Ik heb mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel! 1 november 2019 was het zo ver. Na 4 jaar zonder inschrijving met mijn website bezig te zijn geweest heb ik nu de stap gemaakt om mij toch in te schrijven. Ik haal wat inkomsten uit affiliates en soms uit samenwerkingen met het schrijven van blogs. Na het doen van een masterclass “Kickstart je bedrijf” geef ik mijzelf nu 1 jaar om te kijken of ik hiermee door ga of niet. Na dat jaar ga ik kijken waar ik dan sta en hoe ik verder ga. In deze blog vertel ik je hoe mijn afgelopen jaar was, wat mijn plannen zijn voor komend jaar en wat de Purpuz planner daarmee te maken heeft.

Hoe was mijn afgelopen jaar?

Het afgelopen jaar was eigenlijk op zijn zachtst gezegd niet heel top. Het eerste half jaar had ik hoofdpijn. Spanningshoofdpijn. Bij de fysio geweest hiervoor, al had ik niet heel erg het idee dat het hielp. Het tweede half jaar had ik, na een heftige aanval waarbij ik amper kon ademen, regelmatig pijn aan mijn ribben, waardoor ik voor mijn gevoel ook maar half functioneerde. Ik kon alleen maar heel langzaam lopen, zodat ik niet te hard zou ademen. Hiervoor ook maar weer naar de fysio, diagnose: syndroom van Tietze. Zolang ik mij rustig hou gaat het goed met beide diagnoses.

Daarnaast ben ik veel bezig geweest met de vraag wat ik nu echt wil met mijn leven. Daarvoor heb ik op verschillende plekken gesolliciteerd, maar kwam ik telkens weer tot de conclusie dat het niks voor mij was. Of dat de reistijd te lang was, wat dan ook weer zonde is van je dag. Leiden, waar ik nu werk, is echt wel de maximale afstand die ik wil rijden. Ik heb hier wel veel van geleerd.

Purpuz planner

En toen kwam de Purpuz planner op mijn pad. Ik heb altijd zoveel plannen, maar ik doe er helemaal niks mee. Daar raak ik dan weer gefrustreerd door en zo praat ik mijzelf nog verder in de bodemloze put, waar vanuit ik het licht soms allang niet meer zie. De Purpuz planner kan mij gaan helpen uit deze put te komen. Orde in de chaos in mijn hoofd te scheppen en mij te helpen mijn plannen ook echt om te zetten in daden!

Purpuz planner pink

Wat is de Purpuz planner?

Clen Verkleij is de bedenker van de Purpuz planner. Deze bestaat al een aantal jaar en heeft zelfs in 2018 en 2019 op nummer 1 in de top 10 planners van Bol.com gestaan. Clen heeft deze methode ontwikkeld toen hij een burn-out had. Het idee van de Purpuz planner is dat je je doelen stelt en die in kleine stapjes omzet in daden.

Hoe werkt de Purpuz planner?

Het eerste deel van de planner is een duidelijke uitleg van hoe de planner werkt. Stap voor stap loop je zo door jouw leven en de doelen heen die je op dit moment wilt bereiken. 1 voor 1 werk je je doelen uit aan de hand van een zogeheten Purpuz map, matrix, plan en pad, wat goed wordt uitgelegd hoe dat werkt, dus schrik niet van deze termen. Aan de hand daarvan maak je een maandplanning, om vervolgens een weekplanning te maken. Het laat mij echt nadenken over wat ik op dit moment belangrijk vind en waar ik moet beginnen met het bereiken van mijn doelen.

Wat zijn mijn doelen op dit moment?

  • Mijn allergrootste doel op dit moment is rust vinden! Mij fitter voelen, mij echt gezond voelen, tevreden zijn met wat is en vooral mij niet zo gehaast voelen. Ik voel mij soms alsof ik alleen vandaag heb. Alsof alles NU moet. Maar als het even mee zit heb ik nog even, dus hoeft het niet allemaal nu. Dit is nu mijn hoofddoel, waarvoor ik dingen inplan als yoga, wandelen en een boek lezen. Er zitten dus veel reviews aan te komen. 😉
  • Ik wil nu eindelijk eens alle kasten en de garage uit gaan ruimen. Ik denk dat het een hoop rust geeft als al die zooi weg is. Hoeveel zooi kan een mens verzamelen, echt niet normaal. Hele kasten en hele planken in de garage die ik echt nooit bekijk. Dus blijkbaar met allemaal dingen die ik niet nodig heb!
  • En dan natuurlijk deze website! Ik heb mij niet voor niks ingeschreven bij de KvK, dus daar ga ik natuurlijk ook gewoon mee door. Groei is er ook nog steeds, met nu 5000 unieke bezoekers per maand! Ik ga er wel wat meer structuur in aanbrengen, zodat ik niet op vrijdagavond denk “Owjee ik heb nog geen nieuwe blog voor morgen!” Ik ga in ieder geval vooral goed nadenken over wat IK ermee wil en niet wat blogland wil dat bloggers doen. 😀

Zo ziet dan mijn eerste week eruit

De allereerste week in de Purpuz planner is de week van 16 tot 22 december, dus kan ik mooi al beginnen met alle kerstfeesten en daar omheen wat yogalessen. Zo ziet de planner eruit voor iedere week. Er is dus ook iedere dag plek om op te schrijven wat goed en minder goed ging. Iedere week heeft ook een inspirerende quote en ruimte voor algemene to do’s en wat ruimte voor je creatieve uitspattingen.

Purpuz weekplanning pink

Ik heb er nu al vertrouwen in dat de Purpuz planner mij zeker kan gaan helpen bij het bepalen van mijn doelen en het stroomlijnen daarvan naar resultaten. Bij het doorlopen van alle stappen komen er al allemaal ideeën omhoog en krijg ik ook wat meer helder wat op dit moment voor mij belangrijk is.

Zit jij ook vast in ideeën, maar doe je er niks mee? Of wil je gewoon wat meer structuur aanbrengen in je leven? Ik kan je zeker de Purpuz planner aanraden! Hij is er in het roze (€39,99) en in het grijs (€34,99). Ik vind de roze erg mooi en fleurig. Maar grijs is vast ook erg mooi! Wil je de planner meteen bestellen? Dat kan via onderstaande knop. Dan krijg ik een beetje commissie en jij betaalt niks extra. 🙂

Plannen omzetten in daden met de Purpuz planner
Getagd op:            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *