Ik had dit gemaakt en toen het op mijn bord lag dacht ik ineens “Dit is een goed idee voor een recept!” Dus bij deze, het recept voor zoete aardappel “frietjes” met sperziebonen en kalkoen.

Wat mij trouwens opviel bij deze sperziebonen is dat ze zo lekker waren! Normaal vind ik sperziebonen niet zo lekker. Dus ik ging eigenlijk met het idee naar de supermarkt dat ik snijbonen wilde halen. Maar toen ik zag dat die erg duur waren keek ik toch even verder en zag ik de biologische sperziebonen. Deze waren vrij duur ten opzichte van niet biologische sperziebonen (toch zeker 2,5 keer zo duur…), maar wel goedkoper dan de snijbonen. Dus dat is winst ten opzichten van mijn originele idee. 😉 En ik vond dat ik deze biologische toch eens wilde proberen om te kijken of ik die dan wel lekker vind. En wat denk je? Deze waren echt super lekker! Of het was toeval, of het is gewoon een feit dat biologisch in dit geval lekkerder is dan niet biologisch. Normaal maken ze van die piepgeluiden tussen je tanden en lijkt het net rubber. En als je ze dan wat langer kookt is het ineens snot… Maar deze waren gewoon super lekker!

Ok en dan nu het recept!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 400 gram biologische sperziebonen
  • 400 gram zoete aardappel
  • 200 gram kalkoenfilet
  • 2 biologische uien (toevallig had ik deze ook bio, omdat die nu 50% korting hadden)
  • Halve rode peper
  • Kruiden, zoals kurkuma, peper, Keltisch zeezout

Zo maak je het klaar:

– Warm de oven voor op 180 graden

– Snijd de zoete aardappel in frietjes van zo’n 0,5 cm dik

– Doe deze in een ovenschaal, met wat olijfolie

– Bak de zoete aardappel gaar in zo’n 30 minuten, met om de 10 cm omscheppen

– Ondertussen snijd je de sperziebonen in stukken van zo’n 3-4 cm en kook of stoom je deze gaar. Dit duurt zo’n 10-20 minuten, afhankelijk van hoe gaar jij ze wilt

– Snijd de uien en de rode peper fijn en wok die een beetje glazig

– Wanneer de sperziebonen bijna gaar zijn doe je die nog even bij de uien en roerbak je die mee

– Ondertussen bak je ook de kalkoen gaar

– Doe nog wat kruiden, zoals kurkuma en peper over de kalkoen

– Als alles gaar is leg je het op een bord en smullen maar!

zoete aardappel sperziebonen kalkoen

Recept: Zoete aardappel, sperziebonen en kalkoen
Getagd op:                        

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *