Deze titel kan over alles gaan. En omdat mijn website toch vooral begonnen is met voeding verwacht je misschien dat het verwijst naar waarom ik eet zoals ik eet. Maar ik bedoel nu eigenlijk waarom blog ik eigenlijk? Waarom leg ik mijzelf die “verplichting” op dat ik wekelijks een blog moet schrijven? Hierover brainstorm ik eigenlijk een beetje in deze blog. Ik ben benieuwd naar jou reactie.

Hoe het begon
Toen ik 1,5 jaar terug het idee kreeg om een website te gaan maken kwam dit doordat ik klaar was met mijn opleiding tot natuurvoedingsadviseur. Om bekendheid te krijgen heb je een website nodig. Dus ik maakte een website en ging bloggen. Want bloggen heb je nodig om zichtbaar te worden voor klanten. Met alleen een website waarop staat dat je voedingsadviezen geeft kom je er niet meer tegenwoordig.

Challenges en webinars
Online is een hoop te vinden over Facebook marketing en bloggen. Zo heb ik een hoop webinars gevolgd en met Facebook challenges meegedaan. De hoofdboodschap is: je moet met enige regelmaat een blog plaatsen. Begin met 1 keer per week, maar eigenlijk moet je zeker 3-4 blogs per week plaatsen om echt een beetje groter te worden en liefst zelfs iedere dag. Eigenlijk zou je nu ook meer met video’s moeten doen. Ik heb dit 1 keer gedaan en vond het doodeng en vond mijzelf enorm stom op het filmpje, dus hier kan ik mij (nog?) niet toe zetten. Verder werkt Facebook zelf ook enorm tegen in het verspreiden van je bericht. Foto’s worden vaker getoond dan linken naar websites. Vandaar dat ik over ben gegaan naar het plaatsen van foto’s, met daarbij een link. Was het je opgevallen? 😉

Hoeveelheid blogs
3-4 blogs per week ga ik simpelweg gewoon niet halen! Ik werk 5 dagen per week, wil het liefst 2-3 keer per week sporten (komt er nu even niet van, maar dat is weer een ander verhaal), ik wil ook wel eens gewoon een boek of een tijdschrift lezen en Frank wil ook wat aandacht, dus ik kan niet iedere avond dat ik thuis ben een blog gaan zitten typen! Dus 1 keer per week vind ik al een hele uitdaging! Nu ben ik een dag vrij en wil ik eigenlijk lekker een boek lezen ofzo, maar ik “moet” dus dit typen, zodat dit zaterdag op Facebook gedeeld kan worden. Tja, dan kan je je afvragen of dit überhaupt nog een goed idee is.

Bloggen over voeding
Ik ben dus begonnen met bloggen over voeding. Maar op een gegeven moment ben ik daar ook wel over uitverteld. Wat moet ik nu nog gaan bloggen hierover? Ik weet het echt even niet. Ik ben er ook niet zo zeker van of ik op dit moment blij wordt van bloggen over voeding. Voor mij is dit inmiddels zo’n vanzelfsprekendheid dat er ook niet veel meer nieuw is en ik dus ook niet enthousiast word van voeding gerelateerde dingen. En om nou te zeggen dat ik veel likes krijg bij mijn berichten… Nee! Dus blijkbaar vinden sowieso niet veel mensen het interessant.

Waar ik wel blij van word
Ja, dat is buiten zijn en reizen! En ik denk dat ik ook weer blij wordt van sporten als ik dat weer serieus ga oppakken. Dus daar wil ik over schrijven! Ongetwijfeld zal ik wel eens iets over voeding schrijven (ik probeer bijvoorbeeld kiemen te kweken, maar dat lukt nog even niet, dus er valt niet zoveel over te schrijven 😉 ), maar dat is nu niet meer mijn hoofdfocus.

Website verandert
Daarom heb je misschien al gezien dat mijn website wat aan het veranderen is. Ik heb nieuwe tabbladen gemaakt, voeding, lifestyle, reizen en recensies. Zo is het overzichtelijker en staan de verschillende blogs een beetje apart. Voor ieder wat wils. Iemand die zich helemaal niet interesseert in voeding of juist in reizen hoeft dit niet te zien als hij/zij dit niet wilt. De voedingsadviezen staan er nog wel, maar die heb ik een beetje weggestopt. 😉 Ik weet niet of ik hier nog zin in heb. Maar het staat er nog wel, dus mocht er iemand per ongeluk bij mij terecht komen vind ik het helemaal prima! Bij het tabblad reizen heb ik een pull-down dingetje met de verschillende landen gemaakt voor als iemand specifiek op zoek is naar een land.

Mensen gaan weg?
Misschien raak ik volgers kwijt, omdat ik niet meer compleet focus op voeding, maar meer richting lifestyle en reizen ga. Maar aan de andere kant krijg ik er juist misschien weer volgers bij die juist geïnteresseerd zijn in lifestyle en reizen! Dus hopelijk heft dat elkaar weer op en krijg ik zelf misschien meer volgers door het reisdeel.

Google
En wat schetst mijn verbazing, er komen ineens sinds ik dit veranderd heb heel wat mensen op mijn website terecht via Google op mijn reizen deel! Reizen lijkt dus veel populairder dan voeding! Dat komt best uit. 😉 Meer bezoekers! Jeeee.

Hoe nu verder?
Ik ga gewoon verder met het plaatsen van 1 blog per week. Misschien met een recept of recensie tussendoor. En als het mij echt nog meer tegen gaat staan laat ik die regelmaat los. Dan zie ik wel weer hoe het verder loopt en plaats ik gewoon alleen op de momenten dat ik echt iets nieuws heb. Als ik mensen kwijt raak omdat ik niet met regelmaat iets plaats vind ik dat natuurlijk heel jammer! Iedere like die ik kwijtraak vind ik vervelend! Maarja, als ik er niet blij van word dat ik weer een blog “moet” schrijven, omdat het weer bijna zaterdag is, dan is het gewoon een slecht idee om daaraan vast te houden. Ik vraag mij ook af of mijn 196 volgers op Facebook het überhaupt interessant vinden wat ik deel op Facebook, omdat ik in het beste geval 5 likes krijg op mijn berichten. Dus voor wie doe ik het dan eindelijk? Verder hoef ik mijn geld er niet mee te verdienen. En wie weet is dit een fase en vind ik het straks weer helemaal leuk als ik mijn weg weer heb gevonden in de onderwerpen!

Heb jij hier een mening over? Ik ben er erg benieuwd naar! Laat je het weten hieronder of op Facebook?

 

*Relaxt gezond, dat is pas gezond!*

Waarom doe ik dit eigenlijk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *