Daar ben ik weer met een blog over de theeĆ«n van Nicole’s Choice! šŸ˜€ Ik heb ze nog steeds niet allemaal besproken, zoveel heb ik er gekregen! Super leuk. Vandaag heb ik het over de theeĆ«n waar munt in verwerkt is. Meer dan een jaar geleden vertelde ik al dat muntthee enorm gezond is. Ik drink het dan ook nog vaak en ik vond het erg leuk om deze variaties te proberen! Ze zien er allemaal niet heel verschillend uit zie ik, maar toch zijn ze echt verschillend! šŸ˜‰ Ik ga je vertellen wat de verschillen zijn.

Minty Kruizemunt

De eerste is heel simpel, zoals de naam al zegt, kruizemunt. En meer is het dan ook niet, dat is het enige ingrediĆ«nt. Hoe puur wil je het hebben? Zo puur dus. šŸ˜‰ Het ruikt heerlijk fris en zo smaakt het ook. Het doet mij erg veel denken aan de verse muntthee die ik wel eens drink. En dat vind ik lekker, dus deze ook! Kruizemunt heet ook wel Marokkaanse munt en dat is dan weer de meest verkochte muntsoort in Nederland. Niet heel raar dus dat mij dit doet denken aan de verse munt die ik wel eens koop!

Minty Mind

Minty mind bestaat uit gesneden munt en gesneden mint. Deze thee ruikt in het zakje wat muffer dan de Minty kruizemunt. Maar het grappige is dat deze wel frisser smaakt! Dat verwachtte ik niet toen ik op de geur af ging! Deze is erg lekker, zeker nu in de zomer. (Ok, het moment dat ik dit schrijf is het 14 graden en waait het best wel haha, maar normaal in deze tijd zou het lekker warm zijn šŸ˜‰ ) De mint geeft net dat frissere aan deze thee. Net of je een pepermuntje in je mond hebt. šŸ˜‰

Minty to be

En dan nu een thee waarbij munt gecombineerd is met groene thee. De ingrediƫnten zijn alle bovenstaande, dus kruizemunt, gesneden munt en gesneden mint en daarbij ook groene sencha thee. Als je aan deze thee ruikt, dan ruik je vooral de munt en ergens op de achtergrond ruik je ook de groene thee. Dus heb je zin in groene thee en munt, dan is deze top! Ik vind hem erg lekker. Je proeft de groene thee meer dan dat je het ruikt en daar doorheen proef je dan de frisheid van de munt.

The Green Sensation

Nou, en een sensatie is het! De ingrediĆ«nten zijn Taiwan Chun Mee thee (de naam heeft het gekregen door het gebogen blad), kamillebloesem, gesneden munt en mint. Als je eraan ruikt is de kamille op de voorgrond. En als je het drinkt weet je eigenlijk niet wat je nou proeft! In eerste instantie proef je de kamille, maar ook de munt wil er tussendoor en ook de groene thee proef je wel, maar niet zo op de voorgrond. De kamille geeft het een lekkere milde smaak. Wist je trouwens dat kamille in je thee ook kan helpen tegen pijn en andere ongemakken in de mond en keel? Ik had in Madagaskar vorig jaar een allergische reactie op een bloemetje wat in mijn eten zat op zo’n beetje de laatste dag. Dus mijn mond voelde helemaal dik en schraal. De huisarts raadde mij aan kamillethee te drinken en het verzachtte echt enorm! Het heeft toch nog wel 3 weken geduurd voordat het weg was, maar ik merkte wel verschil als ik kamillethee dronk.

Conclusie

Ook de theeĆ«n van Nicole’s Choice met munt erin bevallen mij erg goed. Ze zijn allemaal lekker, met allemaal hun eigen kenmerken. Fijn vind ik het ook dat er alleen maar pure ingrediĆ«nten in zitten en geen ongezonde toevoegingen. Zoals alle theeĆ«n die zij verkoopt trouwens. Dat geeft toch een fijn idee als je het drinkt! šŸ˜€

Volgende keer de laatste blog over deze theeĆ«n. (Althans, ik denk niet dat ik er nog meer krijg šŸ˜‰ ) Dan ga ik het hebben over de bloemen- en fruit theeĆ«n. Ik kan je alvast verklappen dat daar echt een paar enorm lekkere tussen zitten! šŸ˜€ Volg je mijn Facebookpagina al? Daar komt namelijk dan vanzelf de nieuwe blog langs!

Variaties in muntthee van Nicole’s Choice
Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *