Ben je op zoek naar een makkelijk ontbijt? Probeer dan eens overnight oats. Misschien heb je de term al eens voorbij zien komen, misschien ook niet. Het is heel makkelijk, omdat je het de avond van tevoren al klaar zet. In de ochtend hoef je het dan alleen nog uit de koelkast te halen en je kunt meteen eten, na eventueel nog wat extra topping erop. Havermout is ook nog eens super gezond!

Ik heb een jaar bijna niet ontbeten, omdat ik periodiek vasten deed. Periodiek vasten geeft je lichaam rust, omdat je alleen tussen bepaalde tijden eet. In mijn geval was het streven om te eten tussen 12:00 en 20:00. Daartussen kan je lichaam zich herstellen. Maar nu ga ik weer eens proberen hoe ik mij voel als ik wel weer ontbijt. Dus ik ging op zoek naar ontbijtjes die weinig tijd kosten voor de dagen dat ik naar mijn werk moet.

Ik heb nu 3 heerlijke overnight oat recepten gevonden en aangepast naar wat ik lekker vind en die deel ik graag met jou!

Overnight oat met cacao en pindakaas

 • 40 gram havermout
 • 120 ml havermelk
 • 1 eetlepel 100% pindakaas
 • 1 eetlepel cacaopoeder (Cacaopoeder van Mattisson vind ik veruit de lekkerste)
 • Halve eetlepel chiazaad
 • Grote hand rood diepvriesfruit voor de topping
 • Optioneel: Collageenpoeder van VitalSupply deed ik er ook doorheen

Ik heb in Hawaii de “peanut butter drizzle” ontdekt. Sindsdien doe ik regelmatig pindakaas door dingen. Dan wel 100% pindakaas, niet die van dat bekende merk met allerlei toevoegingen die nergens voor nodig zijn. Voor mij is 40 gram havermout genoeg voor het ontbijt. Voel je vrij natuurlijk om dit aan te passen naar jou behoefte!

Doe de havermout, havermelk, pindakaas, cacaopoeder en chiazaad in een hoog glas en meng dit met een lepel door elkaar. Je kunt de lepel erin laten zitten (want er blijft altijd pindakaas aan zitten, zonde om weg te doen!), dek het glas af, bijvoorbeeld met vershoudfolie of siliconen deksel (al gaat dat laatste wat lastig met een lepel erin). Zet dit in de koelkast. Zet ook wat rood diepvriesfruit in de koelkast te ontdooien. Doe het fruit in de ochtend op de overnight oat als topping en smullen maar!

Overnight oat pindakaas cacaopoeder rood fruit

Overnight oat met appel en noten

 • 40 gram havermout
 • 120 ml havermelk
 • Halve appel
 • Handje rozijnen
 • Handje walnoten
 • 1 theelepel Ceylon kaneel (Ceylon kaneel is de lekkerste!)
Overnight oat appel noten

Ontbijten met appeltaart, dat idee geeft deze overnight oat. De hoeveelheid is wel wat meer dan je op de foto ziet. De topping paste niet in dit glas haha. Ik heb de rest van de topping ook in de koelkast gezet en de volgende dag alles bij elkaar gegooid in een ander bakje. Maar dat ziet er niet leuk uit op de foto. 😉 Gebruik voor deze overnight oat dus geen glas, maar bijvoorbeeld een yoghurtbakje.

Doe de havermout in het glas/bakje. Doe hier de havermelk bij, zodat de havermout goed onder staat. Meng in een bak de appel in stukken, de walnoten, rozijnen en kaneel door elkaar, zodat overal de kaneel te zien is. Zet deze 2 delen in de koelkast tot de volgende ochtend. Doe de volgende ochtend alles bij elkaar en eet smakelijk!

Overnight oat met kokos en mango

 • 40 gram havermout
 • 120 ml kokosmelk (als je zo’n pakje pure kokosmelk hebt, verdun dit dan 1:1 met water)
 • Goede hand verse diepvries mangostukjes
 • 2 eetlepels kokosrasp
 • Halve eetlepel chiazaad

Op het moment dat ik dit schrijf is het al een paar dagen heerlijk warm weer! Of ik nu ben opgeknapt door dit weer of doordat ik weer ontbijt dat kan ik niet zeggen, maar feit is wel dat ik mij een stuk minder moe voel! Met dit warme weer is deze tropische overnight oat ook heerlijk!

Doe de havermout, kokosmelk, kokosrasp en chiazaad in een glas, meng het goed door en zet het in de koelkast. Gebruik je diepvries mangostukjes, zet die dan in een ander bakje ook te ontdooien in de koelkast.

De volgende ochtend doe je de mango op de overnight oat en je bent klaar om aan te vallen!

Overnight oat mango kokos

Iets voor jou?

Wat denk jij? Zit er iets voor jou tussen? Ik ben heel benieuwd naar jouw creaties. Deel je overnight oat gerust en tag @natuurlijklinda daarin op Instagram of Facebook, zodat ik jouw heerlijke ontbijtjes kan zien! 😀

3 variaties van overnight oat ontbijtjes
Getagd op:        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *