Hier is weer een nieuwe blog in de categorie Natuur in Nederland! 😀 Als je mijn website volgt heb je gelezen dat ik een Groene cursus heb gedaan waarbij ik van alles geleerd heb over insecten, bomen, vogels, en nog veel meer. 1 van de praktijkdagen was een trip naar het strand! Het was heerlijk weer en we hebben allerlei mooie dingen gevonden. Dingen die ik eerder nooit had opgemerkt op het Nederlandse strand. Grappig hoe je zo slecht kan kijken eigenlijk als je normaal op het strand loopt. Dus ik ga jou vertellen wat ik gevonden heb, zodat jij misschien de volgende keer ook beter kijkt! 😀

Zuiderstrand, Scheveningen

Met de cursus gingen we naar het Zuiderstrand bij Scheveningen Haven. Al de mensen die de cursus deden kwamen uit Den Haag, dus iedereen kende het. Maar ik was er nooit geweest! Als ik in Scheveningen kom is het bij de boulevard en hooguit bij de haven voor de vis van Simonis. We kwamen hier allemaal coole dingen tegen! Zoals deze Japanse oesters (die witte dingen 😉 ). Ooit zijn ze gedumpt hier en nu wordt het bijna een plaag!

Verder vonden we natuurlijk heeeel veel verschillende schelpen en ook deze zeesterretjes! Hoe schattig! Ik had nog nooit zeesterren in het wild gezien! Niet op reis, niet in Nederland. Ik dacht eigenlijk dat je daarvoor diep in de zee moest zijn. 😉 Maar hier lagen er gewoon 2 heel lief tegen elkaar aan.

Wat we ook vonden, bij de vloedlijn op grote stenen, waren deze enorme hoeveelheden mosselen. Zoveel heb ik er nog nooit bij elkaar gezien.

Strand van ’s Gravenzande

Normaal ga ik op donderdagavond naar de Body Balance, maar vandaag heb ik te veel pijn in mijn nek en bovenrug, vanwege een rare val afgelopen zondag. Om toch even in beweging te zijn, zijn we naar het strand van ’s Gravenzande gereden. Ik merk dat ik door de cursus veel meer bezig ben met wat ik zie als ik buiten loop en dus ook vandaag! En ook hier vond ik een zeester! Totaal was hij een centimeter of 5. Ik denk alleen dat deze niet meer leefde. Maar mooi is hij wel. 😀

Ook vond ik heel veel van deze mooie paarse schelpjes. Ze zijn een centimeter of 2. Mooie schelpjes toch?

En natuurlijk geeft het strand ook gewoon mooie vergezichten! Het was wel lekker, maar gelukkig nog niet zo lekker dat het helemaal vol zit met mensen. Het was dus lekker rustig. 😀 En met de meeuwen op de achtergrond is dit best een mooi, rustgevend plaatje!

Wij gaan best regelmatig naar het strand, even uitwaaien en als het warm is lekker met de voeten in het water. 🙂 En nu weet ik ook nog dat het de moeite is om naar beneden te kijken! Ga jij wel eens wandelen op het strand? En had jij er al eens bewust bij stilgestaan wat er allemaal te vinden is?

Coole dingen te vinden op het strand
Getagd op:        

Eén gedachte over “Coole dingen te vinden op het strand

  • 4 mei 2018 om 21:48
    Permalink

    Ik lees je artikel terwijl ik in mijn strandhuisje zit. Voeten in het zand en uitzicht op zee. Geen dag hetzelfde. Emmers vol met verschillende schelpen hebben we, blijft heerlijk om te zoeken.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *