https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=G-HESP0X0EK3

Oktober 2015 begon ik met mijn website NatuurlijkLinda.nl. Ik had toen net mijn diploma op zak voor Natuurvoedingsadviseur. Zonder bloggen op een website en een Facebook pagina is het moeilijk om bekendheid te krijgen, was (en is) het verhaal. Dus daar was mijn website en ik ging bloggen. Uiteindelijk heb ik geen klanten gekregen om voedingsadviezen aan te geven. Maar ik heb dan ook niet echt reclame gemaakt hiervoor… 😉 Maar er is wel een hoop veranderd in die ruim 1,5 jaar en ik kan nu wel zeggen dat Natuurlijk Linda volwassen wordt!

Bezoekersaantallen

Waar ik in het begin blij was als ik 5 bezoekers op 1 dag had, heb ik nu gemiddeld zo’n 85 unieke bezoekers per dag, met uitschieters naar boven de 100! Dat is natuurlijk niks vergeleken met veel andere bloggers. Maar ik lees vaak dat die dan niet werken en ik wel, fulltime! En waar ik nog wel eens kan denken “Waarom zou iemand mij interessant vinden?” vindt ik dit bezoekersaantal toch een behoorlijke prestatie! En er zit nog steeds een stijgende lijn in! 😀

Webhosting

Tot 2 weken geleden had ik mijn website op onze eigen server thuis draaien. Maar die wordt een beetje oud. Daardoor was mijn website traag en lag deze er nog wel eens uit als ik iets probeerde te veranderen. Oplopende bezoekersaantallen in combinatie met een bejaarde server is geen goed idee. Dus ik ben nu toch maar eens overstag gegaan om te gaan betalen voor webhosting. Ik ben naar mijndomein.nl gegaan. Nee, ik heb geen aandelen. Misschien ben jij ook op zoek en heb je hier iets aan. Deze was gewoon een van de goedkoopste, staat hoog in lijstjes van goede webhosters, kan WordPress aan en ze hebben een overstapservice! Dat was echt top! Ik hoefde alleen maar alle wachtwoorden aan te leveren en zij hebben toen mijn website verhuisd. Nu draait hij als een malle! Ze zeggen dat ze 99,9% van de tijd online zijn, dus als het goed is loop je nu niet meer tegen een website op die het even niet doet. 😀

Gastblogger voor Mountainreporters.com

Ook mag ik mijn website hier en daar promoten op andere plekken. De komende tijd mag ik gastblogger zijn voor Mountainreporters.com! Deze website gaat over activiteiten in de bergen, zoals hiken, fietsen, kamperen, etc. Ik zag een oproepje van ze voor mensen die van de zomer de bergen in gaan en hierover willen bloggen. Aangezien wij naar Madagaskar gaan en ongetwijfeld een berg tegenkomen had ik gereageerd. En ze vonden mijn blogs leuk genoeg om met mij samen te werken! 😀 Ik mag ook eerdere reisverslagen delen op hun website. Afgelopen week ging mijn herschreven reisverslag van Canada online! Ook Tanzania en Lapland zal ik daar nog gaan delen. Het leuke hiervan is dat ik zelfs een reporter handboek van ze kreeg over hoe ik alles op hun website moet zetten. Hierin staan ook weer handige dingen die ik voor mijn eigen website kan gebruiken! Dus naast de naamsbekendheid die ik er hopelijk mee krijg zal ik er sowieso ook veel van leren wat ik voor mijn eigen website kan gebruiken. Ik ben nu dus een echte mountainreporter! 😉

Natuurlijk Linda op andere websites

Verder heb ik al eens mijn reisverslag van Lapland mogen delen op de website van Voigt travel, waar ik zelfs een reischeque mee heb gewonnen! We zijn nog aan het denken wat we hiermee gaan doen. Gelukkig is hij 5 jaar geldig. 😉 Ook sta ik daar met mijn website in het lijstje van Laplandreizigers. Ik zie in mijn statistieken dat er best met enige regelmaat hier vandaan naar mijn website doorgeklikt wordt. Dat is leuk om te zien!

Ook sta ik met een teaser naar mijn reisverslag over Canada op de website van Riksja travel, waar we die reis hadden geboekt! Hier wordt nog niet veel op doorgeklikt, maar volgens mij is het ook nog niet zo bekend dat Riksja een blog heeft. Komt vast goed als mensen eind van dit jaar weer gaan kijken voor reizen voor volgend jaar. Of niet, dan niet. 😉

Gastblog voor jou?

Ben jij enthousiast geworden en wil je met mij samenwerken door een gastblog van mij te plaatsen op jouw website? Neem dan contact met mij op! Ik vind het leuk om ook voor andere websites te schrijven en wie weet wat voor leuke samenwerking hieruit kan komen!

Natuurlijk Linda groeit!

Het is dus duidelijk dat NatuurlijkLinda.nl groeit. Inmiddels is de focus wat verlegd van de voeding naar meer lifestyle en reizen. De voedingsadviezen staan nog wel op mijn website, dus die kan ik nog doen als iemand dat wil. Maar ik heb zelf meer de focus gelegd op het schrijven zelf. Steeds meer bezoekers, een echte webhoster en ik laat mijn sporen achter op andere websites! Ik ben heel benieuwd wat er verder nog gaat komen. Ondertussen blog ik lekker verder. De ene keer over voeding, de andere keer over dingen die ik meemaak of op het gebied van reizen. Heb je een verzoekje waar ik eens over kan bloggen, laat het mij weten! 🙂

Natuurlijk Linda wordt volwassen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.