Heb jij nog een foto op je computer staan die je eigenlijk wel op canvas af zou willen drukken? Ik mocht de canvas van Fotofabriek.nl testen. Lees in deze review wat ik hiervan vind.

De software

Over de software kan ik vrij kort zijn. Het is echt super simpel. Je geeft aan wat je wilt maken, in dit geval een canvas van 20×30 cm liggend. Je kunt zelfs meerdere foto’s op 1 canvas zetten. Dan selecteer je de foto die je hiervoor wilt gebruiken. Je ziet waar de foto omgevouwen zal worden, zodat je geen witte randen aan de zijkant hebt en vervolgens klik je verder naar bestellen.

Het bestelproces

Wanneer je doorklikt naar het bestellen kan je nog opties toevoegen, zoals premium uitvoering. Bij de premium uitvoering wordt gebruik gemaakt van 12 kleuren inkt, in plaats van 4 kleuren. De kleurintensiteit wordt zo hoger. Deze canvas is ook gemaakt met de premium optie. Je kunt ook kiezen om het in cadeaupapier in te laten pakken.

De verzending

De verwachtte verzendtijd van een canvas is 2 werkdagen. En inderdaad kregen wij 2 werkdagen na de bestelling de canvas thuis bezorgd door PostNL.

De canvas was verpakt in karton:

Fotofabriek.nl

Daarin zat de canvas netjes verpakt in piepschuim achtige hoeken. Dat geeft een goed gevoel, want dan weet je bijna zeker dat er met de hoeken niks gebeurd kan zijn:

Het resultaat

De kleuren zijn prachtig en precies zoals we het op de computer hadden bedacht. Met canvas ben ik altijd een beetje bang dat je foto erg korrelig wordt, en natuurlijk is dat hier ook een beetje, maar ik moet zeggen dat het erg meevalt! Als je er met je neus bovenop gaat zitten zie je natuurlijk dat het nu eenmaal niet een vlak oppervlak is, maar als je iets verder weg staat zie je het niet meer. In tegenstelling tot andere canvas afdrukken die ik wel eens heb gezien.

Ondanks dat het maar een kleine canvas is eigenlijk, van 20×30 cm, is het best op gewicht. Het voelt stevig en degelijk aan. De achterkant is ook netjes voorzien van een ophanghaakje.

Fotofabriek.nl

De hoeken zijn ook mooi omgevouwen:

Fotofabriek.nl

Aandachtspuntje

Waar je wel op moet letten is dat er best wel veel van je foto wordt omgevouwen, omdat je anders een witte rand aan de zijkant krijgt. Hier zie je wat dat doet met je foto. Hier zie je de originele foto:Kikker Costa RicaEn dit is het resultaat van de canvas:Kikker Costa RicaDat is dus wel handig om in de gaten te houden bij het selecteren van je foto. Maar dit zal bij alle canvassen zijn en niet specifiek bij Fotofabriek.nl.

Conclusie

De canvas ziet er heel mooi uit en de kleuren komen precies zo uit als wij hadden bedacht. Mocht je een keer een foto op canvas willen afdrukken kan ik Fotofabriek.nl zeker aanraden.

 

De foto van de kikker maakte Frank tijdens onze reis in Costa Rica.

 

 

Review canvas Fotofabriek.nl
Getagd op:                

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *