Na een week Zuid-Limburg zijn we ook nog een week naar midden Limburg geweest, in de buurt van het Leudal. Hier zaten we in een luxe vakantieboerderij (type 5L) op Vakantiepark De Leijstert in Roggel. Dit type huis heeft een ruime traditionele sauna, een bubbelbad (met jets van de zijkant) en een overdekt terras. Ik neem je mee met door onze week, ter vermaak of inspiratie. 🙂

Dag 1, Via Maastricht naar Roggel

We kwamen niet vanuit huis, maar vanuit Vaals, waar we ook een week hebben verbleven. In Maastricht hebben we wat rondgelopen en geluncht, anders zouden we te vroeg in Roggel aankomen. Het is een mooi huis en heel ruim. De sauna ziet er ook aantrekkelijk uit. Het enige is dat de vloer extreem glad is van het hele huis. Dus dat wordt een week heel voorzichtig lopen. Zelfs op blote voeten ga je bijna onderuit. Heel apart.

We zijn vandaag meteen de sauna in gedoken en dat was heerlijk!

Dag 2, Wandeling Leudal

Vanochtend hebben we een wandeling gemaakt door het Leudal. De route liep op veel plekken langs een beek, wat mooie uitzichten gaf. Ook kwamen we langs een watermolen en een klein kerkje. De beek geeft een mooi gezicht langs de route tussen het bos, wat er overal een beetje hetzelfde uitziet. 😉 We hebben een route gelopen van route.nl, Rondje Leudal vanuit Nunhem. Er staat dat het 8 km is, maar mijn Fitbit vind het 7 km en het kaartje geeft precies dezelfde route, dus we hebben niet afgesneden. 😉 We zijn er in ieder geval ruim 1,5 uur zoet mee geweest. Het is een leuke wandeling om ook eens te doen als je in de buurt bent in ieder geval.

Leudal

Vanmiddag zijn we nog een rondje door Heythuysen gelopen. Hier is 1 winkelstraat, maar je bent er in ieder geval even uit. Een hele middag zitten vind mijn lichaam niet tof. Lekker een boek lezen bij het huisje zit er ook niet in, want alle huizen om ons heen hebben minstens 6 kinderen lopen (zo klinkt het tenminste…) dus het is een enorme herrie (maandag zal blijken dat die mensen er alleen voor het weekend waren, dus de rust zal neerdalen).

’s Avonds zijn we uit eten geweest bij Cafe Dennenoord. Ik had een zalmfilet en die was heel lekker. Ook de entrecote van Frank was heerlijk, dus zeker een aanrader om te gaan eten!

Dag 3, Yoga en wandeling Ophovense Zandberg

Vanochtend heb ik een yogales meegedaan online. De eerste 10 minuten zijn de prullenbak ingegaan, omdat de wifi in dit huis ontzettend slecht is, dus daar had ik ruzie mee. Ik ben toen maar op 4G overgegaan en dat ging wel. Hopelijk kost dat niet te veel data, ik heb geen idee hoeveel data een Teams meeting kost…. Ik heb weinig hoop voor de online yoga de rest van de week in ieder geval. 🙁

’s Middags hebben we een wandeling gemaakt van een ruime 5 km, vanuit het bungalowpark. Hiernaast ligt natuurgebied de Ophovense Zandberg. We kiezen vaak alleen bungalowparken van waaruit je zo het bos in kunt lopen, zodat we niet altijd met de auto weg hoeven. Prima bos en wat weilanden met aardappelen, aardbeien en asperges waar je leuk doorheen kunt lopen. Hierna zijn we de sauna weer in gegaan. 😀

Dag 4, Designer Outlet Roermond en bowlen

Zo dicht bij Roermond wilde ik ook bij de Designer Outlet gaan kijken. Ik heb een hele leuke trui gekocht van Tom Tailor en een shirt van Hugo Boss. Klinkt duur, was het niet, anders had ik het niet gekocht. 😉 De rest van de dag hebben we wat gelezen (dat was nu wel mogelijk, want de buurkinderen waren gevlogen 😀 ) en zijn we weer in de sauna geweest.

In de avond zijn we gaan bowlen. Hadden we zin in. 😉 We zagen dat het bij Pins en Pints in Nederweert maar 15 euro per uur is op maandag, dus daar hebben we gebruik van gemaakt. Leuk om weer eens te doen. De ballen waren zo goed gedesinfecteerd dat ze erg glad waren, dus het ging niet zo goed. Maar leuk was het wel!

Dag 5, Wandeling Groote Peel

Een ander natuurgebied in de buurt van Roggel is de Groote Peel. We hebben hier een route van Staatsbosbeheer gelopen, Boswachterspad Mussenbaan. Doordat een loopbrug is afgesloten is deze nu 6,5 km ipv 5,8 km. Het is een heel mooi gebied! Met van die loopbruggen van vlonders over de moerassige delen heen. Het was ook fantastich weer, dus dat leverde mooie plaatjes op. We zagen dat er ook knooppunten zijn die verder het gebied in gaan, dus als het deze week nog een keer goed weer is gaan we hier misschien nog een keer lopen.

Groote Peel

In de middag zijn we naar het zwembad van het park geweest. 2 binnenbaden met 2 glijbanen, subtropisch. We hoorden het weekend mensen zeggen dat het heel druk was, maar vandaag was het niet druk toen wij er tussen 14:00 en 14:30 waren, dus dat was lekker.

Na het zwembad hebben we de sauna weer opgestookt, wat een lekkere afsluiting van de dag was.

Dag 6, Roermond

De weersvoorspelling voor vandaag was slecht en dus hadden we bedacht om Roermond zelf nog in te gaan om wat te shoppen. We hebben wel weer bij de Designer Outlet geparkeerd, want daar is het veruit het goedkoopst en van daaruit loop je binnen 10 minuten het centrum van Roermond in. Het regende inderdaad de hele tijd, dus het was een goede keuze om niet te gaan wandelen. Ook nu heb ik weer een trui gekocht, maar dan heel anders en ook nog 2 broeken. 😀 We hebben geluncht bij Brownies & Downies. Ik kan dit soort initiatieven erg waarderen en het is heerlijk eten!

De middag hebben we weer in het huisje doorgebracht. Boek lezen en thee drinken, daar is het het weer wel voor.

In de avond zijn we uit eten geweest bij een Griek in Haelen, Santorini. Super lekker eten! Een aanrader als je hier in de buurt bent. Niet te overdreven gekruid vlees en verschillende kruidenmengsels voor verschillende soorten vlees, dus top!

Dag 7, Wandeling Groote Peel

Vandaag was de voorspelling dat het droog zou blijven, met wolken, maximaal 12 graden. Een goede dag om terug te gaan naar de Groote Peel om daar naar het grotere meer (een peel dus) te gaan lopen. De route hebben we dit keer zelf bedacht met de knooppuntenpaaltjes. Vanaf Buitencentrum De Pelen zijn we de volgende knooppunten gelopen: 82-86-55-54-61-64-80-81-82. Een rondje van 6,5 km, wat dus over een pad door het grote meer “Aan het elfde” loopt. We waren gekleed op 12 graden met wind en geen zon, maar al snel bleek de zon veel feller te schijnen dan voorspeld en gingen jas en vest uit. Heerlijk weer om te wandelen! En door de blauwe lucht met mooie wolken was het ook mooi om ons heen kijken. Af en toe kwamen we een koe tegen die op bepaalde plekken op de route mogen lopen.

Groote Peel

Terug in het huisje hebben we geluncht en in de middag rustig aan gedaan met weer boek lezen, thee drinken en we zijn de sauna en het bubbelbad in gegaan. 😀 Dit was alweer de laatste dag van onze vakantie, waarop ik in de avond nog een online yogales heb meegedaan. De volgende dag zijn we opgestaan, alles in de auto gegooid en weer naar huis gereden. Nog een weekend voor de boeg en dan weer aan het werk!

Inspiratie voor een week omgeving Leudal/Groote Peel, mijn reisverslag
Getagd op:        

2 gedachten over “Inspiratie voor een week omgeving Leudal/Groote Peel, mijn reisverslag

 • 1 oktober 2021 om 17:15
  Permalink

  Mooi verslag van een geslaagde vakantie !Jullie hebben ervan genoten las ik.
  Nu weer thuis en de herfst heeft toegeslagen brrr….ik moet er wel aan wennen.
  Fijn weekend nog en maandag zeker weer aan het werk !?

  Beantwoorden
  • 1 oktober 2021 om 17:34
   Permalink

   Ja we hebben het erg getroffen met het weer en nu mis ik de sauna wel heel erg! 🙈 Maandag is een “feestdag” in het LUMC vanwege 3 oktober wat op een zondag valt, dus ik hoef pas dinsdag weer te werken 😄

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *