Dit vond ik te lekker om niet even uit te schrijven! 😀 Van de week zag ik ineens weer aspergetips in de winkel liggen. En die vind ik enorm lekker! En ze zijn supermakkelijk, want even roerbakken en ze zijn gaar. Laat je even weten wat je van dit recept vindt?

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Een zoete aardappel van minstens 400 gram
  • een pakje aspergetips (300 gram geloof ik)
  • 1 courgette
  • 2 uien
  • 200 gram biologisch gehakt
  • Keltisch zeezout
  • Zwarte peper (liefst vers)
  • Gemalen komijnzaad
  • Extra vierge olijfolie

En zo maak je het:

  • Warm de oven voor op 180 graden (hetelucht)
  • Snijd de zoete aardappel in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm
  • Doe deze in een ovenschaal, doe hier wat olijfolie en Keltisch zeezout overheen en doe dit 2 keer een kwartier in de oven. Na het eerste kwartier even omhusselen
  • Snijd de courgette en uien klein en roerbak die tot de courgette wat glazig wordt
  • Van de groene aspergetips hoef je alleen het onderste kontje af te breken
  • Snij ze dan in stukjes van zo’n 3-4 cm
  • Roerbak de aspergetips nog even een minuut of 10 samen met de courgette en ui, zodat ze lekker knapperig blijven
  • Ondertussen bak je ook het gehakt gaar, dit heeft maar een paar minuten nodig (je kunt natuurlijk ook ander vlees of vis erbij doen)
  • Voeg nog naar smaak wat vers gemalen zwarte peper en gemalen komijnzaad toe aan de groenten en het gehakt
  • Als alles gaar is, eet smakelijk! 😀

Ik ben benieuwd wat je vindt van dit recept. Laat je het weten?

 

*Relaxed gezond, dat is pas gezond!*

Recept: Aspergetips met ui, zoete aardappel en gehakt
Getagd op:        

2 gedachten over “Recept: Aspergetips met ui, zoete aardappel en gehakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *