Er zijn nogal wat discussies over of het wel gezond is om uit plastic flessen te drinken. De plastic flesjes met water in de supermarkt zouden vol zitten met microplastics die loskomen uit het plastic.

Plastic zonder Bisphenol A

Er zijn plastic flessen zonder Bisphenol A (BPA) erin. Dit zou de grootste boosdoener zijn qua plastics en dit is dus al een heel fijn idee dat deze BPA er niet in zit. Ik heb ook zo’n fles, de Dopper. Ik heb de roze. Eigenlijk vind ik nu de gele heel mooi. Dat lijkt toch net een zonnetje! 😀 Maarja, de roze is nog niet kapot…

Glazen fles

Maar vervolgens waren er ook discussies of dat BPA niet de enige boosdoener is. Ook Bisphenol S (BPS) zou niet gezond zijn. En deze BPS zit nog wel in de Dopper flessen. Voor de fles die ik het meest gebruik, op mijn werk, ben ik daarom dus maar gewoon helemaal van de plastic afgestapt. Dan weet ik in ieder geval zeker dat er niet nog een verdwaalde soort plastic in mijn water komt. Ik heb een glazen fles gekocht. Eentje van Lifefactory. Glas, met een siliconen omhulsel en dop, waardoor hij niet zo makkelijk kapot kan. Van de siliconen zeggen ze dat dat geen kwaad kan. En dat is anders toch alleen maar het omhulsel en de dop, dus er is heel weinig contact met het water dat erin zit.

Het voordeel van deze fles is ook dat je er ook andere dingen dan water in kunt doen, omdat hij heel makkelijk schoon te maken is en in de vaatwasser kan! In de Dopper schijn je alleen water te kunnen doen, anders gaan er rare levensvormen in groeien. Hele bizarre plaatjes kom je tegen van mensen die iets anders dan water in hun Dopper hebben gedaan. Dopper zegt daar dan ook over dat de flessen alleen voor water bedoeld zijn. En in de glazen fles kun je zelfs hete vloeistoffen doen, wat ik met een plastic fles niet zou aanraden. Ik doe hem dus vaak op mijn werk helemaal vol met heet water voor thee. Daaruit drink ik dan 2 mokken thee in 1 keer. Dat scheelt lopen en ik ga er meer door drinken. Ik heb deze fles nu een jaar en hij ziet er nog uit als nieuw! Ik ben er zeer tevreden over.

Nadelen van glas

Het nadeel van deze glazen fles is wel dat hij wat zwaarder is dan bijvoorbeeld de Dopper. Met sporten of als ik onderweg water mee wil nemen, doe ik dat dus toch met mijn Dopper. Anders sjouw ik mij een breuk! Andere nadelen kan ik niet verzinnen. 😀

Zolang het nog onbekend is hoe het nu echt zit met die plastics, zelfs in de Dopper, zou ik aanraden om zo min mogelijk uit plastic te drinken. Ga voor glas, dan weet je het zeker.

Ga jij al voor glas? De flessen van Lifefactory zijn onder andere te koop bij Greenjump.

Plastic of glas? Ik kies voor glas
Getagd op:    

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.