Na de kruidenthee en de groene thee vertel ik in deze blog over een aantal soorten rooibosthee van Nicole’s Choice, die ik had uitgezocht! šŸ˜€ Natuurlijk vertel ik weer wat ik van de verschillende theeĆ«n vond en ik zal ook uitleggen wat rooibosthee eigenlijk is. Ik wist dit zelf ook eigenlijk niet voordat ik het ging uitzoeken voor deze blog. šŸ˜‰

Wat is rooibosthee?

Rooibosthee is eigenlijk, net als kruidenthee, geen echte thee. Dit omdat het eigenlijk alleen echte thee is als het van de theeplant komt en dat komt rooibos niet. Rooibos komt van de struikĀ Aspalathus linearis,Ā die groeit bij de Cederberg in Zuid Afrika. De bladeren worden geplukt, gestampt en vervolgens gefermenteerd. Bij het fermenteren krijgt het de rode kleur. De naam komt uit Zuid Afrika en is afgeleid van het Nederlandse “rood bos”.Ā  Rooibosthee heeft als voordeel dat het geen cafeĆÆne bevat. Over cafeĆÆne schreef ik eerder al eensĀ een blog.

Chocoloco tea

Ik hou van chocolade! Dus toen ik deze tussen de theeĆ«n zag staan zette ik deze meteen op het lijstje van de theeĆ«n die ik wilde proberen! Als ik in het zakje ruik, ruik ik eigenlijk alleen rooibos en ver weg kan ik een beetje kaneel onderscheiden. Dat klopt ook wel, want de ingrediĆ«nten zijn cacaonibs, Zuid Afrikaanse rooibos, kaneel en palmsuiker. Cacaonibs zijn dus het hoofdingrediĆ«nt, maar die hebben van zichzelf niet zo’n sterke geur, dus daarom komt het niet zo makkelijk boven de rooibos uit. Maar dan, als ik er thee van heb gemaakt, zijn de cacaonibs wel degelijk aanwezig! Ik vind het altijd apart om een cacaosmaak in thee te hebben. Ik vind het wel lekker! Deze thee smaakt soms wat romig. Ik heb geen idee waar dat vandaan komt, want er zit geen melk in. Misschien denk je, hĆ© er zit suiker in! Dat klopt inderdaad, maar het is palmsuiker. Dit heeft een lage glycemische index en heeft dus minder invloed op je bloedsuikerspiegel dan andere suikers, en is dus minder ongezond. šŸ™‚

Spicy & Hot

De ingrediĆ«nten van deze thee zijn rooibos, kaneel, gember en chilipeper. Als ik in het zakje ruik komt de gember mij tegemoet. Lekker! Ik hou van gember. In mijn thee dan in ieder geval. Frank gooit wel eens teveel verse gember in het eten. Dan vind ik het minder lekker. šŸ˜‰ Grappig van deze thee is dat wanneer je het een tweede keer opgiet, de rode peper nog heftiger wordt! Ik vind dat niet erg, maar het is gewoon leuk om te merken. Het is een lekker pittige thee, waarbij de rooibos niet zo overheerst.

Sweet Dragon

De naam verklapt het natuurlijk al een beetje en inderdaad, deze thee ruikt enorm zoet! En dat is hij ook best wel als ik het drink. De ingrediĆ«nten zijn rooibos, rozenbottel, drakenvrucht, vijgen en paardenbloem. Ik denk dat de drakenvrucht en de vijgen het zoet maken. Ik vind het best lekker hoor, maar ik kan deze niet altijd drinken denk ik. Ik ben niet zo van de zoete theeĆ«n, dus ik denk dat deze daardoor wat heftig binnenkomt. Zeker een aanrader in ieder geval als je een zoetekauw bent! šŸ˜€

Fruity Honeybush

Deze thee ruikt heerlijk! En zo smaakt hij ook. Het fruit in deze thee proef je echt. De ingrediĆ«nten zijn dan ook Zuid Afrikaanse honeybush, appel, hibiscus, sinaasappelschil, bramenblad, frambozen, aardbeien en natuurlijk aroma. Als je dit zo leest verwacht je misschien dat deze ook enorm zoet is, maar dat is hij zeker niet! Deze is qua zoetheid precies goed voor mij. šŸ˜‰ Honeybush komt trouwens van een andere struik dan rooibos. Honeybush komt ook uit Zuid Afrika, maar verspreid een honinggeur en smaakt ook zoeter dan rooibos, vandaar deze naam. Het is een wat zachtere thee, dus ook goed om bijvoorbeeld kinderen aan thee te laten wennen.

Conclusie

Dit waren ze alweer. Alle 11 theeĆ«n die ik heb mogen uitzoeken heb ik nu besproken. Dus eigenlijk viel alleen de Sweet Dragon een beetje tegen, omdat ik die te zoet vind. Het grappige is dat ik deze ook niet zelf had uitgezocht. šŸ˜‰ Deze had Nicole er stiekem extra bij gedaan. Ik vond hem al erg zoet klinken en had hem daarom niet gekozen. Wel leuk om hem alsnog te kunnen proberen. Ik houd zelf niet altijd zo van rooibosthee, maar deze vind ik eigenlijk wel lekker. Vooral omdat de rooibos niet teveel overheerst. Het wordt een beetje afgezaagd zo, maar ook deze theeĆ«n zijn weer zeker een aanrader. šŸ˜‰ Dat ik dit aangeboden heb gekregen om blogs over te schrijven betekent niet dat ik mijn eigen mening niet geef, dus als ik zeg dat ik ze lekker vind, dan vind ik dat ook echt! šŸ˜‰

En er is meer!

Van de week kreeg ik een berichtje van Nicole’s Choice dat ze mijn blogs leuk geschreven vond en dat ik dus nog meer theeĆ«n uit mocht kiezen! Jeee. Dus hou het in de gaten, want er komen er nog 12 aan! šŸ˜€

Getest: Rooibosthee van Nicole’s Choice
Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *