit kan springen, omdat je je energiek en gemotiveerd voelt.

Actie?

Nu vraag je je vast af wat ik hier nu mee ga doen. Ik ben er nog niet over uit moet ik eerlijk zeggen. Het idee dat ik super energiek aan mijn dag kan beginnen en dit misschien mee kan nemen naar mijn werk en in het weekend dan nog de hele dag voor mij te kunnen hebben is natuurlijk fantastisch! En inderdaad zou ik heel graag mediteren en rustig de dag willen beginnen. Dit denk ik al zo lang dat ik dat eigenlijk zou moeten doen, maar ik zag de tijd er niet voor. Dus ik ga zeker een plan schrijven om het te gaan proberen.

Ik ga dus zeker een plan maken hoe ik dit een tijdje kan proberen. En als we dan terug zijn van ons weekje Veluwe ga ik ermee aan de gang. Ik zie allemaal mensen in de Facebookgroepen die van “ik ben geen ochtendmens” zijn gegaan naar “ik wil nooit meer later mijn bed uit”. Dus ik geloof op zich wel dat dat kan veranderen. Maar dat zal niet van de een op de andere dag zijn gok ik. Ook in de Nederlandse Facebookgroep trouwens, dus niet alleen hysterisch Amerikaans. 😉 Ook dat ik nu nog niet fulltime naar mijn werk mag kan ik mooi gebruiken, omdat ik nu dus niet iedere dag om 7:00 de deur uit hoef. Thuiswerken kan ook prima later beginnen, want het scheelt mij 1,5-2 uur reizen per dag.

Samen met de tips die staan in het boek van Thijs Lindhout; Hoe de f*ck vind ik geluk kan het dan bijna niet anders dat mijn passie ga vinden en daar ook nog iets mee ga doen. 😉

Wil jij nu ook weten hoe je met deze methode je leven van middelmatig naar fantastisch kan brengen en er ook mee aan de gang gaan? Bestel het boek dan via onderstaande link, dan kost het jou niks extra, maar hou ik er wel een beetje commissie aan over, om nog meer boeken te kunnen kopen om te reviewen! 😀

Boekreview: Hal Elrod – Miracle Morning
Getagd op:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *