Paëlla ken je vast wel van die pakken van wereldgerechten. Maar aangezien ik al jaren geen pakjes en zakjes meer eet heeft mijn vriend een paëlla gemaakt zonder pakjes en zakjes! Dit is het recept. 😀

Ingrediënten 2 personen
- 100 g kippendijfilet (of kippenborstfilet, maar ik vind kippendij lekkerder. 😀 Lees hier het verschil)
- 120 g fruits de mer mix (of maak zelf een mix van verschillende soorten vis)
- 60 g zilvervliesrijst
- 100 g diepvries doperwten
- 1 rode paprika
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 4 biologische cocktailtomaten (of andere tomaten natuurlijk)
- Olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 6 saffraan sliertjes (of neem kurkuma, dat kleurt het ook geel!)
- Snufje chilipoeder
- Zwarte peper naar smaak
- Keltisch zeezout naar smaak
- Snufje kardemom
Zo maak je het
Snijd de kippendijtjes in stukken en bak dit aan in de wok, in een beetje olijfolie. Snijd ondertussen de knoflook, uien en paprika in stukken en de tomaten heel fijn, zodat het een beetje een prutje wordt.
Als de kip een beetje bruin is haal je deze uit de wok. Doe de ui, knoflook, paprika, tomaten en rijst in de wok. Schep dit 2 minuten om op hoog vuur.
Doe dan wat peper en Keltisch zeezout erbij en ook de doperwten en de kip. Schenk hier water bij tot alles onder staat.
Strooi hier de paprikapoeder, saffraan, kardemom en chilipoeder bij, roer goed door en zet het vuur laag. Het water zal langzaam geabsorbeerd worden door de rijst. Schep af en toe door, zodat het mooi egaal gaart.
Doe na ongeveer 15 minuten de fruits de mer erbij en schep dit goed door. Laat dit dan nog 5-10 minuten door pruttelen totdat de fruits de mer ook gaar is.
En klaar is je paëlla zonder pakjes en zakjes! Eet smakelijk! 😀
Laat je even een fotootje achter als je het gemaakt hebt? 😀
Wij maken vaak Paella omdat de oudste hier dol op is, ik maak het ook zonder zakjes en eigenlijk verschild het niet zo veel met jouw recept, alleen doe ik er chorizo in ipv vis. Dit recept ziet er ook heerlijk uit.
Dat is vast ook lekker erdoor! 😃
zo maak ik het ook ongeveer, het ligt ook een beetje aan mijn bui. Soms doe ik alleen kip en garnalen bijvoobeeld. en indd kippendijen zijn veel lekkerder dan kipfilet
Je kan lekker variëren inderdaad met wat je er doorheen doet 😃
Lekker! Alleen maak ik niet zo vaak. Met Seafood vind ik lekkerder maar met alleen kip is ook lekker
Je kunt inderdaad variëren in wat je er doorheen doet aan vis of vlees. 😀 Mijn vriend wilde graag deze mix hihi.
Ik gebruik heel weinig pakjes en probeer zoveel mogelijk dingen zelf te maken. Dit gerecht sla ik dan ook zeker even op!
Leuk! 😀 Laat je nog even weten wat je ervan vond als je het een keer gemaakt hebt? 😀
Wij koken sinds paar maanden koolhydraat arm en beperkt pakjes en zakjes reageer ik nu zo heftig op als ik het een keer eet dus maken liever alles vers
Heel goed! 😀 Ik vind het enorm chemisch smaakjes uit pakjes. Bah.
Dank voor recept ben niet zo’n keukeprinses maar ga het eens bekijken
Ow ik ook niet hoor! 😉 Dus dan kan jij dit ook hihi.
o lekker lijkt me dit. krijg direct zo n vakantiegevoel ook.
Snel maken dan! Vakantiegevoel moet je altijd vasthouden😉
Als iemand die vaak naar pakjes en zakjes grijpt vind ik dit soort recepten ideaal! Dankjewel. Het ziet er heerlijk uit ook.
Leuk! 😃 Ik wil meer van dit soort “wereldgerechten” om gaan zetten naar gezonde recepten😃
Dit klinkt lekker. Ik probeer ook steeds minder pakjes te gebruiken. Maar eeeh …kardemom…daar had ik nog nooit van gehoord 😉
Hihi. Kijk maar eens bij de kruidenpotjes in de supermarkt, daar staat ie tussen 😉
Bedankt voor het recept, zonder pakjes en zakjes altijd beter.
Precies 😃