Fitbit heeft een nieuwe Versa uitgebracht, de Fitbit Versa Lite. Ik heb zelf de Fitbit Versa limited edition charcoal en was benieuwd wat het verschil is met de nieuwe Versa Lite. In deze blog laat ik je het verschil zien, zodat jij een weldoordachte keuze kunt maken!

Waarom een Fitbit Versa?

De eerste vraag is misschien waarom je überhaupt een Fitbit Versa zou willen? In mijn uitgebreide review kun je heel veel goede redenen lezen, maar in het kort is het gewoon een hele fijne, mooi om je pols passende manier om jezelf te motiveren meer te bewegen! Het voordeel van de Versa is daarnaast ten opzichte van andere Fitbits dat dit een echte smartwatch is, met een gekleurd scherm en waarop je ook apps kunt zetten om nog meer voordelen te hebben. Een echte smartwatch dus en niet zomaar een activity tracker.

De verschillen tussen de Versa en Versa Lite

Nu is natuurlijk de grote vraag waarom je die 30 euro meer of minder (op het moment van schrijven) zou betalen voor de Versa of de Versa Lite. Hier komen de verschillen:

  • De Versa heeft mooie kleuren en er zijn ook limited editions die een zacht nylon bandje hebben. De Versa Lite heeft hele andere kleuren, waaronder 2 hele felle, blauw en magenta. Ik vind die er zelf een beetje goedkoop uit zien. Ze zijn ook wel goedkoper, maar nog steeds is het een behoorlijke uitgave
  • De Versa Lite kan geen trappen tellen! Dat vind ik echt heel raar en een gemiste kans! De meest simpele activity trackers kunnen tegenwoordig trappen tellen en de Versa Lite kan dat niet. Dat zou voor mij echt een reden zijn om de Lite niet te kopen! Ik vind het juist een basisgegeven en heel leuk om het aantal trappen op een dag te kunnen zien.
  • De Lite kan geen activiteit meten tijdens het zwemmen. Zwem je dus veel dan zul je sowieso de Versa willen en niet de Versa Lite.
  • Ben je gehecht aan je muziek? Dan is de Versa de Fitbit die je wilt kopen. De Versa Lite kan namelijk geen muziek opslaan en afspelen.
  • De Versa heeft on-screen workouts, wat de Versa Lite niet heeft. Ik moet zeggen dat ik dit niet gebruik, dus voor mij zou dit geen probleem zijn, maar misschien voor jou wel.
  • Als laatste kan je met de Versa Lite niet betalen, wat met de Versa wel kan. Lijkt het je dus handig dat je je pinpas eens kunt vergeten? Dan zal je met de Versa Lite niet blij zijn.

Conclusie

De Fitbit Versa Lite is een uitgeklede versie van de Fitbit Versa. Hij is nu op het moment van schrijven 30 euro goedkoper dan de Fitbit Versa en daarvoor krijg je eventueel wel een hele felle kleur, waar ik niet persé fan van ben. Daarnaast vind ik het echt heel raar dat de Versa Lite geen trappen telt. Dit vind ik toch wel echt een gemiste kans. Die trappen zouden voor mij een reden zijn om toch 30 euro meer te betalen. En de kleuren van de Versa Lite helpen ook niet mee.

Ik ben benieuwd welke jij kiest? Laat het mij weten! Hier kun je makkelijk doorklikken naar Bol of Coolblue, net wat jouw voorkeur heeft om je Fitbit bij te bestellen. 😀

Bij Bol:

Bij Coolblue:

In deze blog heb ik partnerlinks geplaatst. Als je hierop klikt en, wat dan ook, bestelt krijg ik een beetje commissie. Hiermee kan ik het bestaan van deze website betalen. 🙂

Het verschil tussen de Fitbit Versa en Fitbit Versa Lite
Getagd op:            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *