Heerlijke groene aspergetips op z’n Oosters

Ingrediënten voor 2 personen:

– 200 gram aspergetips
– 80 gram zilvervliesrijst
– 1 teentje knoflook
– 2 (rode) uien
– Zwarte peper
– Keltisch zeezout
– 2 eetlepels sojasaus
– Roomboter of kokosolie

Optioneel:
– 200 gram kipfilet

Dit is hoe je het maakt:
– Snijdt de onderkantjes van de aspergetips af
– Snipper de uien en de knoflookteen
– Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking
– Smelt wat roomboter of kokosolie in een wok, fruit de ui en bak de knoflook heel even mee
– Wil je kip erbij eten, begin die dan ook alvast te bakken. Doe hier ook een beetje Keltisch zeezout en peper overheen
– Wanneer de ui gefruit is voeg je de aspergetips toe. Wok deze zo’n 5-10 minuten mee, tot jij ze lekker vindt
– Blus het geheel af met sojasaus
– Als alles gaar is, meng je de rijst nog even erdoor
– De kip kun je er ook door mengen of los eten
– Smullen maar!

Ga jij dit ook eens maken?

Eet smakelijk!

Recept: Oosterse aspergetips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *