Granola is een geroosterde mix van haver, noten en granen. Ik eet dit regelmatig door de geitenyoghurt, als ontbijt voordat ik naar mijn werk ga. Meestal koop ik granola bij de Aldi. Maar nu zag ik een paar weken terug granola voorbij komen op de Facebookpagina van Bakkerij Vreugdenhil, in ons buurdorp Maasdijk. Samen met de Lijfstijldiëtisten hebben zij een gezonde granola ontwikkeld. Ik ben zo brutaal geweest om te vragen of ik een zak hiervan mocht testen en het mocht! 😉

Lijfstijldiëtisten

De Lijfstijldiëtisten zijn 3 vrouwen, Monique, Marjolein en Daisy, die voedingsadviezen geven verdeeld over meerdere praktijklocaties in het Westland. Daarnaast bloggen ze en delen ze ook regelmatig recepten en weetjes. Ik ben hun pagina een keer gaan volgen, omdat ik die ergens tegen kwam op Facebook. Ze zitten over het algemeen in 1 lijn met waar ik voor sta op mijn website. Pure, onbewerkte voeding, zonder pakjes en zakjes.

De granola

De ingrediënten van deze granola zijn als volgt: havervlokken, gemengde noten (ik vond amandelen, hazelnoten en walnoten), lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten, kaneel, kokosolie en honing. Geen geraffineerde suikers dus! Daar hou ik van. 🙂 Wel honing, dus er zitten wel suikers in. Maar ik heb niet het idee dat het een enorme hoeveelheid is als ik het eet en een beetje honing kan echt geen kwaad. Voor zover ik begrijp van het originele recept wat op de website staat van de Lijfstijldiëtisten wordt deze granola op vrij lage temperatuur geroosterd. Dat is gunstig, want dan blijven de voedingsstoffen goed bewaard.

Als je de zak open doet komt de kaneelgeur je tegemoet! Heerlijk! Ik doe sowieso vaak kaneel over alles wat ik in de geitenyoghurt doe. Dat hoef ik nu dus niet meer apart te doen.

En de smaak?

Ik vind het heerlijk! De noten zijn lekker knapperig en aangezien ik fan ben van kaneel word ik zeker blij van deze granola. Het is ook zeker niet zoet. Vandaar dat ik denk dat er nooit heel veel honing gebruikt kan worden.

Moet jij dit ook kopen?

Je moet natuurlijk niks, maar ik kan het zeker aanbevelen! Het is sowieso een smaak granola die ik nog niet eerder ben tegengekomen, dus dat is lekker voor de afwisseling. En ja, je proeft toch echt wel verschil tussen een zak van deze granola en de granola uit de supermarkt, die in grotere aantallen wordt geproduceerd en waarschijnlijk op veel hogere temperatuur geroosterd wordt. Dus ik zou zeggen, ben je een keer in de buurt van Maasdijk, rij dan in ieder geval even langs Bakkerij Vreugdenhil voor deze granola. En ze hebben ongetwijfeld nog meer lekkere dingen. 😉

*In ruil voor dit artikel kreeg ik de zak granola. Dat betekent echter niet dat deze blog daardoor beïnvloed wordt. Alles wat ik schrijf is mijn eerlijke mening, ongeacht of ik er wel of niet iets voor terug krijg.*

Getest: Granola van Lijfstijldiëtisten
Getagd op:        

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *