DSC_0861Wil je minder koolhydraten eten of wil je groenten verstoppen voor je kinderen? Probeer eens bloemkoolrijst! Misschien blijken ze groenten dan toch niet zo vies te vinden als ze denken. 😉 En het is echt heel simpel!

Dit is hoe je het maakt:

Snij de bloemkool in grove stukken. Voor ons tweeën was 1 hele bloemkool echt veel te veel, maar ik heb wel alles gemalen en de helft ingevroren. Dit kan je makkelijk later alsnog opbakken.

Maal dit in de keukenmachine tot het de grootte heeft van rijst (of wat je zelf lekker vindt). 

Vervolgens roerbak je de bloemkoolrijst. Ik heb het geroerbakt met 3 kleingesneden romatomaten en gedroogde peterselie (verse peterselie kan natuurlijk ook, maar dat had ik niet in huis!). Je kan het ook met andere kruiden op smaak brengen.

Om het iets sneller te laten garen kan je het laten stomen door een klein beetje water erbij te doen en een deksel op de pan te doen.

Doe er nog wat (Keltisch zee)zout en peper bij en je kunt het combineren met allerlei groenten.

Je kunt af en toe even checken of je het al gaar genoeg vindt. Hoe langer je het laat bakken, hoe zachter het zal worden. 🙂

Ik heb het gegeten met gebakken rode paprika en ui en kipfilet. Je kan er natuurlijk van alles bij doen wat je lekker vindt. Ook kan je het gebruiken in bijvoorbeeld nasi in plaats van de normale rijst.

DSC_0863

Eet smakelijk! Ga je dit ook eens maken?

Bloemkoolrijst
Getagd op:                    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *