De wat?! Ja, dat dacht ik ook toen ik deze bol zag liggen bij de Lidl. 😉 Na een snelle zoektocht op Google kwam ik tegen dat de cherimoya een vrucht is en dat hij makkelijk te eten is. Dus ik heb hem meegenomen! Soms moet je even iets nieuws proberen natuurlijk!

cherimoya

De oorsprong

De cherimoya komt oorspronkelijk uit de hooglandvalleien van de Andes in Peru, Ecuador, Colombia en Bolivia. De vrucht wordt veel in Chili geteeld en dat is ook de grootste exporteur in die regio.

Eigenschappen

De vrucht smaakt zoet, maar heeft maar weinig calorieën. Het bevat veel vezels, wel 3 gram per 100 gram vrucht. Het smeert dus goed de darmen. Het bevat verder veel vitamine C en ook een variëteit aan B-vitamines. Daarnaast ook koper, kalium, magnesium, mangaan en fosfor. Van alles zit niet per se heel veel in deze vrucht, maar omdat het zo veel verschillende vitaminen en mineralen zijn versterken zij elkaar.

Wanneer zijn ze rijp?

Ze zijn rijp als ze niet meer te hard zijn. Maar hoe meer zwarte vlekjes het heeft hoe meliger ze worden en dus moet je eigenlijk net een punt zien te vinden tussen te hard zijn en te melig zijn. Ga er maar vanuit dat als je het wilt kopen, je degene moet kopen die het minst zwarte vlekjes heeft.

Hoe eet je dat?

cherimoya

Je kunt de vrucht doorsnijden en dan uitlepelen. Let op dat je niet de pitjes eet! Die zijn keihard en niet bedoeld om te eten. Ze bevatten namelijk veel alkaloïden, die giftig zijn.

Is dat lekker?

Ja, ik vind het best lekker! Sommige stukjes waren al wat melig, dus dat was minder. Maar de goede stukken waren heerlijk zoet!

Ik zou zeker aanraden om deze vrucht ook eens te proberen. Doe eens gek! Probeer eens wat anders. 😀

De cherimoya, wat is het en wat moet je er mee?
Getagd op:             

3 gedachten over “De cherimoya, wat is het en wat moet je er mee?

    • 27 december 2019 om 14:15
      Permalink

      Goedkoop is het niet nee. Een euro per stuk of zoiets? Daarom koop ik het niet zo vaak, maar af en toe vind ik het wel heel lekker😃

      Beantwoorden
  • 25 januari 2020 om 10:19
    Permalink

    Een van onze favoriete vruchten hier in huis. Heerlijke smaak, zoet en nog gezond ook. Zeker die euro waard

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *