Avocado’s zijn super gezond en natuurlijk heel lekker. Je kunt ze in allerlei dingen verwerken. Door een salade, op je cracker of verwerk hem in een gezonde frambozenvla! Maar het vervelende van avocado’s is dat ze vaak keihard zijn als je ze koopt en ze maar moeilijk rijp worden. Daarnaast wil je ook niet altijd in 1 keer een hele avocado eten en moet je dus de overgebleven helft zien te bewaren. Ik gaf al eens de tip om een halve avocado te bewaren in een plastic zakje, maar dat werd mij niet in dank afgenomen, omdat het plastic is. Dus ik ben op zoek gegaan naar duurzame, plasticvrij manieren om avocado’s sneller te laten rijpen en om ze te bewaren! Hier lees je de uitkomst van mijn zoektocht. 😀

Avocado sok om je avocado thuis te rijpen

Ja, je leest het goed. In een avocado sok kun je je keiharde avocado uit de supermarkt binnen 1 tot 2 dagen laten rijpen tot een heerlijke, precies goede avocado! Ik dacht dat ze gek geworden waren, maar het werkt echt! Ik had een avocado waarmee je een ruit in kunt gooien gekocht en na 2 dagen in de sok was hij top! De sok is gemaakt van 100% wol en door de warmte en de lanoline, wolvet, rijpt de avocado tot een perfect eetbaar exemplaar.

Avocado sok

De avocado knuffelaar

De eerste manier om een halve avocado vervolgens te bewaren wanneer deze rijp is, maar je hem niet in 1 keer op wilt eten is met een avocado knuffelaar. Vrij vertaald uit het Engels, aangezien ze overal avocado huggers genoemd worden. Er zitten 2 formaten in het pakje, dus afhankelijk van de grootte van de avocado kun je de ene of de andere gebruiken. Mijn avocado paste heel netjes in de kleine. Na 2 dagen met de hugger in de koelkast zag de avocado eruit zoals hieronder, dus dit werkt heel goed. Het deel waar de pit zit kan je naar binnen of buiten klappen, afhankelijk van of je de helft met of zonder pit wilt bewaren. Ze zijn gemaakt van siliconen en bevatten geen BPA of ftalaten en zelfs de verpakking is gemaakt van gerecycled papier!

Avocado hugger
Avocado bewaren

Bee wraps

Dan als laatste de Bee wraps, vershoudfolie eigenlijk, maar dan zonder plastic! Hiermee kun je de avocado luchtdicht bewaren, net als met het omstreden boterhamzakje. In het pakketje wat ik heb zitten 3 formaten, de middelste is perfect voor een avocado. De wraps zijn gemaakt van bijenwas, biologisch katoen, boomhars en biologosche jojoba-olie. Ze zijn ongeveer een jaar te gebruiken, wanneer je ze iedere keer met een sopje met koud water goed schoonmaakt. Ze ruiken wel een beetje naar bijenwas, maar ik vind dat wel lekker en ik merk niet dat de geur overgaat naar het eten wat ik ermee bewaar. Ook hierin blijft de avocado heel netjes en wordt niet te bruin. Dus het is zeker een goede, duurzame optie om je avocado te bewaren. Ik heb er ook al een stuk schapenkaas in bewaard en dit ging ook perfect!

Avocado Bee wraps

Conclusie

De avocado sok werkt echt en het ziet er nog leuk uit ook! Beide manieren van bewaren van de halve avocado’s zijn goed bevallen. Het verschil is alleen wel dat de avocado knuffelaar alleen hiervoor te gebruiken is. De Bee wraps zijn overal voor te gebruiken. Een halve courgette, een blok lekkere kaas, een citroentje of over een schaal met heerlijkheid erin, alles kan je ermere bewaren. Dus de bee wraps zijn wat multifunctioneler. 😀

Wat zeg jij? Ga jij deze manieren van avocado’s bewaren ook proberen? 😀 Laat het mij weten, ik ben benieuwd hoe het jou bevalt!

3 tips voor het rijpen en bewaren van avocado’s!
Getagd op:                            

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.