Fitbit flex

Ik heb een nieuwe gadget! De Fitbit Flex! Een stappenteller voor om je pols. Waarom? Omdat naast gezond eten beweging ook heel goed voor je is! Je lichaam moet in beweging blijven om goed te kunnen functioneren. En ik ben eigenlijk gewoon benieuwd hoe veel ik nou eigenlijk beweeg. Ik heb altijd het idee dat ik veel beweeg, maar misschien valt dat toch wel tegen als je het eenmaal gaat meten.

Welke activity tracker past?

Ik wilde eigenlijk al 1,5 jaar een stappenteller. Eerst wilde ik al de Fitbit Flex, omdat ik die had gezien bij een collega. Maar toen ik al snel zag dat er een nieuwe uit zou komen die een display had heb ik daar op gewacht. Toen die er echter was bleek al snel dat er een andere variant zou komen, met hartslagmeting! Het voordeel daarvan is dat je bij andere sporten dan hartlopen en wandelen ook je activiteit kunt meten, dus dan zou ik bij de yoga en de krachttraining ook leuk alles in de gaten kunnen houden. Dus die wilde ik! De Fitbit Charge HR! In het paars natuurlijk. 😉 Maar toen die er eenmaal was bleken mijn polsen te klein……. :’( Wat een domper was dat zeg! Die had ik even niet aan zien komen… Ik ben serieus maaaaaaaanden aan het zoeken geweest naar een activity tracker, zoals die stappentellers ook wel genoemd worden, met een hartslagmeter die goed past om mijn smalle polsen, zo’n beetje alle merken die zo’n ding hebben heb ik geprobeerd. Maar helaas, het is niet gelukt. Allemaal zijn ze te groot en dat ziet er echt heel lelijk uit, want dan is er tussen bandje en pols veel te veel ruimte. Ik heb wel een sporthorloge van een collega van Frank om gehad en die zat perfect! Maar omdat dat dus een echt sporthorloge is, is die meteen ook weer zo’n 300 euro… Dat gaat me nog even iets te ver.

Waarom een activity tracker?

Het leuke aan een activity tracker is dat hij leuk om je pols staat en je meet, in het geval van de Flex, het aantal stappen dat je zet, de uren dat je actief bent geweest (wat betekent meer dan 250 stappen in een uur), hij rekent je verbrande calorieën uit, de afstand die je aflegt en als je hem ’s nachts ook om houdt laat hij zien hoe goed je slaapt. Hij laat zien wanneer en hoe lang je wakker  was en hoe (on)rustig je geslapen hebt. En het is natuurlijk gewoon een leuke gadget! 😉

Toch maar zonder hartslagmeter

De hele tijd, sinds ik weet dat er ook activity trackers met hartslagmeter zijn, wilde ik absoluut niet de Fitbit Flex, omdat die geen hartslagmeter heeft, maar toen ik deze gisteren voor maar 30 euro van iemand over kon nemen die hem maar 2 weken heeft gebruikt en ik al die echt gave niet pas, dacht ik nou vooruit! Laat ik het dan eerst eens met deze proberen. Als ik het dan echt heel gaaf blijk te vinden en echt meer wil kunnen meten ga ik wel weer verder zoeken naar een activity tracker met hartslagmeter of misschien toch een echt sporthorloge die wel om mijn pols past en zet ik de Flex op Markplaats.

10.000 stappen per dag

Het doel is standaard om 10.000 stappen per dag te halen. Dit aantal komt niet zomaar uit de lucht vallen. In de jaren 60 was de stappenteller al populair in Japan. De Japanse arts Yoshiro Hatano heeft in die tijd al onderzoek gedaan naar hoeveel stappen je zou moeten zetten om gezond te blijven en hij kwam uit op 10.000 stappen. Gemiddeld loopt een normaal mens per dag al 6000 stappen door gewoon de dagelijkse bezigheden op werk en thuis. Daarnaast zou een mens om gezond te leven eigenlijk nog 4000 extra stappen per dag moeten zetten, wat overeen komt met een half uur stevig wandelen. Dat half uur stevig wandelen is ook het advies wat het Voedingscentrum geeft! Ik ben het niet altijd met het Voedingscentrum eens, maar in dit geval wel. 😉 En zo is het cirkeltje weer rond! In de jaren 60 is dus al aangetoond dat een half uur per dag extra bewegen een goed idee is en ook latere onderzoeken hebben dit bevestigd, vandaar dat de norm voor het aantal stappen per dag nog steeds op 10.000 is gesteld.

Ga ik dat halen?

Ik ben benieuwd of ik dat iedere dag zal halen. Ik loop gelukkig wel erg veel op mijn werk, dus ik kom een heel eind. Maar vandaag bijvoorbeeld heb ik nu 7639 stappen en het is nu 20:30….. Ik ben bang dus dat ik vandaag de 10.000 niet ga halen. 😉 Ik ga dan ook niet nu nog een rondje lopen om aan mijn stappen te komen. Morgen weer een dag hoor! 😛 Er zullen vast wel dagen zijn dat ik dan expres nog even een rondje ga lopen om aan mijn stappen te komen, maar vandaag heb ik daar even geen zin in. 😉 Ik ben heel benieuwd hoe het mij bevalt om dit bij te houden en ik hoop dat ik de hartslagmeter niet te veel zal missen. Als ik hem een tijdje in gebruik heb wil ik een review gaan schrijven, dus wordt vervolgd! 😀

Nieuwe gadget: de Fitbit Flex
Getagd op:            

2 gedachten over “Nieuwe gadget: de Fitbit Flex

 • 16 augustus 2017 om 14:06
  Permalink

  Gebruik je nog steeds de Fitbit? Ik heb hem in mijn kerstpakket gekregen maar moet eerlijk zeggen dat ik er snel op was uitgekeken!
  Die van mij was erg basic en soms was de informatie niet goed die eruit kwam.

  Beantwoorden
  • 16 augustus 2017 om 14:23
   Permalink

   Hi Bibi,

   De Flex gebruik ik niet meer. Ik heb nu de Charge 2. Zie deze link: http://www.natuurlijklinda.nl/review-fitbit-charge-2/
   De Flex was op dat moment de enige die mooi om mijn pols paste. Tot de Charge 2 kwam en die heb ik nu dus. 🙂
   De Flex is inderdaad heel erg basic. Ik vond het leuk om er de route en tijd en snelheid enzo mee bij te houden als ik ging hardlopen of wandelen. Verder kan er inderdaad niet veel mee. 🙂

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.