Heb je zin in de smaak van appeltaart, maar dan gezond? Maak dan eens deze appelcrumble! Geen echte taart dus, want er zit niet echt een vorm in, maar het smaakt zeker zo goed als een appeltaart! Lekker als tussendoortje, maar door de havermout die erin zit is het zelfs een geweldige optie voor het ontbijt! Hoe leuk is dat, appelcrumble voor ontbijt! 😉

Appelcrumble Natuurlijk Linda

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 appels, in stukjes gesneden
  • 60 gram havervlokken
  • 30 gram kokosolie
  • Beetje citroensap
  • 1 el kaneel, of meer als je een enorme kaneelfan bent
  • 1 el geraspte kokos (had ik niet toen ik deze foto maakte, want Frank kan daar niet tegen, kokosolie wel, want daar zitten de eiwitten niet in)
  • 1,5 el honing
  • Snufje zout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de appelstukjes met de kaneel en een beetje citroensap. Doe dit mengsel in een ovenschaaltje.

Meng dan de havervlokken, kokosolie, honing en zout tot het mooi verdeeld is. Doe dit bovenop de appelstukjes.

Doe er dan nog de geraspte kokos overheen en zet het in de oven.

Na ongeveer 20 – 30 minuten is het gaar. Als je aan het eind nog heel even de grill aanzet krijg je een lekker knapperige crunch.

Het valt wat uit elkaar als je het uit de ovenschaal schept, dat is normaal, want het heeft niet echt een vaste substantie om echt een taart te zijn. Vandaar de benaming appelcrumble! 😀

Eet smakelijk!!

Variatietip

Je kunt door de appelstukjes ook nog rozijnen doen, dan heb je weer net een andere smaak.

Een andere tip voor een lekker ontbijt met havermout is deze havermout met aardbeien. 😀

Recept: Gezonde appelcrumble
Getagd op:                

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.