Ken jij de producten van Biobites al? Ik had de crackers al wel eens gehad, maar ze waren eigenlijk achterin mijn geheugen beland. Tot ik de Jouwbox mocht testen en daar ook weer Biobites crackers in zaten. Lekker! En ik mocht zelfs nog meer producten van Biobites testen. Naast de crackers ook de koekjes en ook een potje kurkumapasta, wat helemaal nieuw voor mij was. Lees in deze blog wat de producten van Biobites zijn en wat ik ervan vind!

Wat is Biobites?

Biobites is een Nederlands bedrijf wat zich bezighoudt met gezonde en lekkere producten. Hierbij maken ze geen gebruik van E-nummers of andere ongezonde toevoegingen. De ingrediënten zijn daarnaast ook biologisch. Dat past dus helemaal bij mij! 😀

De crackers

De crackers bestaan allemaal vooral uit lijnzaad en zonnebloempitten (alleen Indian heeft geen zonnebloempitten) Er zijn 6 smaken crackers, waarvan ik er 3 mocht testen! Rozemarijn, naturel en Indian.

Biobites Natuurlijk Linda
  • Rozemarijn heeft een heerlijke smaak! De rozemarijn is zeker aanwezig, maar is niet te sterk. Ik doe ook altijd rozemarijn over de groenten uit de oven, want ik vind dit altijd een lekkere smaak.
  • Naturel kan je helemaal zelf vormgeven qua smaak met je beleg. Al zijn ze zonder beleg ook erg lekker om gewoon zo te eten.
  • Bij het open doen van het zakje met de Indian crackers kwam de geur van India mij tegemoet. Een aantal weken terug zijn we naar een Indiaas restaurant geweest om alvast voor te proeven voor onze reis naar Nepal en precies zoals het restaurant rook, roken ook deze crackers. Heerlijk en ze smaken net zo lekker als dat ze ruiken!

De crackers zijn lekker krokant, maar niet te hard waardoor je je tanden zou breken, dus top! Ik vind ze allemaal erg lekker met bijvoorbeeld humus en komkommer of een plakje geitenkaas.

De koekjes

Ik was erg benieuwd naar de koekjes. Ik vind koekjes altijd heel fijn, ook de ongezonde. Dat is wel een probleem, dus het zou toch heel fijn zijn als ik eens gezonde koekjes zou vinden. 😀 Snacken zonder schuldgevoel! Er zijn 3 smaken koekjes en ik mocht ze allemaal proberen! Alle koekjes zijn in ieder geval op basis van kokosrasp.

Biobites Natuurlijk Linda
  • Chia / Chai heeft inderdaad een Chai smaak, net als de chai thee die ik regelmatig drink. Ik vind het een lekker koekje!
  • Chocolate chip, echt heeeeerlijk! Ik hou van chocola en deze koekjes smaken echt net naar een brownie! Deze moet ik zeker vaker hebben.
  • Chunky banana, smaakt naar banaan. Maar dan ook echt, daar is geen discussie over mogelijk. 😉 Ik vind het een wat heftige smaak met wat te veel banaan. Maar Frank vind ze wel lekker, dus ik weet al wie deze op eet. 😉 Hij houdt trouwens niet van kokos, maar vind de kokos in deze koekjes niet te erg overheersen.

Ook de koekjes zijn lekker krokant en de chocolate chip koekjes zijn zeker weten mijn favoriet. Een hele goede vervanging voor ongezonde koekjes!

De kurkumapasta

Dit is echt totaal nieuw voor mij! Kurkuma ken ik wel, ik heb zelfs eens een blog over kurkuma geschreven. Maar pasta hiervan ken ik nog niet. Verdere ingrediënten van deze pasta zijn extra vierge kokosolie, zeezout, zwarte peper, citroensap. Helemaal verantwoord dus en de zwarte peper zorgt voor een betere opname van de kurkuma.

Je kunt er thee van maken, eventueel gecombineerd met kaneel en citroensap. Maar je kunt het ook door je smoothie doen of door de soep of een roerbakgerecht. Dat laatste hebben wij geprobeerd. Ik heb 2 theelepels gedaan door een hoeveelheid eten voor 4 personen. Het eten kleurt er een beetje van, maar niet te veel en het gaat mooi op in de rest van de kruiden die we erin hadden gedaan. Dit potje gaat zeker op komen bij ons.

Conclusie

Ik vond het super leuk en lekker om deze producten te testen en het zou zomaar kunnen dat ik het vaker ga kopen. Met deze producten kan je zonder schuldgevoel eten, omdat alle ingrediënten verantwoord zijn. Ik ben het meest fan van de crackers, die zijn gewoon super lekker! Kijk voor meer informatie op de website van Biobites. Biobites producten zijn onder andere te koop bij Vitaminstore en Ekoplaza.

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking. Dit wil niet zeggen dat mijn mening hierdoor gemanipuleerd is. Ik geef altijd mijn eigen (ongezouten) mening over producten of diensten die ik test. Wil jij ook een samenwerking met mij aangaan? Klik hier dan even verder.

Biobites crackers, koekjes en kurkumapasta!
Getagd op:        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *