Gezond eten is niet per definitie hetzelfde als vegetarisch eten. Hoe vaak ik dat niet hoor. “Ow, eet jij niet vegetarisch?” Nee, zeker niet. Ik vind het veel te lekker en als je 100% vegetarisch eet moet je toch al snel aan de supplementen om geen tekorten te krijgen. Dus nee, ik eet niet vegetarisch, maar wel gezond. Maar als ik dan vlees eet, doe ik dat wel graag op een verantwoorde manier, zoveel mogelijk biologisch! Onlangs ontdekte ik de biologische kip van koopeenkip.nl (wat nu bekend is veranderd naar Grutto.com) en dat is pas echt genieten! (Deze blog is niet gesponsord, ik vind het gewoon een goed idee!)

Wat is Grutto.com?

Bij Grutto.com koop je vlees van biologische kippen, die alle ruimte hebben gehad om rond te rennen in de buitenlucht en die natuurlijk, biologisch voer hebben gekregen. Je koopt een deel van een kippenlot en pas als het hele lot verkocht is, samen met anderen die ook een deel kopen, worden de dieren geslacht. Zo weet je dus zeker dat de dieren een goed leven hebben gehad en dat ze na slachting ook echt gebruikt worden en niet in de kliko terecht komen.

Hoe werkt het?

Zodra een kippenlot helemaal verkocht is, meestal aan ongeveer 30 mensen, worden de kippen geslacht. Je krijgt hier dan ook een mailtje over. Dat is wel een beetje luguber “Uw kippen worden nu geslacht”, maar je bent je er daardoor ook wel meer van bewust dat je eten ooit leefde en je kiest daardoor bewuster voor wat je eet, merk ik. Ik proef het met meer aandacht en geniet er ook meer van. Niet in de minste mate omdat het gewoon ook veel lekkerder is dan de kip uit de supermarkt! Als de kippen geslacht zijn krijg je een mailtje dat je kippen bezorgd worden in het door jou gekozen tijdslot. Je kunt dus precies kijken wanneer jij thuis bent.

De levering van het kippenvlees

Netjes in een doos wordt het kippenvlees aangeleverd uit een gekoelde wagen. Alles is vacuüm verpakt, in porties. Je zou het dus zo in de vriezer kunnen leggen.

koopeenkip.nl vacuum verpakt

Porties van kipkarbonade, kippenvleugels en drumsticks hebben we zo gelaten. Maar de porties van dingen als kippendijfilet, kippenborstfilet en sate hebben we herverdeeld in porties die wij altijd gebruiken. Wij eten bijvoorbeeld altijd 100 gram vlees per persoon bij een maaltijd, dus we hebben de filets allemaal in blokjes gesneden en per soort verpakt per 100 of 200 gram.

koopeenkip.nl halve vriezerlade

Hoe bevalt het?

Het vlees is zo enorm lekker! Zo mals en sappig! Echt veel lekkerder dan de kip die we in de supermarkt kochten. Ons eerste bestelde pakket met biologische kip is nu bijna op. Zo jammer! Ik denk dat we snel weer een nieuw pakket gaan kopen, aangezien ik nu wel een beetje verwend ben door de smaak. Zoals op de website te lezen is, vult dit pakket een halve vriezerlade en dat klopt inderdaad. Wij hebben een extra vriezer aangeschaft, omdat we het zo graag wilden en niet in de gewone vriezer kwijt konden (en omdat de oude vriezer een heel oud beestje is die het elk moment kan opgeven) en hebben die in de garage gezet.

HEB JE GEEN IDEE WAT HET VERSCHIL IS TUSSEN KIPPENDIJ- EN KIPPENBORSTFILET? LEES DAN EENS MIJN BLOG WAARIN IK HET VERSCHIL TUSSEN KIPPENDIJ- EN KIPPENBORSTFILET UITLEG! 😀

Hoe zit het met de prijs?

Een pakket van 4,5 kg biologische kip kost op het moment van schrijven €74,95. Dit klinkt heel veel, omdat je in 1 keer een behoorlijk bedrag moet neerleggen. Maar als je kijkt wat het per kg kost (€16,66) dan kom je tot de conclusie dat het eigenlijk wel meevalt. Er zit best veel kippendij- en kippenborstfilet in het pakket. Dit kost normaal bij de AH respectievelijk €20,99 en €27,99 per kg. Natuurlijk zitten er ook goedkopere dingen bij zoals de vleugels en drumsticks, die je bij de AH biologisch voor €5,49 en €9,39 per kg kunt krijgen. Ik heb het niet helemaal op de kg uitgerekend, maar ik heb het vermoeden dat vanwege de hoeveelheid filets in het pakket, de prijzen elkaar niet veel zullen ontlopen.

5 euro kortingscode op je eerste bestelling!

Wil jij nu ook eens een Grutto.com pakket proberen? Gebruik kortingscode 5d655a1780fe3 en krijg 5 euro korting op je eerste bestelling! De korting is geldig op alle dieren, dus het maakt niet uit wat je kiest. 🙂 Ze hebben bijvoorbeeld ook koe, varken en zo nu en dan verschillende wildpakketten.

Biologische kip (en koe) eten met een goed gevoel (+5 euro kortingscode!)
Getagd op:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *