DSC_0850Sommige mensen denken dat gezond eten heel ingewikkeld is. Maar dat is het echt niet! En dat wil ik jullie graag laten zien. In principe is dit voor het avondeten, maar zoals ik ook al eens vertelde neem ik mijn avondeten mee naar mijn werk voor de lunch, dus avondeten of lunch, het maakt niet uit wanneer je het eet. Als je echt orthomoleculair zou willen eten is dit zelfs een hele goede voor het ontbijt!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200-300 gram wortelen, in hele dunne plakjes gesneden
  • 1 courgette, in iets dikkere plakjes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • Verse of gedroogde tijm
  • Verse of gedroogde rozemarijn
  • Keltisch zeezout
  • Zwarte peper

Dit is hoe je het maakt:

Warm de (hete lucht) oven voor op 180 graden.

Snijd de wortelen en de courgette in dunne plakjes. De courgette iets dikker dan de wortel, omdat de courgette eerder gaar is. Ik heb ze zelf in een keukenmachine gesneden, waardoor je hele dunne plakjes kunt maken. Als je een beetje goed bent in snijden kan je het natuurlijk ook gewoon snijden.

Snijd de ui en knoflook klein.

Doe de groenten in een ovenschaal en sprenkel hier olijfolie overheen.

Voeg de kruiden toe en mix alles nog even goed door elkaar.

Doe de groenten 30-45 minuten in de oven. Als je plakjes wat dikker zijn zal het langer nodig hebben. Voordat je het uit de oven haalt kun je even checken of de wortel zacht is. Schep een paar keer tussendoor om.

Op deze manier heb je heerlijke groenten!

Wij aten het met wilde zalm en zilvervliesrijst, maar je kunt er natuurlijk van alles bij doen. Een andere optie is bijvoorbeeld een stuk vlees en zoete aardappel.

DSC_0851

Eet smakelijk! Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.

Recept: Wortel en courgette uit de oven
Getagd op:                    

2 gedachten over “Recept: Wortel en courgette uit de oven

    • 27 januari 2017 om 16:33
      Permalink

      Fijn te horen dat het lekker was! Misschien heb je te grote stukken gesneden? Met wortel helpt het ook om ze in ieder geval door de kern door te snijden. Op de een of andere manier garen ze dan sneller dan wanneer je ze alleen in plakjes snijdt 🙂

      Beantwoorden

Laat een reactie achter op coenen mieke Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *