https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=G-HESP0X0EK3

Ok, als je de titel leest is dat waarschijnlijk een beetje raar πŸ˜‰ Dan denk je op zijn minst dat ik ergens haargroei heb waar je het niet wilt hebben hihi πŸ˜› Wees gerust, dat is niet waar het hier om gaat! Het gaat gewoon om het haar op mijn hoofd. πŸ˜‰

Ik merk in het afgelopen jaar dat mijn haar ineens meer en dikker wordt! πŸ˜€ Ik had altijd superdun haar en niet veel, waardoor er eigenlijk niks mee te beginnen was. Vaak hing het plat en stelde het niet veel voor. Ik kwam pas een foto tegen uit 2011. Facebook wil je nog wel eens herinneren aan foto’s of gebeurtenissen waarvan je denkt owja……. Ik had al als ik voor de spiegel stond soms zo’n idee van wow wat is er ineens met mijn haar gebeurd, maar toen ik die foto zag zag ik ineens wel echt het verschil met toen! Het gaat om deze foto, het ging om mijn nieuwe bril toen, maar geloof me, ik had echt wel mijn best gedaan om mijn haar ergens op te laten lijken, wat dus niet echt gelukt was πŸ˜‰ :

ik sept 2011

 

Een jaar terug was het al wat meer geworden, maar had ik het zelf nog niet echt door dat het al een verschil was, zoals op deze foto te zien is:

ik mei 2015

 

Maar nu zegt zelfs de kapster, waar ik nu sinds vorig jaar kom, dat mijn haar zo is opgeknapt! πŸ˜€ Nu hoef ik vaak niet eens moeite te doen om het ergens op te laten lijken. πŸ˜€ Dit is vandaag en dit is niet eens mijn beste haardag, πŸ˜‰ want ik ben gaan wandelen en het waaide. πŸ˜› Ik ben echt zo blij dat het nu zo eruit ziet en niet meer zoals een aantal jaar terug! Soms sta ik nog voor de spiegel en denk ik wow, waar komt dat ineens vandaan!

ik april 2016

Er zijn een aantal dingen die ik heb veranderd in die tijd. Ik kan niet zeggen welk punt heeft geholpen bij het beter worden van mijn haar, maar ik denk dat het vooral een combinatie van alles is.

Ik ben natuurlijk gezonder gaan eten 2,5 jaar terug. Dat zal zeker helpen.

Verder ben ik sinds 1-1,5 jaar andere shampoo gaan gebruiken. Eerst had ik chemische shampoo van het merk wat ik niet ga noemen, met die paarse flessen. Nu heb ik een biologische, natuurlijke shampoo en conditioner, zonder chemische troep, van Dr Organic, de kokosvariant, want ik hou van kokos! (dat was nog niet opgevallen toch? πŸ˜‰ ). Deze shampoo heeft er ook voor gezorgd dat ik niet meer iedere dag mijn haar hoef te wassen, wat met de vorige wel moest, omdat het echt ’s avonds altijd alweer hartstikke vet was!

Verder smeer ik (bijna) iedere week biologische, extra vierge kokosolie in mijn haar! Even een uurtje erin en uitspoelen en uitwassen. Daarna is het echt superzacht altijd! πŸ˜€ In plaats van chemische haarmaskers kan je dus kokosolie gebruiken. Pas wel op, want het schijnt dat je dit er haast niet uit gewassen krijgt met chemische shampoos! Deze tip is dus op eigen risico, ik ben niet aansprakelijk voor vet haar als je het er niet uit krijgt! πŸ˜‰ Maar als je gewoon ook goede, natuurlijke shampoo gaat gebruiken is er niks aan de hand. πŸ˜‰

Misschien heb jij ook iets aan deze tips als je baalt van je haar? Het is natuurlijk niet met een paar weken ineens heel anders, maar als je volhoudt kan het wel eens gaan helpen! Ik wil in ieder geval niet meer terug naar mijn oude shampoo en voeding! πŸ™‚

Pura vida!

 

Waar komt dat haar vandaan?!
Getagd op:            

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.