1200 ongelezen e-mails zei het icoontje op mijn telefoon…. Herken jij dit? Dit is voor mij 1 van de dingen waardoor ik enorm onrustig kan worden. Zoveel e-mails, waar ik helemaal niks mee doe! En daarnaast de vele berichten in de tijdlijn op Facebook waar ik echt nooit naar kijk! Dus ik ben een digitale opruiming gestart. In de hoop dat als dat getal weg was uit mijn telefoonscherm en Facebook wat minder oninteressante berichten zou tonen, mijn hoofd meer rust zou hebben. Wie doet er met mij mee?

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven kunnen best leuk zijn. Maar alleen als het nieuwsbrieven zijn die je interessant vindt! Veel nieuwsbrieven heb ik verzameld doordat ik meedeed met veel winacties. Daar heb ik dan ook erg veel mee gewonnen, maar ergens in het plan “Na de actie schrijf ik mij wel weer uit” is het bij veel mis gegaan. 😉 Ik ben rigoureus begonnen met het uitschrijven van heeeeeel veeeeel nieuwsbrieven. Dat alleen al geeft een enorme hoeveelheid minder e-mails in je inbox! Nog steeds komen er e-mails langs die ik nog niet had uitgeschreven, dus dat doe ik dan direct.

Challenges

In mijn poging om mijn website te maken en op de kaart te zetten en te leren hoe ik meer volgers op Facebook moet krijgen heb ik met best wel wat challenges in deze richting meegedaan. Van veel hiervan heb ik maar een paar dingen echt doorgevoerd. Het irriteert mij mateloos dat de meeste van deze challenges zijn gericht op mensen die eigen baas zijn of huismoeder (of –vader) zijn of iets dergelijks. Want bij 9 van de 10 challenges is bijvoorbeeld de “Afsluitende webinar” op maandagochtend om 10:00 uur. Niet bedacht voor fulltime werkende mensen die daarnaast ook nog iets willen doen, zoals ik, dus. 😉 En ik was ook niet van plan om mijn baan op te zeggen en iets voor mijzelf te gaan doen, dus dat is ook niet mijn doel.

In de rest van de inhoud van de challenges merk je dit ook. Je “moet” zeker toch wel iedere dag een blog schrijven om volgers te krijgen. Hahahaha, sorry, dat gaat mij niet lukken, ik werk fulltime! Dan maar wat minder volgers. Dan ben je eigenlijk al verloren in hun ogen en zal het je nooit lukken om iets te worden op internet. Prima. Hier en daar heb ik zeker wel wat handigheidjes mee kunnen pakken! Maar ik ben niet echt geïnteresseerd in hun bijna dagelijkse mailtjes en Facebookberichten die allemaal gericht zijn op niet-fulltime werkende mensen. Deze heb ik dus allemaal uit mijn tijdlijn verwijderd en de nieuwsbrieven heb ik ook uitgeschreven! 😀 Wat een rust!

Facebooktijdlijn

En dan Facebook. Oh my, als je erop gaat letten wat er allemaal langskomt op je tijdlijn… Ik schrok mij kapot wat een onzin er voorbij komt. Was het je bijvoorbeeld al eens opgevallen dat 1 op de 3 tot 5 berichten in je tijdlijn een gesponsord bericht is? Een advertentie dus?! En dus niet eens van een pagina of persoon die jij volgt! Geen wonder dat de berichten die ik plaats op mijn pagina soms dus door veel minder mensen gezien worden dan dat ik volgers heb. Jij krijgt niet eens de kans om mijn bericht te zien, door alle ongewenste berichten die er tussendoor gegooid worden. 🙁 Maargoed, ik heb dus heeeeel veeeel pagina’s die ik eigenlijk toch nooit lees ge-“disliked”. En ineens zie ik berichten van mensen die ik echt ken en pagina’s die ik echt leuk vind om te volgen. Dat maakt het een stuk leuker en minder druk! Helaas nog wel met tussendoor die reclamedingen… Maargoed, je kan niet alles hebben hè.

Door deze digitale schoonmaak is het allemaal weer een beetje overzichtelijk geworden. En inderdaad geeft het rust! Doe jij met mij mee in deze digitale schoonmaak?

Rust in je hoofd #1: Digitale opruiming

2 gedachten over “Rust in je hoofd #1: Digitale opruiming

 • 13 mei 2017 om 08:36
  Permalink

  Wist je dat je berichten van je favo personen bovenaan in je tijdlijn kan laten plaatsen ?

  Beantwoorden
  • 13 mei 2017 om 09:01
   Permalink

   Ja dat heb ik wel eens gezien ja! Heb jij mij en mijn pagina al bovenaan gezet? ? Hihi

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *