Vorige week was ik in de Bijenkorf in Rotterdam en daar stond een vrouw met chocoladerepen. Ik ging even kijken wat het was en het bleek Raw Halo chocolade te zijn. Ze zei dat ze de repen net een paar dagen in de winkel hadden liggen. Ik kende het nog niet, maar de naam klinkt al goed! Ik mocht wat stukjes proeven en vond het erg lekker en ik had nog cadeaubonnen van de Bijenkorf, dus heb de 3 soorten grote repen gekocht. Ze hadden ook kleinere repen, met wat exotischer smaken, maar die waren nog duurder dan deze “normale”, dus die heb ik laten liggen. Later meer over die prijs. 🙂

Raw Halo

De chocolade van Raw Halo is bedacht door Meg, een jonge vrouw uit Londen. Zij schrapte alle geraffineerde suikers uit haar dieet en was toen op zoek naar een chocoladereep die ze wel kon eten. Dit was er echter niet, dus is ze die zelf maar gaan maken. Dit werd een succes en zo was Raw Halo geboren.

De smaken

Er zijn 3 soorten repen van 70 gram: Mylk + pink Himalayan salt, Mylk + vanilla en Pure Dark. Ook zijn er 12 kleine reepjes van 35 gram met smaken zoals Dark + nibs en Mylk + cinnamon & raisin. Ik heb het gehouden bij de repen van 70 gram.

raw halo

De ingrediënten

Het zouden vegan, verantwoorde repen zijn en dat klopt ook als je naar de ingrediënten kijkt. Alle ingrediënten zijn rauw en biologisch en de suiker die gebruikt wordt is kokosbloesemsuiker, die een lage glycemische index heeft (doet dus niet zoveel met je bloedsuikerspiegel). De repen worden “melk” gemaakt door de toevoeging van cashewnoten. Let dus even op als je een notenallergie hebt. Al nam Frank (heeft notenallergie) ook een stukje zonder de ingrediënten te checken en hij had er geen last van! Hier zie je de rest van de ingrediënten:

raw halo

De smaak

Ik vind ze alle drie lekker! Maar de lekkerste vind ik de hele pure. De Mylk + Vanilla is ook erg lekker. Er zit een hele subtiele vanillesmaak aan. De Mylk + salt heeft af en toe een wel erg zoute smaak, alsof het niet helemaal lekker verdeeld is geweest met het maken van de repen. 😉 De repen zijn ook echt niet zoet, wat de ingrediënten ook al wel verklappen. De cashewnoten maken de Mylk varianten heerlijk romig. Men zegt vaak (ook die vrouw in de Bijenkorf) dat je van dit soort chocolade niet te veel kan eten, omdat je snel vol zit. Ik kan je vertellen…. Daar heb ik nou nooit zoveel last van! 😉 Nee, ik kan niet in 1 keer een hele reep opeten. Maar na 2 stukjes ben ik echt niet zo vol dat ik niet meer verder kan eten hoor! 😉

De prijs

Ik kocht deze repen bij de Bijenkorf voor 4,50 euro per stuk. Dat klinkt best duur. En dat is het ook. 😉 Ik heb het vergeleken met de raw chocolate repen van Lovechock, die ik zo af en toe koop (ook alleen maar als ze in de aanbieding zijn!) en de Raw Halo repen zijn duurder dan de Lovechock tabletten. Ze zijn alleen wel goedkoper dan de Lovechock bars! Dus het zit gewoon een beetje in hetzelfde segment. Het is dus maar net hoeveel je over hebt voor chocolade die gezond is. Ik zou ze niet kopen voor dagelijks gebruik zeg maar. Maar zeker wel voor af en toe! 😀

Conclusie

Ja, ze zijn erg lekker en ze zijn verantwoord, rauw en biologisch. Ik vind ze wel wat duur, maar dat zijn alle verantwoorde chocoladerepen wel een beetje. Bijvoorbeeld met de rest van de cadeaubon die ik nog heb van de Bijenkorf is het leuk kopen, als ik er weer eens in de buurt ben of als ze een keer in de aanbieding zijn. Voor mijn verjaardag vind ik het natuurlijk altijd prima om ze te krijgen! HINT voor mijn familie/vrienden! 😉

Review: Raw Halo chocolade
Getagd op:            

2 gedachten over “Review: Raw Halo chocolade

 • 6 februari 2018 om 16:53
  Permalink

  Ik kende ze ook niet maar wij kregen op de afdeling voor kerst allemaal een reepje. Ik had de MYLK + salted caramel en inderdaad erg romig. Hoe wel de reep erg lekker was, ben ik zelf toch meer van de pure chocolade, dus die moet ik dan ook maar eens gaan proeven.

  Beantwoorden
  • 6 februari 2018 om 17:08
   Permalink

   Wat een leuk cadeau zeg! 😃 Ik ben ook altijd meer van zo puur mogelijk😍

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *