Fitbit heeft een nieuwe Versa uitgebracht, de Fitbit Versa Lite. Ik heb zelf de Fitbit Versa limited edition charcoal en was benieuwd wat het verschil is met de nieuwe Versa Lite. In deze blog laat ik je het verschil zien, zodat jij een weldoordachte keuze kunt maken!

Waarom een Fitbit Versa?

De eerste vraag is misschien waarom je überhaupt een Fitbit Versa zou willen? In mijn uitgebreide review kun je heel veel goede redenen lezen, maar in het kort is het gewoon een hele fijne, mooi om je pols passende manier om jezelf te motiveren meer te bewegen! Het voordeel van de Versa is daarnaast ten opzichte van andere Fitbits dat dit een echte smartwatch is, met een gekleurd scherm en waarop je ook apps kunt zetten om nog meer voordelen te hebben. Een echte smartwatch dus en niet zomaar een activity tracker.

De verschillen tussen de Versa en Versa Lite

Nu is natuurlijk de grote vraag waarom je die 30 euro meer of minder (op het moment van schrijven) zou betalen voor de Versa of de Versa Lite. Hier komen de verschillen:

Fitbit Versa Fitbit Versa Lite
De kleuren Mooie rustige kleuren. Limited editions hebben een zacht nylon bandje Felle kleuren, zoals blauw en magenta. Deze vind ik er wat goedkoop en plastic uit zien
Bijhouden van trappen JaNee
Bijhouden van zwemmen Ja Nee
Muziek luisteren Ja Nee
On-screen workouts Ja Nee
Betale met de Fitbit Ja Nee

De doorslaggevende verschillen voor mij zijn het meten van het aantal trappen en de kleuren. Ik hou niet zo van die schreeuwende, super felle kleuren, dus dan is de Versa meer geschikt dan de kleuren van de Versa Lite. Verder vind ik het missen van het bijhouden van de trappen bij de Versa Lite echt een groot gemis. Zelfs de simpelste activitytrackers kunnen trappen meten, dus ik snap niet waarom ze dit hebben weggehaald. Echt een gemiste kans en voor mij een reden om niet voor de Lite te kiezen, mocht ik opnieuw moeten kiezen.

Conclusie

De Fitbit Versa Lite is een uitgeklede versie van de Fitbit Versa. Hij is nu op het moment van schrijven 30 euro goedkoper dan de Fitbit Versa en daarvoor krijg je eventueel wel een hele felle kleur, waar ik niet persé fan van ben. Daarnaast vind ik het echt heel raar dat de Versa Lite geen trappen telt. Dit vind ik toch wel echt een gemiste kans. Die trappen zouden voor mij een reden zijn om toch 30 euro meer te betalen. En de kleuren van de Versa Lite helpen ook niet mee.

Ik ben benieuwd welke jij kiest? Laat het mij weten!

Ben je benieuwd naar meer sport accessoires? Kijk dan eens in de Natuurlijk Linda shop!

Het verschil tussen de Fitbit Versa en Fitbit Versa Lite
Getagd op:                

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *