havermout-aardbeiHavermout is gezond en het vult goed! Ik houd alleen niet van de warme traditionele havermout. Je kunt havermout ook een nacht weken in water. Dit weken of opwarmen is nodig om de fytinezuur die in de havermout zit onklaar te maken. Je kunt dus beter niet havermout zo direct uit de verpakking opeten, zonder enige bewerking. En dat is ook niet lekker. 😉 Een paar jaar terug waren de overnight oats helemaal hip. Dit recept is hierop gebaseerd, aangepast aan wat ik lekker vind. De aardbeien maken het heerlijk fris! Super lekker voor een warme zomerdag.

Het is ook supersnel te maken, dus handig als je eigenlijk weer net te laat je bed uit bent gekomen om naar je werk te gaan…

 

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 50 gram havervlokken
  • Ingevroren aardbeien (of natuurlijk verse)
  • 1 eetlepele cacao nibs
  • 1 theelepel honing (recht van de imker, dit is mijn manier om hooikoortsklachten te verminderen)
  • 2 theelepels kaneel

 

Dit is hoe je dit ontbijt maakt:

Voorbereiding

Zet de havermout een nacht weken in water in de koelkast

Laat de bevroren aardbeien een nacht ontdooien in de koelkast

 

De volgende dag

Giet het water van de havermout af

Doe de aardbeien bij de havermout en maak ze eventueel in stukjes met de lepel

Voeg alle garnering toe

En eet smakelijk!

Laat het eventueel nog even een beetje opwarmen als het net uit de koelkast komt. Het kan nog wel eens pijn doen aan je tanden als je het meteen uit de koelkast gaat eten. 😉

Havermout met aardbeien
Getagd op:                            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *