Ik krijg regelmatig de vraag welke supplementen ik gebruik. Dus ik dacht laat ik er maar eens een blog van maken! Ik heb op dit moment eigenlijk alle supplementen die ik heb gekocht bij Vitakruid. Dit na een tip van iemand over dit merk. Eerst was ik altijd een beetje terughoudend met schrijven over supplementen. Maar nu ik bezig ben met de Cursus Orthomoleculaire suppletie durf ik het wel aan om erover te schrijven. Lees ook vooral door als je een kortingscode wel ziet zitten. 😉

Supplementen die ik gebruik

Gebufferde vitamine C

Vitamine C nam ik vaak als ik een verkoudheidje voelde opkomen. Even een paar dagen 2x 1 gram per dag en dan was het snel weer weg. Sinds een jaar ziet de wereld er natuurlijk heel anders uit en toen ik las over vitamine C in een dossier van Oersterk ben ik dagelijks 1 gram uit voorzorg gaan nemen. Vitamine C ondersteunt namelijk het immuunsysteem en dat kunnen we nu allemaal goed gebruiken. Ik nam altijd ascorbinezuur, maar dit is niet aan te raden voor de lange termijn. Je darmen kunnen hier behoorlijk last van gaan krijgen. Het is voor de lange termijn beter om een gebufferde vorm te nemen, zoals de Gebufferde Vitamine C van Vitakruid.

Vitamine D3

Veel mensen hebben een vitamine D tekort. Ook bij mij lag het vrij laag de laatste keer dat ik dit in mijn bloed liet checken. Ondanks dat ik wel heel vaak buiten ben! In Nederland hebben we niet genoeg zonuren om in zijn geheel op de zon te kunnen rekenen om genoeg vitamine D aan te kunnen maken. En daarnaast is de zon ook niet altijd fel genoeg om er het hele jaar door iets aan te hebben. Vitamine D helpt bij het in stand houden van sterke botten, maar ook bij een goede werking van het zenuwstelsel en een sterk gebit.

Belangrijk bij vitamine D is dat je de variant D3 neemt. Dit is de lichaamseigen vorm, dus dit is de veiligste vorm. 25 microgram is de maximale dosis die aan te raden is als je zelf aan de slag gaat. Vooral in de minder zonnige maanden of als je weet dat je een lage waarde in je bloed hebt is 25 microgram zeker aan te raden.

Vitakruid supplementen

Visolie

Visolie ben ik gaan nemen vanwege de omega 3 vetzuren die hierin zitten en het feit dat die bijdragen aan flexibele celmembranen. Hierdoor voelen je lichaamscellen zich lekkerder. Daarnaast is visolie van belang bij het gezond houden van het hart en de bloedvaten. Het wordt daarom eigenlijk overal aangeraden als basissupplement. Dit komt ook doordat er vaak te veel omega 6 en 9 in het eten zit en daarmee de verhouding scheef getrokken wordt. Belangrijk bij visolie is te letten op de hoeveelheid EPA en DHA in het supplement en die is bij de visolie forte van Vitakruid goed in orde. Vandaar dat ik er hier 1 van neem iedere dag, als onderhoud. Klein tipje nog, neem het aan het begin van je maaltijd, anders heb je er nog de hele avond plezier van. 😉

Magnesium bisglycinaat

Magnesium neem ik met vlagen en nu zit ik weer in een periode dat ik het wel neem. Jaren terug is dit mij aangeraden door een orthomoleculair arts naar aanleiding van de klachten die ik toen had. Het ondersteunt je als je veel stress hebt, wat meer energie kunt gebruiken of als je stramme spieren hebt. Het wordt ook wel het antistressmineraal genoemd. Merk je trouwens dat je regelmatig een bibberend ooglid hebt, dan wijst dit vaak op een tekort aan magnesium. De vorm die ik nu neem, magnesium bisglycinaat, is specifiek voor een goede geestelijke balans. Dat kan ik op dit moment wel gebruiken. Ik heb lange tijd ook magnesium citraat genomen, dit is ook een variant die je lichaam goed herkent en waar het dus echt iets mee kan. Magnesium citraat zorgt specifiek voor meer energie. Ook is er nog magnesium malaat, die goed is bij verminderde spierwerking en vermoeidheid. Heb je even een boost nodig, dan is 300 mg per dag aan te raden, voor het normale onderhoud is 150 mg prima.

Waarom Vitakruid?

Ik ben hier niet voor betaald, maar ik ben op dit merk gewezen door iemand die er verstand van heeft en die toevallig ook Linda heet. 😉 Zo ben ik hierbij beland en komt het nu zo uit dat ik 4 supplementen heb van Vitakruid. De reden dat ik hier ben blijven hangen is dat ze een Nederlands merk zijn, veel natuurlijke stoffen gebruiken en geen onnodige toevoegingen erin stoppen. Daarnaast doen ze vaak wat ondersteunende stoffen in het supplement erbij, waardoor de vitamine of het mineraal waar je het eigenlijk voor neemt beter werken. Zo wordt er bijvoorbeeld bij visolie vitamine E toegevoegd, die ervoor zorgt dat de visolie niet wordt afgebroken wanneer er zuurstof bij komt.

Kortingscode Vitakruid

Leuk van Vitakruid is ook dat ik een kortingscode mag verspreiden! 😀 Gewoon omdat ik bij hen ingeschreven sta met mijn KvK nummer. Hoe leuk is dat! Als je denkt, ik wil wel iets bestellen op Vitakruid.nl, dan kan je bij het afrekenen de kortingscode natuurlijklinda gebruiken en dan krijg je 10% korting! Het maakt niet uit wat je wilt bestellen, dus ook andere producten dan die ik hier heb genoemd kan je met deze code bestellen.

Laat je even weten hieronder wanneer je iets aan deze blog of de kortingscode hebt gehad? Dat vind ik altijd leuk om te lezen. 😀

Deze supplementen zijn mijn basis (+ kortingscode!)

4 gedachten over “Deze supplementen zijn mijn basis (+ kortingscode!)

 • 5 september 2021 om 21:15
  Permalink

  Hai Linda, ik heb je korting gebruikt, en dat scheelde met toch bijna 3 euro. Top van je, dank je wel…Xxx

  Beantwoorden
  • 5 september 2021 om 21:16
   Permalink

   Leuk! Graag gedaan! Volgende keer kan je de code gewoon weer gebruiken 😄

   Beantwoorden
 • 3 oktober 2021 om 20:22
  Permalink

  Hoi Linda,
  Wat een leuke blog is dit! Ik was op zoek naar een betrouwbaar supplementenmerk, er is zoveel keuze en ik wil alleen goede en natuurlijke supplementen gebruiken. Dus ik ga die Vitakruid eens proberen, dank voor de kortingscode.

  Beantwoorden
  • 3 oktober 2021 om 20:42
   Permalink

   Dank je wel voor je compliment! Veel plezier met de kortingscode, er zit voorlopig geen einddatum aan 😄

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *