Thijs Lindhout volg ik al een tijdje en soms luister ik zijn 100% inspiratie podcast. Sinds de wereld een aantal maanden terug van de een op de andere dag veranderde ben ik nog meer bezig met vragen als “Wat wil ik?” en “Wat vind ik belangrijk?”. Dit boek kon niet missen in mijn zoektocht hierin! En toeval of niet, ik kreeg ook nog de digitale versie van dit boek gemaild van de uitgever om te reviewen! Hoe leuk is dat! Dus hierbij mijn review over dit splinternieuwe boek op zoek naar geluk.

Thijs Lindhout

Thijs Lindhout is spreker, inspirator en auteur. Zoals gezegd is hij oprichter en host van de 100% inspiratie podcast en ook heeft hij 100% inspiratie shows gegeven. In zijn eigen zoektocht naar geluk heeft hij heel veel mensen gesproken in zijn podcast en aan de hand van al deze gesprekken heeft hij zijn conclusies getrokken over hoe geluk te vinden is.

Thijs Lindhout Hoe de fuck vind ik geluk

Eerste indruk

Dit is een onderdeel wat ik altijd in mijn reviews zet, maar dat is met een PDF bestand toch lastig te zeggen. Geen idee of de letters groot of klein en overzichtelijk of niet zijn. Wel weet ik dat het digitaal in ieder geval lekker vlot las. Het is vlot geschreven, geen lange lappen tekst achter elkaar , hier en door wat humor en met veel quotes tussendoor, wat de tekst ook lekker breekt.

De inhoud

Thijs gaat aan de hand van 4 hoofdstukken langs de zoektocht naar geluk. Dat zijn:

Dromen, mindset, liefde en verbinding

Wat ik heel fijn vind is dat dit boek er niet vanuit gaat dat je al weet wat je passie is, waar je voor geboren bent of wat je leuk vindt. Ik heb namelijk echt geen idee. (Ok, ik moet zeggen dat ik steeds meer wel een idee krijg de afgelopen maanden door alles wat ik lees en luister, maar heel helder heb ik het nog niet) Dus ik word altijd een beetje moe van boeken die meteen starten bij hoe je je doelen gaat halen. Als je geen doelen hebt wordt het namelijk erg lastig om die doelen te gaan halen. Dat is bij dit boek dus niet het geval!

Thijs begint met een heel hoofdstuk over hoe je je doelen kan vinden. Aan de hand van 6 gebieden in het leven kan je je situatie vervolgens bekijken, bedenken waar je van droomt op die gebieden, hoe het komt dat je niet doet wat je zou moeten doen en hoe je daar dan vervolgens verandering in kan brengen. Die 6 gebieden zijn:

Relaties, financiën, gezondheid, groei, werk en emoties.

Hij komt bij het ontdekken wat je wilt met vragen die je jezelf kunt afvragen en opdrachten. Veel opdrachten vind je door het hele boek heen. Ik moet bekennen dat ik de opdrachten nog niet allemaal heel secuur heb gedaan, maar zelfs zonder dat te doen ben ik al zeker aan het denken gezet! En ik ga die opdrachten ook zeker echt doen, maar ik wilde deze review alvast schrijven. 😉

Wat ik ook heel fijn vind aan dit boek is dat Thijs heel veel voorbeelden beschrijft. Bijvoorbeeld van topsporters of mensen die bepaalde situaties hebben meegemaakt en daarna toch weer uit de ellende zijn gekrabbeld. Ik kan mij altijd een beter beeld maken als er echte situaties bijgehaald worden, dus ik vind die voorbeelden heel fijn voor het visualiseren van wat er bedoeld wordt en voor het doen van de opdrachten.

Mijn leerpunten

Zelfs nu ik de opdrachten nog niet eens tot in de puntjes heb gedaan ben ik al zeker aan het denken gezet door dit boek en dat alleen al voelt al fijn!

Er staan opdrachten in die je iedere dag kunt doen, zoals bijvoorbeeld iedere avond even opschrijven waarom vandaag een goede dag was. Hierdoor krijg je een positievere gedachtegang. Dit vind ik echt een goed idee en ga ik zeker proberen te doen! Daarbij is het ook belangrijk dat je een stiltemoment met jezelf neemt. Iedere dag. Dat kan dan mooi gecombineerd worden. Om meer verbinding met jezelf te krijgen. Dit kan (geleide) meditatie zijn, maar ook kan dit zijn yoga, wandelen of fijne muziek aanzetten. Hoe lang wil ik dat al! Ik ga onderzoeken bij mijzelf wat mij tegenhoudt en hoe ik dit toch eindelijk eens kan gaan doen!

Ik ga nog verder duiken in de vragen rond wat ik leuk vind en wat ik wil veranderen, maar wat ik al wel wil veranderen is bepalen met welke mensen ik om wil gaan. Je hebt primaire mensen en secundaire mensen. Primaire mensen zijn goed voor je en daar wil je tijd voor maken. En bellen ze jou niet, dan bel je hen gewoon om af te spreken. Het helpt jou tenslotte om met hen te zijn, dus waarom op hen zitten wachten als je ook zelf in actie kan komen. Dat vind ik een goede gedachte, tijd maken voor de mensen die belangrijk voor je zijn. Binnenkort maar eens een afsprakenrondje doen, nu het weer wat meer kan. 😀

Daarnaast wil ik meer denken vanuit wat ik aan een bepaalde situatie kan doen en niet de situatie zelf de schuld geven. Er is altijd een manier waarop je toch zelf een verandering kan aanbrengen in de situatie, hoe erg het soms ook lijkt dat het helemaal niet aan jou ligt. Misschien kan je dan toch via een zijweg een verandering aanbrengen. Hier wil ik meer op gaan letten, uit de slachtofferrol.

Conclusie

Een top boek! Echt! Zeker een aanrader. Als je al een idee hebt wat je wilt, maar er niet lijkt te komen, of als je nog geen idee hebt wat je doelen zijn. Van beginnen bij de vraag “Wat wil ik?” tot hoe je dit geluk kan bereiken, alles wordt langs gegaan. Door de vele voorbeelden van persoonlijke verhalen uit de podcast wordt alles heel duidelijk gemaakt. Aan de hand van veel opdrachten wordt je in het hele proces meegenomen en aan het denken gezet.

Het zou ook zomaar kunnen dat ik naast het e-book wat ik kreeg toegestuurd ook het echte boek ga kopen, want eigenlijk zijn dit soort “leerboeken” geen boeken om digitaal te hebben. Daar wil je lekker doorheen kunnen bladeren en briefjes tussen stoppen enzo. Wil jij dit boek nu ook bestellen? Als je het via onderstaande link doet, krijg ik er een beetje commissie over en het kost jou niks extra! 😀

Boekreview: Thijs Lindhout – Hoe de fuck vind ik geluk?
Getagd op:        

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *