Na ruim een jaar niet ontbijten, omdat ik aan periodiek vasten deed, ben ik sinds kort weer gaan ontbijten. Ik heb dan geen zin om lang in de keuken te staan als ik naar mijn werk moet, dus smoothies zijn dan een uitkomst! Toen ik het nieuwste boek van Charlotte Labee, Brain food smoothies tegenkwam wilde ik die dus graag hebben. Heel veel verschillende smoothies staan erin. Ik vertel je in deze blog wat ik van het boek vind en welke smoothies ik al geprobeerd heb.

Charlotte Labee

Ik volg Charlotte Labee al een hele tijd op Instagram. Ik weet eigenlijk niet eens meer hoe dat zo gekomen is. Wel heb ik een tijdje terug haar verhaal gezien in een uitzending van Het mooiste meisje van de klas. Je kunt daar haar hele verhaal bekijken, maar in het heel kort, haar lichaam stopte ermee. Toen is ze haar leven gaan veranderen. En zich gaan focussen met haar boeken op gezonde voeding voor het brein. Ze heeft inmiddels 3 boeken geschreven over voeding, lifestyle en het brein en daarnaast een aantal planners gemaakt. Brain food, Brain balance en nu dus Brain food smoothies. Ze geeft op haar Instagramprofiel veel informatie over gezonde voeding voor het brein.

Brain Food smoothies Charlotte Labee

De inhoud

Het is een dik boek, mooi gebonden en met veel mooie gekleurde foto’s. De eerste 90 pagina’s is informatie over smoothies en andere dingen rond gezonde voeding, zoals oil pulling, antioxidanten en supplementen. Daarna staan er 80 smoothierecepten in! Je kan dus bijna 3 maanden een smoothie voor ontbijt (of lunch natuurlijk) nemen, zonder dat je 1 keer hetzelfde eet. Heel ingewikkeld zijn smoothies natuurlijk niet. In de meeste gevallen gooi je alles in de blender en daarna in een glas. In sommige gevallen maakt ze laagjes, door bijvoorbeeld eerst een laag granola of juist door een bepaalde topping erop te doen.

Leuk is ook dat bij ieder recept een weetje staat over 1 van de ingrediënten, bijvoorbeeld dat kiemen een powerboost voor je hersenen zijn.

Deze heb ik geprobeerd

De allereerste smoothie die ik probeerde was de veggie power bowl. Met courgette, venkel en chinese kool. Ik dacht lekker veel groenten, dat moet ik wel aankunnen, aangezien ik ook groentesappen drink. Nou, dat was echt zo vies! Ik kreeg het niet weg. Ik heb wat anders gepakt om mee te ontbijten en heb de kom in de koelkast gezet in de hoop dat het met de lunch wel zou lukken. Uiteindelijk heb ik het voor de lunch in een pannetje gedaan en een soep ervan gemaakt, met veel peper en wat zout. Toen was het wel te doen.

Maar ik had ook meer succesvolle uitprobeersels:

Purple energy smoothie Charlotte Labee
Groene smoothiebowl Charlotte Labee
The purple smoothie Charlotte Labee

Van links naar rechts, eerst de purple smoothie. Deze was met rode, bieten, blauwe bessen, water, appel en cacaopoeder. Dit was heel goed te doen!

Dan in het midden de groene smoothiebowl. Lekker met granola erop. Deze vond ik fantastisch! Net alsof je sorbetijs zit te eten met het ontbijt. 😉 Met spinazie (oorspronkelijke recept is met boerenkool, maar dit kon ik niet vinden), mango, ananas en havermelk. Heerlijk!

En op rechts de purple energy smoothie. Heel simpel met rode bieten en blauwe bessen, maar echt heerlijk!

Meer heb ik er nog niet kunnen proberen, want ineens werd ik ziek en ik durf het nog even niet aan om een andere te proberen als ik niet weet hoe mijn buik erop reageert. Maar nu ik dit typ heb ik wel weer heel veel zin in die groene smoothiebowl. Ideetje voor morgen. 😀 Er staan er in ieder geval nog genoeg in het boek om te proberen als ik mij weer helemaal ok voel!

Deze blender gebruik ik

Ik gebruikte eerst een blender die niet heel krachtig was, maar die bij zo’n set van een keukenmachine zat. Veel scheldwoorden heeft die machine gehoord, omdat hij na 2 rondjes draaien telkens weer alles omhoog gooide en ik dus weer met een spatel erin moest om het spul naar beneden te duwen… Voor mijn verjaardag heb ik nu een goede blender gekregen! Met deze hoef je nog maar heeeeel soms de ingrediënten te helpen en zelf dat kan makkelijk doordat er een spatel bij de blender zit die je tijdens het blenderen kunt bedienen! Het is de Magimix Power blender. Deze had ik echt jaren eerder moeten hebben! Ik heb de zwarte variant en ze hebben ook andere kleuren.

Conclusie

Heb je inspiratie nodig voor smoothies om makkelijk en snel te ontbijten? Dan is dit boek zeker een aanrader, met 80 recepten. Voor de achtergrondinformatie hoef je dit boek niet te kopen, dan kan je beter een ander Brain food boek kopen.

Boekreview: Charlotte Labee – Brain Food Smoothies
Getagd op:                 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *