https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=G-HESP0X0EK3

ZeewierVorige week vrijdag was ik op de Nationale Gezondheidsbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht! Ik was er nog nooit geweest, maar ik vond dat ik dat toch maar eens moest doen, aangezien ik wel met dat onderwerp bezig ben. 😉 Ik heb een dag vrij genomen van mijn werk en heb er de hele dag rondgelopen!

Je ziet er van alles! Ze hadden verschillende thema’s. Eten en drinken, body en mind, medisch, beauty, sport, enz. Je ziet er heel veel kramen met artikelen en diensten variërend van je bloeddruk meten (Yes, hij was niet meer zo laag als de laatste keer! 😀 ), nagellak zonder chemicaliën (tja… zou ik eigenlijk eens naar moeten kijken…), ergonomische kussens (ik heb een heerlijk kussen en ja, ik lig prima, ga weg met je kussen! Hardnekkige mensen waren dat) tot allerlei patiëntenverenigingen (geen zin om te lobbyen voor geld voor ons Alzheimer onderzoek op mijn werk 😉 ), boeken (altijd leuk om te kijken…) en allerlei etenswaren, waaronder zeewierpasta (gekocht en is lekker joh!), het brood van Yam (smaakt gewoon naar brood 😛 ) en zogenaamd gezonde repen. Die laatste, daar wil ik iets over zeggen. Ik kan het niet uitstaan dat ze het durven te zeggen dat het zo gezond en geweldig is, terwijl het tweede ingrediënt (wat betekent dat het dus het ingrediënt is wat er als op-één-na-meeste in zit) glucosestroop is. Ik weet het merk niet meer en ik wil het ook niet weten en ik heb ook geen zin om ze zwart te gaan maken hier, maar ik vind het wel heel jammer dat ze mensen die nog niet zoveel erover weten gewoon durven te verkopen dat ze iets gezonds gaan eten als ze dit zouden kopen. Dat is echt niet waar! Gelukkig waren er ook mensen die deze conclusie ook trokken en het netjes lieten liggen, maar ik vrees dat er een hoop mensen zijn die er wel ingetrapt zijn.

Ik ben ook naar een aantal presentaties geweest. De eerste was van Yvonne van Stigt. Ik heb al een aantal keer contact met haar gehad en nu heb ik haar eindelijk een keer de hand geschud en een superkort praatje met haar gehad! 😉 Ze praatte over de hypes die er zijn in voedingsland. Ze vertelde heel duidelijk dat je voor jezelf moet bepalen welke manier van eten voor jou goed is. En heb je dan een manier gevonden die nu goed is voor jou, dan wil dat niet zeggen dat die volgende week nog steeds goed is, want je lichaam verandert heel de tijd. Ook gaf ze voor- en nadelen van allerlei hypes. Bijvoorbeeld de havermouthype. Iemand heeft gezegd dat havermout gezond is, dus iedereen ging aan de havermout. Dit is een behoorlijke berg koolhydraten als ontbijt. Heb je een baan waarbij je veel beweegt, dan is havermout een super ontbijt! Maar zit je de hele dag achter je bureau dan kan je beter de havermout laten staan en juist iets van eiwitten nemen, zoals (geiten)yoghurt. Dit brengt mij meteen bij de zuivelvrij hype. Op zich is dit een goed idee als je problemen hebt met je immuunsysteem, omdat zuivel je immuunsysteem ondermijnt, maar sport je veel dan heb je veel eiwitten nodig. Als je dan zuivelvrij gaat eten wordt het wel heel moeilijk om genoeg eiwitten binnen te krijgen. Zo geldt voor iedereen dat je altijd naar je eigen situatie moet kijken en niet zomaar achter een hype aan moet lopen. Wel mooi was dat ze voor de suikervrij hype geen nadelen kon noemen. 😉 Het grote voordeel is dat je bloedsuikerspiegel constanter blijft, wat voor allerlei klachten een goed idee is. Nadelen zijn er niet, behalve dat anderen het misschien als ongezellig bestempelen als je geen suiker eet. Tja, daar valt overheen te komen, echt waar. 😉 Verder legde ze uit dat je zelf jou balans moet vinden tussen je genen, voeding, beweging en stress. Wil je afvallen en heb je “goede genen”, dan val je misschien al kilo’s af wanneer je alleen je voeding een beetje aanpast. Maar heb je de pech dat je “slechte genen” hebt dan zal je naast je voeding ook echt wat meer moeten gaan bewegen en minder stress moeten hebben. Daarom is het soms zo oneerlijk dat de ene persoon makkelijk afvalt en de ander heel moeilijk. Je kan jezelf dus eigenlijk nooit zomaar met iemand anders vergelijken. Kijk altijd naar wat jou lichaam nodig heeft.

Ik heb ook een presentatie bijgewoond over geluk, van Max Strom. Dit is een Amerikaan met hele grote voeten (ja sorry, het viel me gewoon op en hij zei ook nog dat hij die ochtend zijn teen had gestoten, wat mij dan weer niet verbaasde 😛 ) en hij is echt super grappig. Ik geloof wel aan de hand van zijn manier van praten dat hij echt gelukkig is. Zijn boodschap was dat iedereen geluk wil hebben en dat je dit kunt bereiken door genoeg te bewegen, iedere dag te mediteren en een doel in je leven te hebben. De ademhaling is vaak waar het probleem zit. Hij zegt dat eigenlijk iedereen iedere dag ademhalingsoefeningen zou moeten doen, al is het maar 10 minuten per dag. Op die manier kom je meer in het moment en zal je gelukkiger worden. Ben ik dus onwijs goed bezig met mijn meditatiecursus die focust op de ademhaling! 😀 Dat doel heb ik nog niet helemaal gevonden, al ben ik daar misschien nu wel mee bezig door verhaaltjes te typen die jullie hopelijk wel een beetje interessant vinden. Wie weet leidt dit mij naar mijn, nog niet precies geformuleerde, doel. Ik weet nog niet precies wat mijn doel echt is, maar ik hoop daar steeds meer bij te komen, onder andere door de meditatie en verder door alles wat ik mee maak. Ooit zal ik weten wat mijn doel is, al ben ik er dan misschien al wel en komt er weer een nieuw doel. 😉

De laatste presentatie waar ik heen ging was van Robert Bridgeman. Ja, die heb je eerder gehoord, dit is die man waarbij ik die meditatiecursus doe :). Ik had toch de hele dag de tijd, dus ik dacht ik ga gewoon voor nog wat extra motivatie nog een presentatie van hem aanhoren. En inderdaad hoorde ik weer nieuwe dingen en helpt het mij weer om er echt mee door te gaan. Ik zit nu al in week 4!! Mijn gedachten gaan vaak nog overal heen en ik kan er nog niet helemaal de rust in vinden, maar ik hou vol! Hij deed met de hele zaal een korte meditatie waarbij je in gedachten alles wat in je hoofd zit in dozen stopt en vervolgens ook je lichaam van je af ritst en die ook in een doos stopt, waardoor er eigenlijk niks van je overblijft. Iemand gaf het commentaar dat je een soort gevoel van rust krijgt op het moment dat je dit in gedachten allemaal in dozen stopt. Dit had ik inderdaad ook! Een soort opgelucht gevoel. Een gevoel van dat je gewoon even alles opzij kunt zetten en gewoon kan “zijn”. Een goede visualisatie om eens vaker te doen.

Qua informatie over voeding heb ik niet heel veel nieuws gehoord en gezien. Qua nieuwe producten alleen de zeewierpasta (ik denk dat ik hier een apart blogje/reviewtje over ga maken) en verder eigenlijk niet veel. Wat betreft nieuwe informatie en producten viel het mij wat tegen. Maar wat betreft de presentaties en gewoon het rondbanjeren over de beurs vond ik het zeker de moeite waard!

Ga ik er volgend jaar weer heen? Als er personen presentaties komen geven waar ik in geïnteresseerd ben wel. Ik zou er niet heen gaan alleen voor de kramen. Dus volgend jaar kijk ik in ieder geval, net als dit jaar eigenlijk, weer eerst naar het programma en bepaal dan of ik ga.

Wie wil er mee? 😉

Een dagje Nationale Gezondheidsbeurs 2016
Getagd op:        

Eén gedachte over “Een dagje Nationale Gezondheidsbeurs 2016

 • 20 februari 2016 om 17:53
  Permalink

  de kraam van de vereniging tegen kwakzalverij is echt hilaries.
  broer scholtens is zo’n nazi die tegen alles is wat volgens hem niet klopt.
  En dan staat hij op de gezondheidsbeurs te balen tussen alle natuurlijke
  gezondheids items.

  Ik heb hem flink horen schelden en tieren.
  Volgens mij is broer scholtens niet helemaal in orde.
  Maarja… zijn deelname houdt de beurs in stand haha.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.